Block 10
Block 10
Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych…
W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie…
Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to…
Block 10 - Tab With Custom Color
Block 10 - Title On Top
Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych…
W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie…
Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to…
Block 10 - Title On Thumb
Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych cukierni, trudno będzie uwierzyć, że firmy produkujące i sprzedające pieczywo oraz wyroby cukiernicze, m.in. pączki, w ciągu zaledwie dwóch…
W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej kultury i oznacza przedsięwzięcie jako zręczne, uzdolnione, realizowane…
Block 10 - With Secondary Meta
Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych cukierni, trudno będzie uwierzyć, że firmy produkujące i sprzedające pieczywo oraz wyroby…
W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej kultury…
Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to obowiązkowy element świąt. Kiedyś większość przygotowywano w domach, dzisiaj wybieramy raczej gotowe…
Block 10 - Without Thumb
Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych cukierni, trudno będzie uwierzyć, że firmy produkujące i sprzedające pieczywo oraz wyroby…
W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej kultury…
Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to obowiązkowy element świąt. Kiedyś większość przygotowywano w domach, dzisiaj wybieramy raczej gotowe…
Block 10 - With Load More
Block 10 - With Infinite Scroll
Block 10 - With Pagination
Podczas temperowania czekolady istotne znaczenie mają trzy czynniki: czas, temperatura i ruch. Zapewnić je mają specjalistyczne temperówki – urządzenia, które oferowane są polskiemu cukiernikowi w różnych wariantach i spełniają różne potrzeby producentów rzemieślniczych wyrobów czekoladziarskich. Rosnący popyt na takie produkty sprawia, iż cukiernicy coraz częściej wzbogacają swoją ofertę o samodzielnie robione praliny czy tabliczki czekolady. Wymaga to od nich nie…
Współczesny rynek konsumencki oczekuje produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i oczywiście smacznych. W cenie są też wyroby niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju – bez względu na to czy przyjmą się na stałe, czy też będą tylko sezonowym hitem. Oryginalności nie można odmówić producentom mieszanek lodziarskich i cukierniczych, ale także firmom, które w swoje miksy zaopatrują piekarzy. Oto przykłady trzech, stosunkowo nowych koncentratów…
Specyfika wyrobów piekarskich o dużej zawartości wody wymaga stosowania odpowiednich dzielarek, które poradzą sobie z ciastem o wysokim wskaźniku TA. Po raz kolejny w Bake& Sweet przyglądamy się maszynom dedykowanym do obróbki tak trudnego surowca, jakim jest mokre ciasto. Gostol Kras Integral to dzielarka do ciast luźnych, która swoimi nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi znacznie różni się od wielu innych, podobnych maszyn…