Forgot Password

Block 10

Block 10

Block 10

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni teżAktualności

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych…

Gynste superowoce z GrajfkiAktualności

Gynste superowoce z Grajfki

W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie…

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległościAktualności

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to…

Block 10 - Tab With Custom Color

Loader..
Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni teżAktualności

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych…

Gynste superowoce z GrajfkiAktualności

Gynste superowoce z Grajfki

W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie…

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległościAktualności

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to…

Block 10 - Title On Top

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych…

Gynste superowoce z Grajfki

Gynste superowoce z Grajfki

W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie…

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to…

Block 10 - Title On Thumb

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Aktualności

Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych cukierni, trudno będzie uwierzyć, że firmy produkujące i sprzedające pieczywo oraz wyroby cukiernicze, m.in. pączki, w ciągu zaledwie dwóch…

Gynste superowoce z Grajfki

Gynste superowoce z Grajfki

Aktualności

W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej kultury i oznacza przedsięwzięcie jako zręczne, uzdolnione, realizowane…

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Aktualności

Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to obowiązkowy element świąt. Kiedyś większość przygotowywano w domach, dzisiaj wybieramy raczej gotowe produkty i to nie tylko od święta.…

Block 10 - With Secondary Meta

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Aktualności

Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych cukierni, trudno będzie uwierzyć, że firmy produkujące i sprzedające pieczywo oraz wyroby…

Gynste superowoce z Grajfki

Gynste superowoce z Grajfki

Aktualności

W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej kultury…

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Aktualności

Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to obowiązkowy element świąt. Kiedyś większość przygotowywano w domach, dzisiaj wybieramy raczej gotowe…

Block 10 - Without Thumb

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Ceny pączków rosną, ale zaległości piekarń i cukierni też

Aktualności

Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych cukierni, trudno będzie uwierzyć, że firmy produkujące i sprzedające pieczywo oraz wyroby…

Gynste superowoce z Grajfki

Gynste superowoce z Grajfki

Aktualności

W tytule nie ma błędów – to śląskie określenie konsystencji syropów z firmy „Grajfka”. Nazwa manufaktury także nawiązuje do śląskiej kultury…

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Branża słodyczy stale rośnie, tak jak jej zaległości

Aktualności

Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to obowiązkowy element świąt. Kiedyś większość przygotowywano w domach, dzisiaj wybieramy raczej gotowe…

Block 10 - With Pagination

Temperowanie po włosku

Temperowanie po włosku

Technologie

Podczas temperowania czekolady istotne znaczenie mają trzy czynniki: czas, temperatura i ruch. Zapewnić je mają specjalistyczne temperówki – urządzenia, które oferowane są polskiemu cukiernikowi w różnych wariantach i spełniają różne potrzeby producentów rzemieślniczych wyrobów czekoladziarskich. Rosnący popyt na takie produkty sprawia, iż cukiernicy coraz częściej wzbogacają swoją ofertę o samodzielnie robione praliny czy tabliczki czekolady. Wymaga to od nich nie…

Oryginalne bochenki

Oryginalne bochenki

Dodatki i surowce

Współczesny rynek konsumencki oczekuje produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i oczywiście smacznych. W cenie są też wyroby niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju – bez względu na to czy przyjmą się na stałe, czy też będą tylko sezonowym hitem. Oryginalności nie można odmówić producentom mieszanek lodziarskich i cukierniczych, ale także firmom, które w swoje miksy zaopatrują piekarzy. Oto przykłady trzech, stosunkowo nowych koncentratów…

Czym podzielić mokre ciasto

Czym podzielić mokre ciasto

Technologie

Specyfika wyrobów piekarskich o dużej zawartości wody wymaga stosowania odpowiednich dzielarek, które poradzą sobie z ciastem o wysokim wskaźniku TA. Po raz kolejny w Bake& Sweet przyglądamy się maszynom dedykowanym do obróbki tak trudnego surowca, jakim jest mokre ciasto. Gostol Kras Integral to dzielarka do ciast luźnych, która swoimi nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi znacznie różni się od wielu innych, podobnych maszyn…