Blog Double Grid
Rozsądne zagospodarowanie śmieci stanowi duży problem w zakładach piekarsko-cukierniczych. I tych przemysłowych, i tych mniejszych. Wiąże się on nie tylko…
Pieczywo żytnie ma wiele zalet, o czym dobrze wie coraz liczniejsza rzesza świadomych konsumentów. Chleb z mąki żytniej wyprodukowany na…
Nową, atrakcyjną mieszankę do przygotowania ciastek wprowadziła na rynek firma Zeelandia. Miksu Sezamki można używać także do wypieku kruchych spodów…
W czasie trwającej pandemii koronawirusa prowadzenie własnej cukierni może być nie lada wyzwaniem, szczególnie dla osób, które do tej pory…
Muffiny o wytrawnychsmakach wciąż są rzadkością w ofertach polskich piekarni. Aprzecież babeczki z dodatkiem np. szpinaku, pieczarek czy sera mogąbyć…
Lodziarze zbyt dużo myślą o kosztach surowców, których używają do produkcji swoich wyrobów, a za mało o sprzedawaniu lodów –…
Czekolada na gorąco lub pyszny lizak – sam zdecyduj co wolisz! Rozpuść w gorącym mleku albo ciesz się naturalnym smakiem…
Nowoczesne technologie produkcji zazwyczaj bardzo różnią się od tych tradycyjnych. Korzystając z mieszanek dostępnych na rynku zaopatrzenia cukiernictwa można szybko…
W nowej cukierniczej ofercie firmy KOMPLET Polska znajdziemy interesujące produkty pozwalające szybko, sprawnie i z gwarancją powtarzalności przygotować atrakcyjne wypieki…