Forgot Password

Blog Double Grid

Z gwarancją kruchościDodatki i surowce

Z gwarancją kruchości

Mąka, cukier, margaryna, żółtka jajek i proszek do pieczenia. Czy jest coś prostszego nic samodzielne przygotowanie ciasta kruchego pod jabłeczniki,…

Temperowanie po włoskuTechnologie

Temperowanie po włosku

Podczas temperowania czekolady istotne znaczenie mają trzy czynniki: czas, temperatura i ruch. Zapewnić je mają specjalistyczne temperówki – urządzenia, które…

Pomada – tak, pędzel – nieTechnologie

Pomada – tak, pędzel – nie

W zależności od skali produkcji i asortymentu wyrobów, które wymagają dekorowania, narzędziami przydatnymi w pracy cukiernika mogą być wydajne urządzenia…

Czystość, skuteczność, powtarzalnośćDodatki i surowce

Czystość, skuteczność, powtarzalność

Polepszacze stosowane są w piekarnictwie od wielu lat. I choć wydawać się może, że nic w temacie już nie powinno…

Czy warto zbierać pieczątki?Marketing

Czy warto zbierać pieczątki?

Jak przyciągnąć klienta do piekarni czy cukierni? Jak związać go z naszą firmą, tak by kupował u nas, a nie…

Ich zadanie to podnieść i opróżnićUrządzenia

Ich zadanie to podnieść i opróżnić

Nawet w przypadku używania w zakładzie piekarsko-cukierniczym niewielkich miesiarek z dzieżami o małej objętości, korzystanie z wywrotnic okazuje się bardzo…

Nowości od UldoNowości produktowe

Nowości od Uldo

Uldo Złocisty Plus to wyjątkowe pieczywo pszenne o długotrwałej świeżości, które ma cechy typowe dla pieczywa żytniego, takie jak zwarty…

Zaparzanie mąki, gotowanie kremów i nie tylkoTechnologie

Zaparzanie mąki, gotowanie kremów i nie tylko

Nowoczesne technologie produkcji zazwyczaj bardzo różnią się od tych tradycyjnych. Korzystając z mieszanek dostępnych na rynku zaopatrzenia cukiernictwa można szybko…

Migdały czy brzoskwinie?Dodatki i surowce

Migdały czy brzoskwinie?

Popularność marcepana we współczesnym cukiernictwie jest znacznie mniejsza niż przed laty, co wynika m.in. z łatwej dostępności czekolady, a tym…

Zafoliować i skurczyćTechnologie

Zafoliować i skurczyć

Pakowanie pieczywa i ciast w folie termokurczliwe raczej nieprędko zagości w polskich piekarniach i cukierniach. Ta technologia zabezpieczania delikatnych wyrobów…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!