Blog Double Grid
Proces opóźnionego garowania jest coraz częściej praktykowany w piekarniach i cukierniach z korzyścią dla przebiegu pracy w tych zakładach. Uzyskane…
Chleby i bułki oraz słodkie wypieki z udziałem mąki jęczmiennej nie należą do podstawowego asortymentu, jaki swoim klientom oferują polscy…
Kolejny rok z rzędu tytuł Mistrza Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką trafił do Krzysztofa Kaczmarczyka, który na co dzień…
To wilgotne, delikatnie aksamitne, maślane ciasto najczęściej serwowane jest pod postacią tortu np. z masą serową, ale na bazie Red…
W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą…
Popularność marcepana we współczesnym cukiernictwie jest znacznie mniejsza niż przed laty, co wynika m.in. z łatwej dostępności czekolady, a tym…
Patrząc na gofrownice i elektryczne urządzenia do wypieku drobnych tartaletek nie trudno o podobne skojarzenia. I nic w tym dziwnego,…
Na łamach Bake & Sweet ponownie przypominamy najpopularniejsze piece obrotowe, z których korzystają zarówno polscy rzemieślnicy, jak i większe zakłady…
Zaletami automatycznych i półautomatycznych linii krojąco-pakujących do pieczywa są m.in. ich duża wydajność oraz fakt, iż do obsługi całego procesu…