Forgot Password

Blog Double Grid

Najpierw do Włoch, potem do NiemiecAktualności

Najpierw do Włoch, potem do Niemiec

W styczniu czekają nas dwie imprezy branżowe międzynarodowego formatu. Najpierw do włoskiego Rimini przyjadą głównie lodziarze i cukiernicy z całego…

Zawrotna prędkość 30 000 obrotów na minutęTechnologie

Zawrotna prędkość 30 000 obrotów na minutę

Mikronizery to specjalistyczne urządzenia, o których nie można powiedzieć, aby były czymś absolutnie nowym, jednak przez branżę lodziarską wciąż są…

Lodziarze walczyli w ŁodziAktualności

Lodziarze walczyli w Łodzi

Kilkunastu rzemieślników stanęło w kwietniu do rywalizacji o zwycięstwo w polskich eliminacjach Gelato Festival Challenge 2019. Zawody zorganizowane w siedzibie…

Co będzie lodziarskim hitem lata?Dodatki i surowce

Co będzie lodziarskim hitem lata?

Nie spodziewajcie się, że znajdziecie tu odpowiedź na pytanie postawione w tytule artykułu. Nikt nie jest w stanie zagwarantować, jakie…

Zdrowy powrót do przeszłościDodatki i surowce

Zdrowy powrót do przeszłości

Ziarna orkiszu są bogate w białko, a także mają lepiej przyswajalny gluten niż pszenica. To argument istotny dla wielu konsumentów,…

Ambicje Bio Piekarza NowakowskiegoPomysł na biznes

Ambicje Bio Piekarza Nowakowskiego

Nie w każdej piekarni spotyka się tradycja pieczenia pełnoziarnistego chleba ze spełnieniem rekomendacji Instytutu Żywienia i Żywności, aby konsumenci mogli…

Nie tylko na torty i roladyDodatki i surowce

Nie tylko na torty i rolady

Dobry cukiernik sam robi biszkopt – twierdzą ci rzemieślnicy, którzy jak ognia boją się mieszanek powszechnie używanych do produkcji ciast.…

Czystość, skuteczność, powtarzalnośćDodatki i surowce

Czystość, skuteczność, powtarzalność

Polepszacze stosowane są w piekarnictwie od wielu lat. I choć wydawać się może, że nic w temacie już nie powinno…

Pomidory czy cebula?Dodatki i surowce

Pomidory czy cebula?

W branży piekarskiej jest trend, który ma na celu wykorzystanie składników odpadowych po produkcji wyrobów spożywczych w tworzeniu tak zwanej…

Bakepol w KrakowieWydarzenia

Bakepol w Krakowie

Branże piekarska, cukiernicza i lodziarska spotkały się w dniach 12-14 września w Krakowie na targach Bakepol. W wydarzeniu udział wzięli…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!