Blog Double Grid
Nie udało się polskiej ekipie stanąć na podium najważniejszej imprezy lodziarskiej na świecie. Tegoroczną edycję Coppa del Mondo della Gelateria…
Kolejny rok z rzędu tytuł Mistrza Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką trafił do Krzysztofa Kaczmarczyka, który na co dzień…
Naturalność składników, własna receptura oraz obniżona zawartość cukru to dla Polaków korzystających ze słodkiej oferty lokali kluczowe czynniki wyboru czegoś…
Wymyślono go w Korei Południowej, gdzie stworzono recepturę i uruchomiono sprzedaż tego produktu. Szacuje się, że obecnie w tym kraju…
Papier jest bardzo przydatny zarówno podczas przygotowywania ciasta do wypieków, jak też podczas samego pieczenia. Oczywiście pod warunkiem, że jest…
Biszkopt to jedno z najczęściej wypiekanych ciast, o czym doskonale wiedzą producenci różnych mieszanek proszkowych. Niemal każdy z nich ma…
Gdyby poprosić dowolnie wybranego cukiernika o to, aby wymienił urządzenia i maszyny, bez których nie jest w stanie normalnie pracować,…
Dynamika rozwoju w branży piekarniczej jest nie do zatrzymania i zmienia znacząco definicję i funkcję piekarni, a co za tym…
Zakład przemysłowy nie może się obyć bez czyszczenia swoich przestrzeni. Im szersza skala tego przedsięwzięcia, tym większe wyzwania logistyczne, wydatki…