Blog Double Grid
BAKEPOL 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie pod znakiem odkrywania nowych smaków. Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa…
Naturalność składników, własna receptura oraz obniżona zawartość cukru to dla Polaków korzystających ze słodkiej oferty lokali kluczowe czynniki wyboru czegoś…
5-procentową stawką podatku od towarów i usług ma zostać objęte pieczywo oraz wyroby ciastkarskie – zakłada projekt nowej ustawy o…
Pneumatyczny system dozowania, wstrzykiwania i dekorowania pozwala zapomnieć o brudnych i klejących naczyniach, zachlapanych stołach i blatach czy poklejonej podłodze.…
Nowoczesne technologie produkcji zazwyczaj bardzo różnią się od tych tradycyjnych. Korzystając z mieszanek dostępnych na rynku zaopatrzenia cukiernictwa można szybko…
Pierniki i pierniczki niemal w całej Polsce są nierozerwalnie kojarzone z Bożym Narodzeniem, kiedy to w towarzystwie innych ciast oraz…
Wobec stagnacji na rodzimym rynku, polscy producenci słodyczy coraz chętniej poszukują nowych kierunków zbytu. Nie ograniczają się przy tym do…
Spotkania z dostawcami oraz klientami i współpraca na rzecz rozwoju biznesu. Żabka Polska została Partnerem największego wydarzenia w branży spożywczej…
Tradycyjny sycylijski deser na dobre zadomowił się w menu wielu sezonowych punktów gastronomicznych i stanowi coraz silniejszą konkurencję dla lodów.…