Blog Double Grid
W Tłusty Czwartek przed cukierniami ustawiają się kolejki chętnych i nie odstraszają ich ani pogoda, ani trochę wyższe ceny tego…
Decydując się na kupno wagi do małej piekarni lub niewielkiej pracowni cukierniczej, trzeba dokładnie przeanalizować nie tylko zakres i dokładność…
Muffiny można z powodzeniem przygotować nawet w niewielkiej rzemieślniczej cukierni, a zyski ze sprzedaży tych wyrobów mogą być większe niż…
Włoscy producenci chleba mają od niedawna obowiązek informowania konsumentów o tym, czy pieczywo jest produkowane jako świeże czy też odpiekane…
Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca.…
Czy wiesz, że w trakcie studzenia z wykorzystaniem próżni pieczywo zachowuje dużo wody. Utrata wilgotności jest na poziomie zaledwie kilku…
Biznes kawiarniano-cukierniczy to jeden z najszybciej rozwijających się segmentów w naszym kraju – twierdzą analitycy badający polski rynek pod kątem…
Współczesny rynek konsumencki oczekuje produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i oczywiście smacznych. W cenie są też wyroby niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju…
Nie udało się polskiej ekipie stanąć na podium najważniejszej imprezy lodziarskiej na świecie. Tegoroczną edycję Coppa del Mondo della Gelateria…