Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

Ciepłe, czyli… świeże

Ciepłe, czyli… świeżePomysł na biznes

Dla wielu konsumentów zależność między świeżością pieczywa a jego temperaturą jest oczywista. Dlatego też tak dużą popularnością cieszą się bułki,…

Nie ma miejsca na kompromisy

Nie ma miejsca na kompromisyWywiady

Krzysztof Ilnicki ma na koncie prace w renomowanych restauracjach z gwiazdkami Michelin. W swojej karierze zawodowej kierował zarówno pracowniami w…

Skuteczny sposób na zakwas

Skuteczny sposób na zakwasTechnologie

Należycie przefermentowana mąka dodawana do ciasta ma istotny wpływ nie tylko na poprawę parametrów technologicznych pieczywa, ale też jego smak…

Karotka – samo zdrowie

Karotka – samo zdrowieDodatki i surowce

W ostatnich latach Polacy coraz chętniej jadają ciasta z dodatkiem marchewki. Jeszcze do niedawna były to głównie domowe wyroby, ale…

Nie tylko na torty i rolady

Nie tylko na torty i roladyDodatki i surowce

Dobry cukiernik sam robi biszkopt – twierdzą ci rzemieślnicy, którzy jak ognia boją się mieszanek powszechnie używanych do produkcji ciast.…

Warto się ubezpieczyć

Warto się ubezpieczyćPrawo i finanse

Wielu piekarzy i cukierników oszczędza na kupowaniu polis i ogranicza się jedynie do ubezpieczania budynku zakładu i znajdujących się w…

9489 dolarów

9489 dolarówAktualności

Dokładnie tyle warta jest jedna czekoladka przygotowana przez portugalskiego mistrza Daniela Gomeza. Jego cukiernicze dzieło o nazwie Glorious składa się…

Konsument poleca

Konsument polecaMarketing

Sąsiedzi, przyjaciele, rodzina, znajomi szepcą sobie do ucha opinie na temat danego produktu nie zdając sobie często sprawy, że w…

Nie dla wszystkich niższy VAT

Nie dla wszystkich niższy VATAktualności

5-procentową stawką podatku od towarów i usług ma zostać objęte pieczywo oraz wyroby ciastkarskie – zakłada projekt nowej ustawy o…

Polacy w słodyczach cenią naturalne składniki

Polacy w słodyczach cenią naturalne składnikiMarketing

Naturalność składników, własna receptura oraz obniżona zawartość cukru to dla Polaków korzystających ze słodkiej oferty lokali kluczowe czynniki wyboru czegoś…

Bliski Wschód kusi producentów słodyczy

Bliski Wschód kusi producentów słodyczyMarketing

Wobec stagnacji na rodzimym rynku, polscy producenci słodyczy coraz chętniej poszukują nowych kierunków zbytu. Nie ograniczają się przy tym do…

Po czym chodzisz ?

Po czym chodzisz ?Uncategorized

Posadzki w zakładach przemysłu spożywczego muszą spełniać liczne wymagania dotyczące bezpieczeństwa i higieny. W piekarniach i cukierniach wymagania te wzrastają…