Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

Chleb prosto z linii

Chleb prosto z liniiTechnologie

Nie tylko przyspieszenie wydajności produkcji i gwarancja jej powtarzalności sprawiają, że coraz więcej piekarni korzysta z linii do chleba. Z…

Czy brak czasu zabije rzemiosło?

Czy brak czasu zabije rzemiosło?Wywiady

Rozmowa z Krzysztofem Kłosowkim, właścicielem tradycyjnej Piekarni Kłosowski z Iławy. Jedynej prywatnej firmy z tej branży, która przetrwała na rynku,…

Rzemieślnicze cukiernie podbijają serca

Rzemieślnicze cukiernie podbijają sercaMarketing

Z roku na rok rośnie świadomość Polaków jako konsumentów, dlatego też chętniej wybieramy produkty wytwarzane metodami rzemieślniczymi zamiast tych produkowanych…

Targowa jesień w Poznaniu

Targowa jesień w PoznaniuAktualności

Na przełomie września i października w Poznaniu odbyło się kolejne, jedno z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej, HoReCa oraz opakowaniowej i…

Nowa moda na stare zboża

Nowa moda na stare zbożaDodatki i surowce

Amarantus nazywany też szarłatem uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Jeszcze wcześniej datuje się pochodzenie mąki kamut. Chociaż obie…

Reklama o smaku czekolady

Reklama o smaku czekoladyMarketing

Właściciele hoteli i pensjonatów oraz salonów samochodowych to tylko nieliczna rzesza przedsiębiorców, którzy próbują konkurować na rynku również poprzez zaskakiwanie…

Modułowe piece dla cukierników

Modułowe piece dla cukiernikówTechnologie

Główną zaletą pieców elektrycznych jest ich uniwersalność. Używa się ich nie tylko w zakładach cukierniczych i w piekarniach, ale –…

Czym myć, aby umyć dokładnie

Czym myć, aby umyć dokładnieTechnologie

Profesjonalne zmywarki do koszy piekarskich coraz częściej stanowią standardowe wyposażenie nie tylko przemysłowych i półprzemysłowych przedsiębiorstw, ale także niewielkich rzemieślniczych…

Jedna maszyna, a tak wiele słodyczy

Jedna maszyna, a tak wiele słodyczyTechnologie

Polscy konsumenci lubią zarówno drobne wypieki o prostych formach, często przypominające produkty domowej roboty, jak też wielobarwne i wielosmakowe ciastka…

Mistrz niepokonany

Mistrz niepokonanyAktualności

Kolejny rok z rzędu tytuł Mistrza Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką trafił do Krzysztofa Kaczmarczyka, który na co dzień…

Za darmo nie pograsz

Za darmo nie pograszMarketing

W Polsce działa kilka organizacji, które pobierają opłaty za odtwarzanie muzyki z radia, płyt lub komputera. Obowiązek ten dotyczy także…

Czy warto zbierać pieczątki?

Czy warto zbierać pieczątki?Marketing

Jak przyciągnąć klienta do piekarni czy cukierni? Jak związać go z naszą firmą, tak by kupował u nas, a nie…