Blog List Type1
Zespoły badawcze Instytutu Ochrony Środowiska-Państwowego Instytutu Badawczego i Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, zaangażowane w realizację przełomowego w Polsce projektu PROM,…
W okresie letnim stałe kontrolowanie temperatury wyrabianych ciast jest bardzo istotne, m.in. z uwagi na wysokie temperatury otoczenia, panujące w…
Produkcja lodów tajskich jest banalnie prosta. Odpowiednio przygotowaną mieszankę lodową wylewa się na specjalny stół, którego stalowy blat jest zmrożony…
Po wczorajszym wystąpieniu Ministra Niedzielskiego, Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej wystosowała sprzeciw wobec utrzymującego się lockdownu oraz zakazowi działalności gospodarczej, w szczególności…
Na łamach marcowego Bake & Sweet powracamy do niewielkich pieców konwekcyjno-parowych. Ich uniwersalne zastosowanie pozwala korzystać z tych urządzeń zarówno…
Na rynku zaopatrzenia branży cukierniczej niewiele jest mieszanek i komponentów do ciast, tortów oraz deserów o kawowym smaku. A przecież…
Galeria Wypieków Lubaszka przekazała w kwietniu ponad 34 tysiące złotych dla Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego Meditrans w…
Po co w przemyśle spożywczym stosuje się promienie X? Przede wszystkim, aby chronić długo i mozolnie budowane marki produktów. Wystarczy…
Technologia tzw. pieczenia przez chłód niekoniecznie wymaga korzystania z pieców sklepowych. To co zostało zamrożone może przecież zostać w dowolnej…