Blog List Type1
W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą…
Słód wykorzystywany jest jako naturalny barwnik przez dużą grupę polskich piekarzy. Odpowiednich komponentów pozwalających w naturalny sposób uatrakcyjnić pieczywo jest…
Zaokrąglarki stożkowe stanowią podstawowe wyposażenie wszystkich zakładów piekarskich – od małych do półprzemysłowych. To z pewnością najpopularniejsze konstrukcje dedykowane do…
O specjalistycznym, a jednocześnie wyjątkowym oświetleniu dla branży cukierniczej branży, które nie powinno być pozbawione znamion dobrego wzornictwa rozmawiamy z…
Tomasz Szypuła i jego Lodziarnia pod Orzechem po raz kolejny bezapelacyjnie wygrali w ogólnopolskim konkursie na najlepsze lody borówkowe. O…
Nasiona chia to doskonały przykład, jak wiele zapomnianych lub niedocenianych składników żywnościowych przeżywa obecnie swój renesans. Od setek lat znane…
Uzyskanie dobrego produktu piekarsko-cukierniczego w dużym stopniu zależy od proporcji użytych składników, a także kryteriów które muszą spełniać. W większości…
Donuty są obok muffinek, brownie i ciastek cupcakes produktami charakterystycznymi dla amerykańskiego cukiernictwa. Ciastka z dziurką, które można kupić również…
BAKEPOL 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie pod znakiem odkrywania nowych smaków. Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa…