Forgot Password

Blog List Type1

Blog List Type1

Ciepłe, czyli… świeżePomysł na biznes

Ciepłe, czyli… świeże

Dla wielu konsumentów zależność między świeżością pieczywa a jego temperaturą jest oczywista. Dlatego też tak dużą popularnością cieszą się bułki,…

Do miodowników, muffin, blatów…Dodatki i surowce

Do miodowników, muffin, blatów…

Często cukiernicy, zamiast naturalnych miodów, zastępują je sztucznymi, które świetnie zdają egzamin przy produkcji różnych słodkich wypieków, a także pieczywa…

Nowa moda na stare zbożaDodatki i surowce

Nowa moda na stare zboża

Amarantus nazywany też szarłatem uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Jeszcze wcześniej datuje się pochodzenie mąki kamut. Chociaż obie…

Jakość, jakość i jeszcze raz jakośćWywiady

Jakość, jakość i jeszcze raz jakość

Zazwyczaj to właściciele piekarni rozszerzają swoją działalność o produkcję mniejszej lub większej gamy wyrobów cukierniczych. Na odwrót bywa raczej rzadko,…

Dużo zdrowia w małych pestkachDodatki i surowce

Dużo zdrowia w małych pestkach

Chleby i bułki z dodatkami warzyw są znane w naszym kraju od dawna, jednak przez wiele lat były niedoceniane i…

Ambicje Bio Piekarza NowakowskiegoPomysł na biznes

Ambicje Bio Piekarza Nowakowskiego

Nie w każdej piekarni spotyka się tradycja pieczenia pełnoziarnistego chleba ze spełnieniem rekomendacji Instytutu Żywienia i Żywności, aby konsumenci mogli…

Jest z czego wybieraćDodatki i surowce

Jest z czego wybierać

Polacy w Tłusty Czwartek zjadają blisko 100 milionów pączków. W ostatnich latach przybywa świadomych konsumentów, dla których nie ma znaczenia…

Nowość w ofercie Manufaktury Czekolady. Lizaki czekoladowe Hot or PopAktualności

Nowość w ofercie Manufaktury Czekolady. Lizaki czekoladowe Hot or Pop

Czekolada na gorąco lub pyszny lizak – sam zdecyduj co wolisz! Rozpuść w gorącym mleku albo ciesz się naturalnym smakiem…

Pieczarki z kapustąDodatki i surowce

Pieczarki z kapustą

Jak w przypadku wielu półproduktów dla branży piekarskiej, także farsze mają nieograniczone wręcz możliwości zastosowań, głównie przy produkcji pieczywa drobnego…

Stabilne zamrażanie i odpiekanieDodatki i surowce

Stabilne zamrażanie i odpiekanie

Niejednokrotnie na łamach Bake & Sweet pisaliśmy o licznych zaletach odroczonego wypieku, które doceniają nie tylko sami producenci mrożonego pieczywa,…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!