Forgot Password

Blog List Type1

Blog List Type1

Tradycja godna naśladowania

Pierniki i pierniczki niemal w całej Polsce są nierozerwalnie kojarzone z Bożym Narodzeniem, kiedy to w towarzystwie innych ciast oraz…

Migdały czy brzoskwinie?Dodatki i surowce

Migdały czy brzoskwinie?

Popularność marcepana we współczesnym cukiernictwie jest znacznie mniejsza niż przed laty, co wynika m.in. z łatwej dostępności czekolady, a tym…

Tradycja w nowoczesnej formieWywiady

Tradycja w nowoczesnej formie

O ciastach serwowanych na Boże Narodzenie, najciekawszych trendach w cukiernictwie, gustach konsumentów oraz produktach polecanych na święta rozmawiamy z Markiem…

Warto przeczytać w styczniowym numerze…Aktualności

Warto przeczytać w styczniowym numerze…

Ukazał się styczniowy numer miesięcznia „Bake & Sweet”, w którym przeczytacie m.in.: Ostatni dzień lutegoW kalendarzu cukierników jest kilka szczególnych…

Na słodko, na gorącoPomysł na biznes

Na słodko, na gorąco

Biznes kawiarniano-cukierniczy to jeden z najszybciej rozwijających się segmentów w naszym kraju – twierdzą analitycy badający polski rynek pod kątem…

Słodki zastrzykTechnologie

Słodki zastrzyk

W okresie wzmożonej produkcji pączków, gdy trzeba bez przerwy nadziewać nawet kilkadziesiąt tysięcy ciastek, gwarancja bezawaryjnej pracy urządzenia jest wręcz…

POLAGRA – gotowa na nowe!  W trosce o Twoje bezpieczeństwo!Aktualności

POLAGRA – gotowa na nowe! W trosce o Twoje bezpieczeństwo!

Nie ulega wątpliwości, że rok 2020 przysporzył znacznie więcej wyzwań, niż ktokolwiek mógł założyć u jego początku. Nadchodząca edycja targów…

Jakość, jakość i jeszcze raz jakośćWywiady

Jakość, jakość i jeszcze raz jakość

Zazwyczaj to właściciele piekarni rozszerzają swoją działalność o produkcję mniejszej lub większej gamy wyrobów cukierniczych. Na odwrót bywa raczej rzadko,…

Świeża bułka wypieczona w sklepieTechnologie

Świeża bułka wypieczona w sklepie

Technologia tzw. pieczenia przez chłód niekoniecznie wymaga korzystania z pieców sklepowych. To co zostało zamrożone może przecież zostać w dowolnej…

Trakowe, czyli klasyczneTechnologie

Trakowe, czyli klasyczne

Mimo iż w większych sklepach spożywczych na stoiskach z pieczywem co rusz pojawiają się nowe samoobsługowe krajalnice do chleba, to…