Blog List Type1
O nowościach w segmencie margaryn dla piekarzy i cukierników rozmawiamy z Rafałem Woźnicą, wiceprezesem zarządu gliwickiej spółki Unifet. Margarynom też…
W czasach, gdy w kuchni europejskiej coraz bardziej promowane są różne produkty, w tym pieczywo proteinowe wydawać by się mogło,…
W marketach na stoiskach z pieczywem coraz częściej klienci mają do do dyspozycji samoobsługowe krajalnice do pieczywa. Maszyny te pozwalają…
Dlaczego niektórzy piekarze ciągle jeszcze bronią się przed wprowadzeniem do oferty kanapek i innych wyrobów produkowanych na bazie pieczywa? To…
Jaki materiał na formy do pieczenia najlepiej sprawdza się przy produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego? Czy lepsza jest stal pokryta teflonem czy…
Do cukierni, kawiarni czy restauracji, gdzie sprzedaje się niewielkie ilości lodów włoskich oraz słodkich deserów na bazie lub z dodatkiem…
Czy przygotowując ciastka, torty lub desery z kremami na bazie bitej śmietany można całkowicie wykluczyć produkty mleczne? Odpowiedź brzmi: tak.…
Wielu piekarzy i cukierników oszczędza na kupowaniu polis i ogranicza się jedynie do ubezpieczania budynku zakładu i znajdujących się w…
W ostatnich latach Polacy coraz chętniej jadają ciasta z dodatkiem marchewki. Jeszcze do niedawna były to głównie domowe wyroby, ale…