Forgot Password

Blog List Type1

Blog List Type1

Zdrowy polski lenDodatki i surowce

Zdrowy polski len

Wysoka zawartość błonnika i kwasów tłuszczowych omega-3 to główne korzyści odżywcze nowych wyrobów, które wprowadza na rynek firma Semix. Konsumenci…

Margarynom też można wyczyścić etykietyWywiady

Margarynom też można wyczyścić etykiety

O nowościach w segmencie margaryn dla piekarzy i cukierników rozmawiamy z Rafałem Woźnicą, wiceprezesem zarządu gliwickiej spółki Unifet. Margarynom też…

Uldo nie przestaje zaskakiwaćDodatki i surowce

Uldo nie przestaje zaskakiwać

W nowej ofercie firmy Uldo znalazły się m.in. cztery interesujące mieszanki do wyroby pieczywa z czystą etykietą. Wszystkie z nich…

Pączki lub bułki z jednej maszynyTechnologie

Pączki lub bułki z jednej maszyny

Ręcznych i półautomatycznych urządzeń do formowania kęsów ciasta na bułki jest całkiem sporo na rynku zaopatrzenia sektora piekarsko-cukierniczego. Większość z…

Z dzieżą wyjezdnąTechnologie

Z dzieżą wyjezdną

Zdaniem wielu piekarzy i cukierników najbardziej niezawodne maszyny do miesienia ciasta mają tylko możliwość włączenia i wyłączenia oraz ustawienia pożądanych…

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !Aktualności

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !

W najnowszym, lutowym wydaniu miesięcznika Bake& Sweet przeczytacie m.in.: Lody w kilkadziesiąt sekund Produkcja lodów tajskich jest banalnie prosta. Odpowiednio…

Zabij wirusy, zabij bakterie!Urządzenia

Zabij wirusy, zabij bakterie!

Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego…

Smażalniki nie tylko do pączkówTechnologie

Smażalniki nie tylko do pączków

Pączki przez wielu cukierników traktowane są po macoszemu. Produkuje się je masowo głównie w Tłusty Czwartek, a przez pozostałą część…

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesuWywiady

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesu

O specjalistycznym, a jednocześnie wyjątkowym oświetleniu dla branży cukierniczej branży, które nie powinno być pozbawione znamion dobrego wzornictwa rozmawiamy z…

Mrożone z etykietąAktualności

Mrożone z etykietą

Włoscy producenci chleba mają od niedawna obowiązek informowania konsumentów o tym, czy pieczywo jest produkowane jako świeże czy też odpiekane…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!