Blog List Type1
O nowościach w segmencie margaryn dla piekarzy i cukierników rozmawiamy z Rafałem Woźnicą, wiceprezesem zarządu gliwickiej spółki Unifet. Margarynom też…
Od kilku lat wśród surowców, z których na co dzień korzystają cukiernicy, a zwłaszcza dekoratorzy, ważne miejsce zajmują barwniki nadające…
Oliwia Małecka i Jakub Haś zwyciężyli w Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik. Imprezę zorganizowano we…
W okresie wzmożonej produkcji pączków, gdy trzeba bez przerwy nadziewać nawet kilkadziesiąt tysięcy ciastek, gwarancja bezawaryjnej pracy urządzenia jest wręcz…
Pieczywo dla osób stroniących od glutenu. Chleby dla konsumentów na diecie wysokoproteinowej i niskowęglowodanowej. Wypieki pozbawione dodatków zwierzęcych, które doskonale…
Wegańska, rzemieślnicza czekolada, bez półproduktów i ulepszaczy, tworzona jedynie z najlepszych, ekologicznych surowców, wykorzystywanych zarówno przy produkcji czekolady, jak i…
W Tłusty Czwartek przed cukierniami ustawiają się kolejki chętnych i nie odstraszają ich ani pogoda, ani trochę wyższe ceny tego…
Wielomilionowe odszkodowanie otrzyma piekarnia Gibson’s Bakery z amerykańskiego miasteczka Oberlin. Została ona niesłusznie oskarżona o rasizm, a 11 milionów dolarów…
Nową, atrakcyjną mieszankę do przygotowania ciastek wprowadziła na rynek firma Zeelandia. Miksu Sezamki można używać także do wypieku kruchych spodów…