Blog List Type1
Gotowe mieszanki zapewniają szybką, łatwą i co ważne – powtarzalną produkcję świderków. Dostępne są na polskim rynku w wielu różnych…
Czy termometr powinien być traktowany przez piekarza i cukiernika jako niezbędne narzędzie pracy? Gdy nie ma problemów, to przyrząd ten…
Owies ma wiele cennych właściwości, niekiedy wręcz zbawiennych dla organizmu człowieka. Trzeba jednak pamiętać o tym, że pieczywa wzbogaconego niewielką…
Ponad 25 % wyrobów lodziarskich skontrolowanych przez szczeciński Sanepid zawierało bakterie mogące powodować choroby układu pokarmowego. Inspektorzy z Wojewódzkiej Stacji…
Uzyskanie dobrego produktu piekarsko-cukierniczego w dużym stopniu zależy od proporcji użytych składników, a także kryteriów które muszą spełniać. W większości…
Woda jest najtańszym składnikiem gotowego pieczywa, a im więcej jest jej w cieście tym bardziej można obniżyć koszt produkcji chlebów.…
Gdyby poprosić dowolnie wybranego cukiernika o to, aby wymienił urządzenia i maszyny, bez których nie jest w stanie normalnie pracować,…
Dla wielu konsumentów zależność między świeżością pieczywa a jego temperaturą jest oczywista. Dlatego też tak dużą popularnością cieszą się bułki,…
Już wkrótce na targowej mapie HoReCa pojawią się SMAKKi GASTROTARGI, które zakresem tematycznym znacznie wykroczą poza dotychczasowe branżowe spotkania. Nowe…