Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Lody bez serwetekMarketing

Lody bez serwetek

Owijki do wafli nie są niczym szczególnym w lodziarstwie europejskim. W krajach zachodnich używa się ich niemal powszechnie, ale w Polsce wciąż nie mogą się przyjąć. Czy tylko dlatego, że…

Czystość, skuteczność, powtarzalnośćDodatki i surowce

Czystość, skuteczność, powtarzalność

Polepszacze stosowane są w piekarnictwie od wielu lat. I choć wydawać się może, że nic w temacie już nie powinno się zmienić, to z roku na rok pojawiają coraz to…

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master BakerAktualności

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master Baker

Chleb, to pokarm,  który towarzyszy nam podczas większości posiłków. Pieczywo kupujemy w sklepikach, w dużych i małych sieciowych placówkach, w piekarniach. Spodziewamy się, że będzie to smak tradycyjnego polskiego chleba.…

Katowice zapraszają, ale nie w marcuAktualności

Katowice zapraszają, ale nie w marcu

Sweettargi nie odbędą się w planowanym terminie czyli od 21 do 23 marca. Tegoroczne Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w Katowicach zostały przełożone na inny termin, ale jeszcze nie wiadomo…

Nieźle zakręcone przekąskiPomysł na biznes

Nieźle zakręcone przekąski

Konsumenci szukają na rynku przekąsek, które nie tylko zaspokoją ich głód, ale dadzą się zjeść niemal w każdych warunkach. Istotne znaczenie ma również ich oryginalność – zarówno jeśli chodzi o…

Nie tylko dla diabetykówDodatki i surowce

Nie tylko dla diabetyków

Pieczywo dla osób stroniących od glutenu. Chleby dla konsumentów na diecie wysokoproteinowej i niskowęglowodanowej. Wypieki pozbawione dodatków zwierzęcych, które doskonale wpisują się w modny obecnie trend na produkty wegańskie i…

W Dobczycach przestójAktualności

W Dobczycach przestój

Po tym jak pod koniec kwietnia u jednego z pracowników piekarni-cukierni Złoty Kłos wykryto koronawirusa, zakład z Dobczyc całkowicie wstrzymał produkcję i sprzedaż swoich wyrobów we wszystkich firmowych sklepach. Jak…

Batony to przyszłośćPomysł na biznes

Batony to przyszłość

Konsumenci coraz częściej szukają produktów, które są nie tylko smaczne i pożywne, ale też atrakcyjnie zapakowane. W ostatnim okresie coraz więcej takich produktów pojawia się na polskim rynku. Należą do…

Bez miksera ani ruszTechnologie

Bez miksera ani rusz

Gdyby poprosić dowolnie wybranego cukiernika o to, aby wymienił urządzenia i maszyny, bez których nie jest w stanie normalnie pracować, to na jego liście z pewnością znalazłby się mikser lub…

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatkówPomysł na biznes

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatków

W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą etykietą. W nieco mniejszym stopniu trend na wyroby clean label…