Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenciDodatki i surowce

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenci

Firma Lesaffre sukcesywnie powiększa swoją ofertę mieszanek do produkcji pieczywa z czystą etykietą. W ostatnim okresie wzbogaciła się ona o miksy 8 Ziaren i Owsiany. Pierwsza z tych kompozycji piekarskich…

Mrożonki to wartość dodanaPomysł na biznes

Mrożonki to wartość dodana

Rynek mrożonych produktów cukierniczych rozwija się w Europie, także w naszym kraju, w galopującym tempie. Wyroby te trafiają jednak nie tylko do restauracji, kawiarni czy punktów sprzedaży na stacjach paliw,…

Małe piece, ale duże możliwościTechnologie

Małe piece, ale duże możliwości

Na łamach marcowego Bake & Sweet powracamy do niewielkich pieców konwekcyjno-parowych. Ich uniwersalne zastosowanie pozwala korzystać z tych urządzeń zarówno w punktach sprzedaży pieczywa, jak też w niewielkich lokalach gastronomicznych.…

Dużo zdrowia w małych pestkachDodatki i surowce

Dużo zdrowia w małych pestkach

Chleby i bułki z dodatkami warzyw są znane w naszym kraju od dawna, jednak przez wiele lat były niedoceniane i uważane za mniej atrakcyjne od „czystych” produktów pszennych. Wraz z…

Dla każdego coś smacznegoDodatki i surowce

Dla każdego coś smacznego

O kilka nowości, nie tylko dla piekarzy i cukierników, wzbogaciła się w ostatnim czasie oferta firmy Uldo. Znajdziemy w niej także coś dla gastronomów. Mowa o uniwersalnej mieszance Uldo Kruche…

Modułowe piece dla cukiernikówTechnologie

Modułowe piece dla cukierników

Główną zaletą pieców elektrycznych jest ich uniwersalność. Używa się ich nie tylko w zakładach cukierniczych i w piekarniach, ale – zwłaszcza w przypadku mniejszych modeli – także w sklepach, gdzie…

Rolowanie na życzeniePomysł na biznes

Rolowanie na życzenie

Nie ustają poszukiwania nowych pomysłów na sprzedaż lodów. Tradycyjne koncepty, czyli lody z kuwety oraz z automatów mają od niedawna nowego konkurenta: lody z mrożonego stołu. Pomysł narodził się przed…

Tylko dla profesjonalistówTechnologie

Tylko dla profesjonalistów

Rynek zaopatrzenia gastronomii nie narzeka na brak profesjonalnego sprzętu do wypieku gofrów. Wybór w tym zakresie jest szeroki, podobnie jak spektrum cen, jakie trzeba zapłać za gofrownicę – od kilkuset…

Tradycja w cenieAktualności

Tradycja w cenie

Mąka z Podlasia to nowy produkt, który został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podlaskie Zakłady Zbożowe, ubiegając się o wpis chciały zwrócić uwagę m.in. na…

Nafaszerowane elektronikąUrządzenia

Nafaszerowane elektroniką

Niemal w każdym sektorze produkcji spożywczej wyznacznikiem postępu technologicznego są nowości pokazywane na targach branżowych. W tym roku zaprezentowano je głównie na Expo Sweet i Polagra Tech. Przypomnijmy, co nowego…