Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Margarynom też można wyczyścić etykietyWywiady

Margarynom też można wyczyścić etykiety

O nowościach w segmencie margaryn dla piekarzy i cukierników rozmawiamy z Rafałem Woźnicą, wiceprezesem zarządu gliwickiej spółki Unifet. Margarynom też można wyczyścić etykiety Rozmowa z października 2016 roku Bake &…

W sam raz na barTechnologie

W sam raz na bar

Do cukierni, kawiarni czy restauracji, gdzie sprzedaje się niewielkie ilości lodów włoskich oraz słodkich deserów na bazie lub z dodatkiem softów, automaty wolnostojące nie mają zastosowania. W takich lokalach znacznie…

Rekordy na słodko, rekordy na słonoWydarzenia

Rekordy na słodko, rekordy na słono

660 kg ważył największy w Polsce tort malinowy, który w Walentynki przygotowano w Chełmnie. Miał kształt serca o wymiarach 5,6 x 5,3 metra. Po pracowitych przygotowaniach 14 lutego ekipa cukierników…

Rzecznik MŚP wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowejAktualności

Rzecznik MŚP wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowej

W związku ze zgłaszanymi przez przedsiębiorców wątpliwościami, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowej. Rzecznik MŚP wniósł o wydanie objaśnień w następującym zakresie: Opłata cukrowa powinna być…

Lody w kilkadziesiąt sekundDodatki i surowce

Lody w kilkadziesiąt sekund

Produkcja lodów tajskich jest banalnie prosta. Odpowiednio przygotowaną mieszankę lodową wylewa się na specjalny stół, którego stalowy blat jest zmrożony do temperatury ok. -30ºC. Masę równomiernie rozprowadza się szpatułką po…

Świeża bułka wypieczona w sklepieTechnologie

Świeża bułka wypieczona w sklepie

Technologia tzw. pieczenia przez chłód niekoniecznie wymaga korzystania z pieców sklepowych. To co zostało zamrożone może przecież zostać w dowolnej chwili wypieczone w zakładzie produkcyjnym i jako gotowy produkt dowiezione…

Nie mylić z pączkiemPomysł na biznes

Nie mylić z pączkiem

Donuty są obok muffinek, brownie i ciastek cupcakes produktami charakterystycznymi dla amerykańskiego cukiernictwa. Ciastka z dziurką, które można kupić również niemal w każdym polskim supermarkecie cieszą się powodzeniem przez cały…

Producenci pieczywa i produktów mącznych w głębokim kryzysie. Mogą go nie przetrwać.Aktualności

Producenci pieczywa i produktów mącznych w głębokim kryzysie. Mogą go nie przetrwać.

Polacy od zawsze szczycili się pysznym i zdrowym pieczywem bez ulepszaczy. Jakość jednak ma swoją cenę, a ta w obliczu rosnących kosztów energii może okazać się nieosiągalna dla wielu klientów.…

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenciDodatki i surowce

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenci

Firma Lesaffre sukcesywnie powiększa swoją ofertę mieszanek do produkcji pieczywa z czystą etykietą. W ostatnim okresie wzbogaciła się ona o miksy 8 Ziaren i Owsiany. Pierwsza z tych kompozycji piekarskich…

Puścić wodze fantazjiWywiady

Puścić wodze fantazji

Próbując robić lody o własnych smakach można liczyć na pozytywne opinie Klientów, gdyż lubią oni być zaskakiwani czymś nowym i oryginalnym – przekonuje znany technolog lodowy firmy Polmarkus Tomasz Szypuła,…