Blog List Type2
Owijki do wafli nie są niczym szczególnym w lodziarstwie europejskim. W krajach zachodnich używa się ich niemal powszechnie, ale w Polsce wciąż nie mogą się przyjąć. Czy tylko dlatego, że…
Polepszacze stosowane są w piekarnictwie od wielu lat. I choć wydawać się może, że nic w temacie już nie powinno się zmienić, to z roku na rok pojawiają coraz to…
Chleb, to pokarm, który towarzyszy nam podczas większości posiłków. Pieczywo kupujemy w sklepikach, w dużych i małych sieciowych placówkach, w piekarniach. Spodziewamy się, że będzie to smak tradycyjnego polskiego chleba.…
Sweettargi nie odbędą się w planowanym terminie czyli od 21 do 23 marca. Tegoroczne Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w Katowicach zostały przełożone na inny termin, ale jeszcze nie wiadomo…
Konsumenci szukają na rynku przekąsek, które nie tylko zaspokoją ich głód, ale dadzą się zjeść niemal w każdych warunkach. Istotne znaczenie ma również ich oryginalność – zarówno jeśli chodzi o…
Po tym jak pod koniec kwietnia u jednego z pracowników piekarni-cukierni Złoty Kłos wykryto koronawirusa, zakład z Dobczyc całkowicie wstrzymał produkcję i sprzedaż swoich wyrobów we wszystkich firmowych sklepach. Jak…
Konsumenci coraz częściej szukają produktów, które są nie tylko smaczne i pożywne, ale też atrakcyjnie zapakowane. W ostatnim okresie coraz więcej takich produktów pojawia się na polskim rynku. Należą do…
Gdyby poprosić dowolnie wybranego cukiernika o to, aby wymienił urządzenia i maszyny, bez których nie jest w stanie normalnie pracować, to na jego liście z pewnością znalazłby się mikser lub…
W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą etykietą. W nieco mniejszym stopniu trend na wyroby clean label…