Blog List Type2
Wśród licznych nowości, które jak co roku zaprezentowane będą na targach Expo Sweet w Warszawie, nie zabraknie słodkich i słonych mieszanek od takich firm jak Uldo, Eco Trade, KOMPLET Polska…
O szwedzkich piecach rozmawiamy z Adamem Nurkowskim, szefem firmy Nurkowski, która jest polskim dystrybutorem marki Revent. Bake & Sweet: Piece Revent nie należą do tanich, a mimo to pracuje na…
Dziś torty na specjalne okazje mogą być wyjątkowe, przybierać najróżniejsze kształty i wzory. Ich powierzchnie mogą do złudzenia przypominać zwiewną, tiulową suknię lub być udekorowane wzorem nawiązującym do dzieł najlepszych…
Czekoladowe mikołaje, kruche ciasteczka, czy aromatyczne pralinki. Słodycze to obowiązkowy element świąt. Kiedyś większość przygotowywano w domach, dzisiaj wybieramy raczej gotowe produkty i to nie tylko od święta. Nic więc…
Mimo iż w większych sklepach spożywczych na stoiskach z pieczywem co rusz pojawiają się nowe samoobsługowe krajalnice do chleba, to jednak spora część klientów woli sięgnąć po już pokrojone i…
Ciasto parzone wymyślono w pierwszej połowie XIX wieku we Francji i od tamtej pory receptura na nie niemal wcale nie uległa zmianom. Cukiernicy dobrze wiedzą, że jego przygotowanie jest pracochłonne,…
W styczniu czekają nas dwie imprezy branżowe międzynarodowego formatu. Najpierw do włoskiego Rimini przyjadą głównie lodziarze i cukiernicy z całego świata, a tydzień później producenci słodyczy spotkają się w niemieckiej…
Zespoły badawcze Instytutu Ochrony Środowiska-Państwowego Instytutu Badawczego i Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, zaangażowane w realizację przełomowego w Polsce projektu PROM, zaprezentowały długo oczekiwane wyniki pierwszych badań, których celem jest oszacowanie…
Nie spodziewajcie się, że znajdziecie tu odpowiedź na pytanie postawione w tytule artykułu. Nikt nie jest w stanie zagwarantować, jakie nowe smaki będą hitem sezonu lodziarskiego 2019, a jakie okażą…