Blog List Type2
Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego sami byliśmy niejednokrotnie świadkami na targach branżowych. Zabij wirusy, zabij…
Jaki materiał na formy do pieczenia najlepiej sprawdza się przy produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego? Czy lepsza jest stal pokryta teflonem czy też elastyczny silikon? A może zwykła forma z aluminium, która…
Malinowy, wiśniowy i brzoskwiniowy to trzy smaki nowego variegato Serena, którego głównym zastosowaniem jest przekładanie i dekorowanie lodów w kuwetach. Ten nowy produkt może być użyty także przy wyrobie nadzień…
O tym, że tradycyjne pierniczki z powodzeniem sprzedają się w cukierniach przez cały rok, a nie tylko w okresie Bożego Narodzenia świadczy m.in. fakt, iż nowa mieszanka cukiernicza do wyrobu…
Istotną zaletą urządzeń załadunkowo-wyładowczych jest oszczędność energii zużywanej do ogrzania pieca. Korzystanie z systemów, które opisujemy w tym artykule, wymaga znacznie krótszego czasu otwarcia drzwi komory, a tym samym w…
W czasach, gdy w kuchni europejskiej coraz bardziej promowane są różne produkty, w tym pieczywo proteinowe wydawać by się mogło, że nie powinno zabraknąć także miejsca na twarogowe kulki. W…
Firma Lesaffre sukcesywnie powiększa swoją ofertę mieszanek do produkcji pieczywa z czystą etykietą. W ostatnim okresie wzbogaciła się ona o miksy 8 Ziaren i Owsiany. Pierwsza z tych kompozycji piekarskich…
Niewiele wyrobów cukierniczych nie nadaje się do dekorowania polewą czekoladową. Fakt, że sporo ciast i ciastek nie jest nimi oblewanych, wynika bardziej z tradycji i przyzwyczajenia konsumentów do formy oraz…
Uzyskanie ochrony znaków towarowych jest łatwiejsze i szybsze niż w przypadku ochrony wynalazków lub wzorów użytkowych. Co prawda, opłata urzędowa za zgłoszenie znaku towarowego do Urzędu Patentowego RP wynosi dokładnie…