Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Zabij wirusy, zabij bakterie!Urządzenia

Zabij wirusy, zabij bakterie!

Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego sami byliśmy niejednokrotnie świadkami na targach branżowych. Zabij wirusy, zabij…

W czym upiec babkę i muffiny?Technologie

W czym upiec babkę i muffiny?

Jaki materiał na formy do pieczenia najlepiej sprawdza się przy produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego? Czy lepsza jest stal pokryta teflonem czy też elastyczny silikon? A może zwykła forma z aluminium, która…

Nie tylko do lodówNowości produktowe

Nie tylko do lodów

Malinowy, wiśniowy i brzoskwiniowy to trzy smaki nowego variegato Serena, którego głównym zastosowaniem jest przekładanie i dekorowanie lodów w kuwetach. Ten nowy produkt może być użyty także przy wyrobie nadzień…

Ciasteczka o korzennym smakuDodatki i surowce

Ciasteczka o korzennym smaku

O tym, że tradycyjne pierniczki z powodzeniem sprzedają się w cukierniach przez cały rok, a nie tylko w okresie Bożego Narodzenia świadczy m.in. fakt, iż nowa mieszanka cukiernicza do wyrobu…

Szybciej znaczy oszczędniejTechnologie

Szybciej znaczy oszczędniej

Istotną zaletą urządzeń załadunkowo-wyładowczych jest oszczędność energii zużywanej do ogrzania pieca. Korzystanie z systemów, które opisujemy w tym artykule, wymaga znacznie krótszego czasu otwarcia drzwi komory, a tym samym w…

Za nami POLAGRA 2020Aktualności

Za nami POLAGRA 2020

Tegoroczna edycja, choć przygotowywana w trudnych warunkach, była pełna smakui interesujących spotkań. Nie zabrakło także ciekawych szkoleń i warsztatów. Targi trwały 3 dni. Ekspozycja przygotowana została w podziale na trzy…

Twarogowa alternatywa dla zwykłych pączkówDodatki i surowce

Twarogowa alternatywa dla zwykłych pączków

W czasach, gdy w kuchni europejskiej coraz bardziej promowane są różne produkty, w tym pieczywo proteinowe wydawać by się mogło, że nie powinno zabraknąć także miejsca na twarogowe kulki. W…

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenciDodatki i surowce

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenci

Firma Lesaffre sukcesywnie powiększa swoją ofertę mieszanek do produkcji pieczywa z czystą etykietą. W ostatnim okresie wzbogaciła się ona o miksy 8 Ziaren i Owsiany. Pierwsza z tych kompozycji piekarskich…

Pączek zwyczajny, polewa niezwykłaDodatki i surowce

Pączek zwyczajny, polewa niezwykła

Niewiele wyrobów cukierniczych nie nadaje się do dekorowania polewą czekoladową. Fakt, że sporo ciast i ciastek nie jest nimi oblewanych, wynika bardziej z tradycji i przyzwyczajenia konsumentów do formy oraz…

Warto chronić nazwęPrawo i finanse

Warto chronić nazwę

Uzyskanie ochrony znaków towarowych jest łatwiejsze i szybsze niż w przypadku ochrony wynalazków lub wzorów użytkowych. Co prawda, opłata urzędowa za zgłoszenie znaku towarowego do Urzędu Patentowego RP wynosi dokładnie…