Forgot Password

Default Template

Default Template

Niewielkie babeczki zamiast dużej babyDodatki i surowce

Niewielkie babeczki zamiast dużej baby

Muffiny można z powodzeniem przygotować nawet w niewielkiej rzemieślniczej cukierni, a zyski ze sprzedaży tych wyrobów mogą być większe niż dochody z produkcji tradycyjnych babek. Te niewielkie wypieki z ciast…

Po co komu belownice?Technologie

Po co komu belownice?

Rozsądne zagospodarowanie śmieci stanowi duży problem w zakładach piekarsko-cukierniczych. I tych przemysłowych, i tych mniejszych. Wiąże się on nie tylko z koniecznością składowania odpadów, ale także ich wywozu i utylizacji,…

Pomidory czy cebula?Dodatki i surowce

Pomidory czy cebula?

W branży piekarskiej jest trend, który ma na celu wykorzystanie składników odpadowych po produkcji wyrobów spożywczych w tworzeniu tak zwanej żywności funkcjonalnej. Do takich produktów można zaliczyć także pieczywo wzbogacone…

Reklama o smaku czekoladyMarketing

Reklama o smaku czekolady

Właściciele hoteli i pensjonatów oraz salonów samochodowych to tylko nieliczna rzesza przedsiębiorców, którzy próbują konkurować na rynku również poprzez zaskakiwanie swoich klientów drobnymi upominkami. Należą do nich m.in. ręcznie robione…

Cukier cukrowi nierównyDodatki i surowce

Cukier cukrowi nierówny

Coraz więcej klientów szuka produktów z niską zawartością cukru. Z kolei wielu producentów próbuje „uciec” od białego cukru zastępując go innym, najczęściej brązowym. Popularność produkty z obniżoną zawartością cukru wiąże…

Pomady i fondantyDodatki i surowce

Pomady i fondanty

Cukiernicze komponenty do ręcznego lub mechanicznego dekorowania i glazurowania ciast i ciastek, a także do wyrobu nadzień do pralin oraz czekolad znaleźć można zarówno w ofertach dobrze znanych w naszej…

Nowe chleby, nowe bułkiDodatki i surowce

Nowe chleby, nowe bułki

Tradycyjnie w grudniu przypominamy czytelnikom naszego magazynu, co nowego w mijającym roku pojawiło się na rynku piekarskim w segmencie mieszanek i dodatków wypiekowych. Interesującymi nowościami, które w mijającym roku zaprezentowała…

Przy tej produkcji nie ma stratTechnologie

Przy tej produkcji nie ma strat

Spora grupa rzemieślników z dumą podkreśla, że w ich zakładzie wszystko jest na świeżo przygotowywane i sprzedawane. To prawda, każdy wyrób jest najlepszy w chwili wyjęcia z pieca. Od tego…

20 lat razemAktualności

20 lat razem

Grupa APC obchodzi 20-lecie działalności. Z tej okazji jubilat zaprosił swoich partnerów biznesowych na uroczystą galę urodzinową. Na bankiecie zorganizowanym w połowie czerwca w Hotelu Arłamów gościli przedstawiciele zarówno kilkudziesięciu…

Wypieki ze skwalenemDodatki i surowce

Wypieki ze skwalenem

Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o tym choćby różne mieszanki piekarsko-cukiernicze, które od kilku lat sukcesywnie…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!