Forgot Password

Default Template

Default Template

Uldo nie przestaje zaskakiwaćDodatki i surowce

Uldo nie przestaje zaskakiwać

W nowej ofercie firmy Uldo znalazły się m.in. cztery interesujące mieszanki do wyroby pieczywa z czystą etykietą. Wszystkie z nich cechuje niska zawartość tłuszczów nasyconych i cukrów. Uldo Orkisz Graham…

Firmowy muffin zamiast długopisuMarketing

Firmowy muffin zamiast długopisu

Targi, spotkania z ważnymi partnerami biznesowymi, wydarzenia wewnątrz firmy. Podczas takich okazji przedsiębiorstwa bardzo chętnie korzystają z gadżetów reklamowych. Jednak coraz częściej zamiast długopisów, notatników czy pendrive’ów w tym celu…

Kobieta najlepszym cukiernikiem na świecieAktualności

Kobieta najlepszym cukiernikiem na świecie

Jessica Préalpato z Francji została wyróżniona prestiżowym tytułem The World Best Pastry Chef. Po raz pierwszy w historii za najlepszego cukiernika na świecie uznano kobietę. 32-letnia Jessica Préalpato obecnie jest…

Niemieckie kontra polskieTechnologie

Niemieckie kontra polskie

Czy piece cyklotermiczne ustępują miejsca termoolejowym? Wielu piekarzy twierdzi, że to właśnie do pieców ogrzewanych gorącym olejem należy przyszłość, zaś cyklotermiki powoli odchodzą do lamusa. Przed miesiącem na łamach Bake…

Rekordy na słodko, rekordy na słonoWydarzenia

Rekordy na słodko, rekordy na słono

660 kg ważył największy w Polsce tort malinowy, który w Walentynki przygotowano w Chełmnie. Miał kształt serca o wymiarach 5,6 x 5,3 metra. Po pracowitych przygotowaniach 14 lutego ekipa cukierników…

Co nowego na słodko?Dodatki i surowce

Co nowego na słodko?

Sporo nowych produktów pojawiło się w branży cukierniczej w mijającym roku. Chociaż nie wszystkie z nich zrobiły furorę, jak tego oczekiwali producenci, to jednak wiele tych komponentów warto mieć w…

Tradycyjne, wigilijnePomysł na biznes

Tradycyjne, wigilijne

Na Liście Produktów Tradycyjnych prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, co rusz pojawiają się nowe produkty piekarsko-cukiernicze, których korzenie niekiedy sięgają zamierzchłych czasów. Ale też nie brakuje znacznie młodszych…

Szwajcarski smak tradycjiDodatki i surowce

Szwajcarski smak tradycji

Kilka interesujących nowości firma Bakels zaprezentowała na swoim stoisku na targach Expo Sweet. Jedną z nich był miks Chleba Pane Maggia. W ofercie piekarskiej Bakels Polska pojawiła się nowa mieszanka…

Zabij wirusy, zabij bakterie!Urządzenia

Zabij wirusy, zabij bakterie!

Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego sami byliśmy niejednokrotnie świadkami na targach branżowych. Zabij wirusy, zabij…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym…