Default Template
W nowej ofercie firmy Uldo znalazły się m.in. cztery interesujące mieszanki do wyroby pieczywa z czystą etykietą. Wszystkie z nich cechuje niska zawartość tłuszczów nasyconych i cukrów. Uldo Orkisz Graham…
Targi, spotkania z ważnymi partnerami biznesowymi, wydarzenia wewnątrz firmy. Podczas takich okazji przedsiębiorstwa bardzo chętnie korzystają z gadżetów reklamowych. Jednak coraz częściej zamiast długopisów, notatników czy pendrive’ów w tym celu…
Jessica Préalpato z Francji została wyróżniona prestiżowym tytułem The World Best Pastry Chef. Po raz pierwszy w historii za najlepszego cukiernika na świecie uznano kobietę. 32-letnia Jessica Préalpato obecnie jest…
Czy piece cyklotermiczne ustępują miejsca termoolejowym? Wielu piekarzy twierdzi, że to właśnie do pieców ogrzewanych gorącym olejem należy przyszłość, zaś cyklotermiki powoli odchodzą do lamusa. Przed miesiącem na łamach Bake…
660 kg ważył największy w Polsce tort malinowy, który w Walentynki przygotowano w Chełmnie. Miał kształt serca o wymiarach 5,6 x 5,3 metra. Po pracowitych przygotowaniach 14 lutego ekipa cukierników…
Na Liście Produktów Tradycyjnych prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, co rusz pojawiają się nowe produkty piekarsko-cukiernicze, których korzenie niekiedy sięgają zamierzchłych czasów. Ale też nie brakuje znacznie młodszych…
Kilka interesujących nowości firma Bakels zaprezentowała na swoim stoisku na targach Expo Sweet. Jedną z nich był miks Chleba Pane Maggia. W ofercie piekarskiej Bakels Polska pojawiła się nowa mieszanka…
Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego sami byliśmy niejednokrotnie świadkami na targach branżowych. Zabij wirusy, zabij…
Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym…