Forgot Password

Default Template

Default Template

Smakosze lubią oryginalnośćDodatki i surowce

Smakosze lubią oryginalność

To wilgotne, delikatnie aksamitne, maślane ciasto najczęściej serwowane jest pod postacią tortu np. z masą serową, ale na bazie Red Velvet z powodzeniem możemy produkować także inne wypieki, np. muffiny.…

Rewelacyjna formułaDodatki i surowce

Rewelacyjna formuła

Nowej generacji skoncentrowaną bazę do ubijania, nadziewania oraz do lodów proponuje cukiernikom firma CSM. Na targach Expo Sweet pierwszy raz zaprezentowała ona Puffin sygnowany marką Masterline. Baza ta – jak…

Daje siłę na cały dzieńNowości produktowe

Daje siłę na cały dzień

Pod takim hasłem firma Eco Trade promuje swoją nową mieszankę, która – jak zapewnia producent – dzięki wyjątkowym składnikom doskonale wzbogaca codzienną dietę i „pobudza do działania”. Mowa o 50%…

Zawrotna prędkość 30 000 obrotów na minutęTechnologie

Zawrotna prędkość 30 000 obrotów na minutę

Mikronizery to specjalistyczne urządzenia, o których nie można powiedzieć, aby były czymś absolutnie nowym, jednak przez branżę lodziarską wciąż są jeszcze mało doceniane. Eksperci przewidują jednak, że za kilka lat…

Jak zarobić na tradycji?Marketing

Jak zarobić na tradycji?

Wprowadzenie do oferty cukierni produktów regionalnych może w znaczący sposób wpłynąć na podniesie zysków. Warunek jest jeden: należy je odpowiednio wypromować. Region Podlasia niegdyś słynął z sękaczy – charakterystycznych ciast,…

Międzynarodowy Dzień Kawy – czarne złoto ma swój dzieńAktualności

Międzynarodowy Dzień Kawy – czarne złoto ma swój dzień

Międzynarodowy Dzień Kawy przypada 29 września. Choć Polacy nie należą do światowej czołówki w spożywaniu tego napoju, to Polska z 13 bilionami wypijanych filiżanek kawy rocznie jest rynkiem z ogromnymi…

Do miodowników, muffin, blatów…Dodatki i surowce

Do miodowników, muffin, blatów…

Często cukiernicy, zamiast naturalnych miodów, zastępują je sztucznymi, które świetnie zdają egzamin przy produkcji różnych słodkich wypieków, a także pieczywa i lodów rzemieślniczych. Inną alternatywą przy wyrobie ciast jest stosowanie…

Perłowe, błyszcząceDodatki i surowce

Perłowe, błyszczące

Od kilku lat wśród surowców, z których na co dzień korzystają cukiernicy, a zwłaszcza dekoratorzy, ważne miejsce zajmują barwniki nadające gotowym wyrobom głębię kolorów i niepowtarzalny perłowy efekt. Polskim producentem…

Konsument polecaMarketing

Konsument poleca

Sąsiedzi, przyjaciele, rodzina, znajomi szepcą sobie do ucha opinie na temat danego produktu nie zdając sobie często sprawy, że w ten sposób bardzo skutecznie namawiają kogoś do zakupów. Esencją marketingu…

Kto taniej kupuje… ten sam kroiTechnologie

Kto taniej kupuje… ten sam kroi

Samoobsługowe krajalnice do chleba stają się coraz popularniejsze nie tylko w dużych supermarketach spożywczych, ale również w mniejszych sklepach z pieczywem. Niestety, głównie za granicą. W naszym kraju takie urządzenia…