Default Template
To wilgotne, delikatnie aksamitne, maślane ciasto najczęściej serwowane jest pod postacią tortu np. z masą serową, ale na bazie Red Velvet z powodzeniem możemy produkować także inne wypieki, np. muffiny.…
Nowej generacji skoncentrowaną bazę do ubijania, nadziewania oraz do lodów proponuje cukiernikom firma CSM. Na targach Expo Sweet pierwszy raz zaprezentowała ona Puffin sygnowany marką Masterline. Baza ta – jak…
Pod takim hasłem firma Eco Trade promuje swoją nową mieszankę, która – jak zapewnia producent – dzięki wyjątkowym składnikom doskonale wzbogaca codzienną dietę i „pobudza do działania”. Mowa o 50%…
Mikronizery to specjalistyczne urządzenia, o których nie można powiedzieć, aby były czymś absolutnie nowym, jednak przez branżę lodziarską wciąż są jeszcze mało doceniane. Eksperci przewidują jednak, że za kilka lat…
Wprowadzenie do oferty cukierni produktów regionalnych może w znaczący sposób wpłynąć na podniesie zysków. Warunek jest jeden: należy je odpowiednio wypromować. Region Podlasia niegdyś słynął z sękaczy – charakterystycznych ciast,…
Często cukiernicy, zamiast naturalnych miodów, zastępują je sztucznymi, które świetnie zdają egzamin przy produkcji różnych słodkich wypieków, a także pieczywa i lodów rzemieślniczych. Inną alternatywą przy wyrobie ciast jest stosowanie…
Od kilku lat wśród surowców, z których na co dzień korzystają cukiernicy, a zwłaszcza dekoratorzy, ważne miejsce zajmują barwniki nadające gotowym wyrobom głębię kolorów i niepowtarzalny perłowy efekt. Polskim producentem…
Sąsiedzi, przyjaciele, rodzina, znajomi szepcą sobie do ucha opinie na temat danego produktu nie zdając sobie często sprawy, że w ten sposób bardzo skutecznie namawiają kogoś do zakupów. Esencją marketingu…
Samoobsługowe krajalnice do chleba stają się coraz popularniejsze nie tylko w dużych supermarketach spożywczych, ale również w mniejszych sklepach z pieczywem. Niestety, głównie za granicą. W naszym kraju takie urządzenia…