Forgot Password

Default Template

Default Template

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastachDodatki i surowce

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastach

Oferta gotowych orzechowych mieszanek i mas adresowana dla profesjonalnej produkcji cukierniczej jest całkiem spora. Nie brakuje również pomysłowych receptur na nowatorskie ciasta, lody lub desery chociaż warto wiedzieć, że delikatne…

Po czym chodzisz ?Uncategorized

Po czym chodzisz ?

Posadzki w zakładach przemysłu spożywczego muszą spełniać liczne wymagania dotyczące bezpieczeństwa i higieny. W piekarniach i cukierniach wymagania te wzrastają jeszcze bardziej. Przede wszystkim liczy się bezpieczeństwo. Zły stan podłogi…

Włosi najlepsiWydarzenia

Włosi najlepsi

Nie udało się polskiej ekipie stanąć na podium najważniejszej imprezy lodziarskiej na świecie. Tegoroczną edycję Coppa del Mondo della Gelateria wygrali gospodarze imprezy, drudzy byli Japończycy, a trzeci reprezentanci Argentyny.…

Szwajcarski smak tradycjiDodatki i surowce

Szwajcarski smak tradycji

Kilka interesujących nowości firma Bakels zaprezentowała na swoim stoisku na targach Expo Sweet. Jedną z nich był miks Chleba Pane Maggia. W ofercie piekarskiej Bakels Polska pojawiła się nowa mieszanka…

Cukiernicy i piekarze na EuroGastroWydarzenia

Cukiernicy i piekarze na EuroGastro

Targi EuroGastro i WorldHotel słyną z kompleksowej oferty dla restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i hoteli, a także z licznych konkursów na najwyższym poziomie. W tym roku dołącza do tej bogatej…

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatkówPomysł na biznes

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatków

W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą etykietą. W nieco mniejszym stopniu trend na wyroby clean label…

Na słodko, na gorącoPomysł na biznes

Na słodko, na gorąco

Biznes kawiarniano-cukierniczy to jeden z najszybciej rozwijających się segmentów w naszym kraju – twierdzą analitycy badający polski rynek pod kątem rozwoju konceptów sieciowych. Dotyczy to także pijalni czekolady, których odwiedzanie…

Czas na kanapkęPomysł na biznes

Czas na kanapkę

Dlaczego niektórzy piekarze ciągle jeszcze bronią się przed wprowadzeniem do oferty kanapek i innych wyrobów produkowanych na bazie pieczywa? To duży błąd. Umiejętne rozszerzenie oferty o wyroby gotowe może okazać…

Już czas… na zarządzanie czasem pracyMarketing

Już czas… na zarządzanie czasem pracy

Podstawowym, wręcz największym kosztem w rzemieślniczych piekarniach, cukierniach czy piekarnio-cukierniach z siecią sklepów własnych są koszty pracy, a te wciąż jeszcze są najczęściej pochodną ceny czasu pracy. Zmiany na rynku…

Zafoliować i skurczyćTechnologie

Zafoliować i skurczyć

Pakowanie pieczywa i ciast w folie termokurczliwe raczej nieprędko zagości w polskich piekarniach i cukierniach. Ta technologia zabezpieczania delikatnych wyrobów przed uszkodzeniem, która ma też wpływ na przedłużenia ich świeżości,…