Forgot Password

Default Template

Default Template

Oryginalne bochenkiDodatki i surowce

Oryginalne bochenki

Współczesny rynek konsumencki oczekuje produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i oczywiście smacznych. W cenie są też wyroby niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju – bez względu na to czy przyjmą się na stałe,…

Słodki jubileuszWywiady

Słodki jubileusz

Cukiernia Wojciecha Kozłowskiego obchodzi w tym roku 20-lecie działalności. Jubileusz ten został przypieczętowany oddaniem do użytku rozbudowanego zakładu, który obecnie pozwala produkować większe ilości tortów, ciast i ciastek, z wykorzystaniem…

Nie mylić z pączkiemPomysł na biznes

Nie mylić z pączkiem

Donuty są obok muffinek, brownie i ciastek cupcakes produktami charakterystycznymi dla amerykańskiego cukiernictwa. Ciastka z dziurką, które można kupić również niemal w każdym polskim supermarkecie cieszą się powodzeniem przez cały…

Pomidory czy cebula?Dodatki i surowce

Pomidory czy cebula?

W branży piekarskiej jest trend, który ma na celu wykorzystanie składników odpadowych po produkcji wyrobów spożywczych w tworzeniu tak zwanej żywności funkcjonalnej. Do takich produktów można zaliczyć także pieczywo wzbogacone…

Dla każdego coś smacznegoDodatki i surowce

Dla każdego coś smacznego

O kilka nowości, nie tylko dla piekarzy i cukierników, wzbogaciła się w ostatnim czasie oferta firmy Uldo. Znajdziemy w niej także coś dla gastronomów. Mowa o uniwersalnej mieszance Uldo Kruche…

Pączek zwyczajny, polewa niezwykłaDodatki i surowce

Pączek zwyczajny, polewa niezwykła

Niewiele wyrobów cukierniczych nie nadaje się do dekorowania polewą czekoladową. Fakt, że sporo ciast i ciastek nie jest nimi oblewanych, wynika bardziej z tradycji i przyzwyczajenia konsumentów do formy oraz…

Najnowsze trendy prosto z Włoch…Aktualności

Najnowsze trendy prosto z Włoch…

… tajniki sztuki lodziarstwa, niezawodne maszyny, aromatyczna kawa, chrupiące gofry, wafle i opakowania, a także uzupełniające ofertę intuicyjne systemy kasowe i niezbędne w sezonie parasole to tematy przewodnie seminariów lodziarskich…

Targowa jesień w PoznaniuAktualności

Targowa jesień w Poznaniu

Na przełomie września i października w Poznaniu odbyło się kolejne, jedno z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej, HoReCa oraz opakowaniowej i logistycznej w naszym kraju. W jesiennym bloku obejmującym Międzynarodowe Targi…

Czym ustabilizować masę twarogową?Dodatki i surowce

Czym ustabilizować masę twarogową?

Po polepszacze do serników powszechnie sięgają już nawet drobni rzemieślnicy. Co prawda, nie brakuje cukierników, którzy deklarują, że nie stosują tego typu dodatków, ale stanowią oni coraz mniejszy odsetek producentów.…

Nie dla wszystkich niższy VATAktualności

Nie dla wszystkich niższy VAT

5-procentową stawką podatku od towarów i usług ma zostać objęte pieczywo oraz wyroby ciastkarskie – zakłada projekt nowej ustawy o VAT przygotowany przez rząd. Nie wiadomo jednak, czy w takiej…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!