Forgot Password

Default Template

Default Template

Nie tylko do rogaliTechnologie

Nie tylko do rogali

Większość linii do bułek opcjonalnie może być doposażonych w boczną taśmę wyjściową do rogalikarki, co pozwala dodatkowo poszerzyć ofertę produkcyjną. Nie tylko o różnego rodzaju rogale, ale także o inne…

Orzechowy posmak orkiszuDodatki i surowce

Orzechowy posmak orkiszu

Z roku na rok na polskim rynku zaopatrzenia branży piekarsko-cukierniczej przybywa mieszanek, które mają ułatwić produkcję różnych orkiszowych wypieków. Orkisz to najbardziej znane starożytne zboże, z którego korzysta wielu producentów…

Końskie zdrowieDodatki i surowce

Końskie zdrowie

Owies ma wiele cennych właściwości, niekiedy wręcz zbawiennych dla organizmu człowieka. Trzeba jednak pamiętać o tym, że pieczywa wzbogaconego niewielką ilością ziaren, płatków lub otrąb nie można nazywać „owsianym”, a…

W cukierniach obroty spadły najbardziejAktualności

W cukierniach obroty spadły najbardziej

Cukiernicy w całym kraju mocno odczuli wprowadzone przez rząd godziny dla seniorów. Między godz. 10 a 12 ruch w sklepach z ciastami i ciastkami dosłownie zamierał, bo osób starszych nie…

Jęczmienne wypiekiDodatki i surowce

Jęczmienne wypieki

Chleby i bułki oraz słodkie wypieki z udziałem mąki jęczmiennej nie należą do podstawowego asortymentu, jaki swoim klientom oferują polscy piekarze i cukiernicy. A szkoda, bo coraz więcej świadomych konsumentów…

Nieźle zakręcone przekąskiPomysł na biznes

Nieźle zakręcone przekąski

Konsumenci szukają na rynku przekąsek, które nie tylko zaspokoją ich głód, ale dadzą się zjeść niemal w każdych warunkach. Istotne znaczenie ma również ich oryginalność – zarówno jeśli chodzi o…

Smakosze lubią oryginalnośćDodatki i surowce

Smakosze lubią oryginalność

To wilgotne, delikatnie aksamitne, maślane ciasto najczęściej serwowane jest pod postacią tortu np. z masą serową, ale na bazie Red Velvet z powodzeniem możemy produkować także inne wypieki, np. muffiny.…

Już czas… na zarządzanie czasem pracyMarketing

Już czas… na zarządzanie czasem pracy

Podstawowym, wręcz największym kosztem w rzemieślniczych piekarniach, cukierniach czy piekarnio-cukierniach z siecią sklepów własnych są koszty pracy, a te wciąż jeszcze są najczęściej pochodną ceny czasu pracy. Zmiany na rynku…

Bagietka od kolejarzaAktualności

Bagietka od kolejarza

Piekarnia należąca do Fabrice’a Leroy’a została w kwietniu uznana za najlepszego producenta paryskich bagietek. W konkursie rywalizowało ze sobą blisko 230 wypieków, które każdego dnia powstają w piekarniach rzemieślniczych w…

Batony to przyszłośćPomysł na biznes

Batony to przyszłość

Konsumenci coraz częściej szukają produktów, które są nie tylko smaczne i pożywne, ale też atrakcyjnie zapakowane. W ostatnim okresie coraz więcej takich produktów pojawia się na polskim rynku. Należą do…