Forgot Password

Default Template

Default Template

Pieczarki z kapustąDodatki i surowce

Pieczarki z kapustą

Jak w przypadku wielu półproduktów dla branży piekarskiej, także farsze mają nieograniczone wręcz możliwości zastosowań, głównie przy produkcji pieczywa drobnego i słonych przekąsek: kopert z ciasta francuskiego, nadziewanych pasztecików, tart…

Pomady i fondantyDodatki i surowce

Pomady i fondanty

Cukiernicze komponenty do ręcznego lub mechanicznego dekorowania i glazurowania ciast i ciastek, a także do wyrobu nadzień do pralin oraz czekolad znaleźć można zarówno w ofertach dobrze znanych w naszej…

Tylko dla profesjonalistówTechnologie

Tylko dla profesjonalistów

Rynek zaopatrzenia gastronomii nie narzeka na brak profesjonalnego sprzętu do wypieku gofrów. Wybór w tym zakresie jest szeroki, podobnie jak spektrum cen, jakie trzeba zapłać za gofrownicę – od kilkuset…

Precyzyjny, szybki i higienicznyTechnologie

Precyzyjny, szybki i higieniczny

Pneumatyczny system dozowania, wstrzykiwania i dekorowania pozwala zapomnieć o brudnych i klejących naczyniach, zachlapanych stołach i blatach czy poklejonej podłodze. Poza tym zapewnia powtarzalną dokładność odmierzanych porcji. Szybka, czysta i…

Nowości od UldoNowości produktowe

Nowości od Uldo

Uldo Złocisty Plus to wyjątkowe pieczywo pszenne o długotrwałej świeżości, które ma cechy typowe dla pieczywa żytniego, takie jak zwarty i wilgotny miękisz oraz długotrwała świeżość. Jak podkreśla firma Uldo,…

Jadalny paragon fiskalnyPomysł na biznes

Jadalny paragon fiskalny

Od nowego roku niemieccy sklepikarze muszą wydać paragon z nowej, elektronicznej kasy fiskalnej, bez względu na wysokość kwoty za jaką dokonano zakupów. Piekarz z Bawarii postanowił przyklejać paragony do produkowanych…

POLAGRA – podsumowanie edycji 2021Aktualności

POLAGRA – podsumowanie edycji 2021

W dniach 4-6 października, na ternie Międzynarodowych Targów Poznańskich, odbyły się targi branży spożywczej POLAGRA. Wydarzeniu towarzyszyły Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK. Obie ekspozycje zajęły łącznie 2 pawilony,…

Szwajcarski smak tradycjiDodatki i surowce

Szwajcarski smak tradycji

Kilka interesujących nowości firma Bakels zaprezentowała na swoim stoisku na targach Expo Sweet. Jedną z nich był miks Chleba Pane Maggia. W ofercie piekarskiej Bakels Polska pojawiła się nowa mieszanka…

Katowice zapraszają, ale nie w marcuAktualności

Katowice zapraszają, ale nie w marcu

Sweettargi nie odbędą się w planowanym terminie czyli od 21 do 23 marca. Tegoroczne Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w Katowicach zostały przełożone na inny termin, ale jeszcze nie wiadomo…

Daje siłę na cały dzieńNowości produktowe

Daje siłę na cały dzień

Pod takim hasłem firma Eco Trade promuje swoją nową mieszankę, która – jak zapewnia producent – dzięki wyjątkowym składnikom doskonale wzbogaca codzienną dietę i „pobudza do działania”. Mowa o 50%…