Default Template
Wszechobecna zieleń i otwarta przestrzeń, w której strefy pracy, relaksu czy części wspólne płynnie się ze sobą łączą. Ale to nie jedyne co PYSZNE.PL przygotowało dla pracowników firmy w nowym biurze…
Jeszcze przed paroma laty cukiernicy przygotowując ciasta listkujące nie zastanawiali się zbytnio nad tym, czy używana przez nich margaryna zawiera dużo, czy też mało izomerów trans. Obecnie to jeden z…
Specyfika wyrobów piekarskich o dużej zawartości wody wymaga stosowania odpowiednich dzielarek, które poradzą sobie z ciastem o wysokim wskaźniku TA. Po raz kolejny w Bake& Sweet przyglądamy się maszynom dedykowanym…
Do cukierni, kawiarni czy restauracji, gdzie sprzedaje się niewielkie ilości lodów włoskich oraz słodkich deserów na bazie lub z dodatkiem softów, automaty wolnostojące nie mają zastosowania. W takich lokalach znacznie…
Kilkunastu rzemieślników stanęło w kwietniu do rywalizacji o zwycięstwo w polskich eliminacjach Gelato Festival Challenge 2019. Zawody zorganizowane w siedzibie firmy Primulator przyciągnęły do Łodzi lodziarzy z całego kraju. Jedni…
W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą etykietą. W nieco mniejszym stopniu trend na wyroby clean label…
Powtarzalność produkcji możliwa jest jedynie przy jej zautomatyzowaniu, gdyż tylko zastosowanie maszyn zapewnia zawsze takie same formowanie ciasta i jego nacinanie. Dobrze wiedzą o tym ci piekarze, którzy korzystają z…
Donuty są obok muffinek, brownie i ciastek cupcakes produktami charakterystycznymi dla amerykańskiego cukiernictwa. Ciastka z dziurką, które można kupić również niemal w każdym polskim supermarkecie cieszą się powodzeniem przez cały…
Kolejny miks do wyrobu smacznych chlebów ziemniaczanych pojawił się niedawno na polskim rynku. A to za sprawą firmy UNIFERM, która w ostatnich latach szczególnie koncentruje się na produkcji mieszanek, które…