Forgot Password

Default Template

Default Template

Rzecznik MŚP wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowejAktualności

Rzecznik MŚP wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowej

W związku ze zgłaszanymi przez przedsiębiorców wątpliwościami, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowej. Rzecznik MŚP wniósł o wydanie objaśnień w następującym zakresie: Opłata cukrowa powinna być…

Małe piece, ale duże możliwościTechnologie

Małe piece, ale duże możliwości

Na łamach marcowego Bake & Sweet powracamy do niewielkich pieców konwekcyjno-parowych. Ich uniwersalne zastosowanie pozwala korzystać z tych urządzeń zarówno w punktach sprzedaży pieczywa, jak też w niewielkich lokalach gastronomicznych.…

Orzeźwiający smak cytrusówDodatki i surowce

Orzeźwiający smak cytrusów

Wśród słodkich wypieków z dodatkiem cytryn i limonek przeważają babki, które wswoich ofertach mają niemal wszyscy krajowi producenci i dystrybutorzy mieszanek cukierniczych. Cukiernicyprodukujący ciasta biszkoptowo-tłuszczowe i na co dzieńkorzystający z…

Wegańska czekolada Las Vegan’s już w sprzedażyAktualności

Wegańska czekolada Las Vegan’s już w sprzedaży

Wegańska, rzemieślnicza czekolada, bez półproduktów i ulepszaczy, tworzona jedynie z najlepszych, ekologicznych surowców, wykorzystywanych zarówno przy produkcji czekolady, jak i opakowań, w których jest sprzedawana – oto Las Vegan’s, nowy…

Jedna maszyna, a tak wiele słodyczyTechnologie

Jedna maszyna, a tak wiele słodyczy

Polscy konsumenci lubią zarówno drobne wypieki o prostych formach, często przypominające produkty domowej roboty, jak też wielobarwne i wielosmakowe ciastka z galaretką lub bez, polane czekoladą, obsypane cukrem itp. Jak…

Coraz mniej zadłużeniaAktualności

Coraz mniej zadłużenia

Mimo podwyżek cen pieczywa jest ryzyko, że niezbyt wysokie marże producentów ulegną dalszemu obniżeniu, stawiając część firm na granicy opłacalności – czytamy w raporcie Biura Informacji Gospodarczej InfoMonitor. Z pewnością…

Klasycznie czy nowocześnie ?Marketing

Klasycznie czy nowocześnie ?

Właściciele sklepów z pieczywem i wyrobami cukierniczymi coraz częściej inwestują w starannie przemyślaną aranżację lokali. Okazuje się to opłacalne, gdyż obroty w takich punktach są zdecydowanie wyższe niż w cukierniach…

Pamiętaj o paragonie!Prawo i finanse

Pamiętaj o paragonie!

Za nie wydanie paragonu np. za zakup pieczywa czy wyrobów cukierniczych, można zapłacić nawet 2000 zł kary. Kontrolerzy ze skarbówki coraz częściej dopuszczają się prowokacji i udając klientów obserwują ekspedientki…

Premiery Expo SweetNowości produktowe

Premiery Expo Sweet

Wśród licznych nowości, które jak co roku zaprezentowane będą na targach Expo Sweet w Warszawie, nie zabraknie słodkich i słonych mieszanek od takich firm jak Uldo, Eco Trade, KOMPLET Polska…

Zapomniane zboże chleboweDodatki i surowce

Zapomniane zboże chlebowe

Jęczmień i jego produkty są dla konsumentów m. in. źródłem błonnika pokarmowego i beta-glukanów. Pieczywo na bazie tego zboża, lub, choćby z jego niewielkim dodatkiem, ma też inne zalety, z…