Jakie trendy, takie mieszanki

Jakie trendy, takie mieszanki

W nowej cukierniczej ofercie firmy KOMPLET Polska znajdziemy interesujące produkty pozwalające szybko, sprawnie i z gwarancją powtarzalności przygotować atrakcyjne wypieki wegańskie.

KOMPLET Vega Cake i KOMPLET Vega Krem to nowe mieszanki do produkcji modnych ciast i kremów (na zdjęciu). Oba produkty zostały całkowicie pozbawione surowców pochodzenia zwierzęcego, takich jak jaja, mleko, masło czy miód. Co ważne, proste w przygotowaniu mieszanki umożliwiają uzyskanie wyrobów cukierniczych o smakach porównywalnych z takimi samymi, ale o wyprodukowanymi z konwencjonalnych składników. Z KOMPLET Vega Cake można przygotować m.in. ciasta z owocami, spody do szarlotki, muffiny, babkę marmurkową, ciasto bananowe z orzechami.

W najnowszej ofercie, jaką KOMPLET Polska ma dla cukierników warto zwrócić uwagę również na mieszankę do wyrobu ciast o obniżonej zawartości cukru, soli i tłuszczu oraz wysokiej zawartości błonnika. KOMPLET Body&Soul Cake pozwala przygotować szereg smacznych wypieków na bazie składników wysokiej jakości, wśród których jest się m.in. mąka razowa. W mieszance znalazł się także proszek do pieczenia niezawierający fosforanów. Receptury opracowane przez producenta charakteryzują się w praktyce racjonalnym i niezawodnym sposobem przygotowania – zapewnia KOMPLET Polska dodając, że zarówno stabilne spody, jak też ciasta o delikatnej strukturze i wilgotnym miękiszu przygotowane na bazie KOMPLET Body&Soul Cake nadają się do zamrażania.

Artykuł z Bake & Sweet, kwiecień 2019