Lwowskie drożdże będą zaprezentowane na targach specjalistycznych EXPOSWEET

Drożdże największego producenta Ukrainy, firmy Enzym z siedzibą we Lwowie są produkowane w pełnej zgodności z normami europejskimi i nie ustępują pod względem jakości. Tym niemniej cena lwowskich drożdży jest bardziej dostępna. Ocenić smak pieczywa zrobionego na drożdżach ze Lwowa i uzyskać konsultację specjalistów firmy-producenta będzie można na targach Expo Sweet, które zgromadzą najlepszych przedstawicieli branży piekarniczej z całej Europy. Impreza odbędzie się w Warszawie (ul. Prądzyńskiego 12/14) od 25 do 28 lutego. Fachowcy w branży piekarniczej i cukierniczej będą mieli możliwość zapoznania się z nowościami rynku, nowoczesnymi trendami, zaawansowanymi technologiami. Wśród producentów, którzy będą prezentować swoje najlepsze osiągnięcia znajduje się również przedsiębiorstwo Enzym ze Lwowa. Jego wyroby zostaną zaprezentowane na stoisku firmy Polmarkus – potężnego dystrybutora, z którym ukraińska firma współpracuje już od wielu lat.
– Goście Expo Sweet będą mieli możliwość zapoznania się ze wszystkimi markami handlowymi, które nasze przedsiębiorstwo eksportuje do Polski. Są to: Extra, Effect oraz Drożdże Lwowskie. Można będzie także spróbować jak smakuje pieczywo wyprodukowane na lwowskich drożdżach – zapowiada Lesia Chodakowska, kierownik oddziału eksportowego PrAT firmy Enzym. – Nasi specjaliści udzielą konsultacji w zakresie produktów oraz ich zalet.
Expo Sweet to już drugie specjalistyczne targi w Polsce, w których ukraińskie przedsiębiorstwo bierze udział w ciągu ostatniego półrocza. Przypomnijmy, że we wrześniu 2017 roku firma Enzym zaprezentowała swoje wyroby na Dniach Otwartych w Pyskowicach. Udział w tych wydarzeniach demonstruje osiągnięcia firmy na poziomie międzynarodowym i świadczy o tym, że „ukraińskie” znaczy „dobrej jakości” – podkreślają przedstawiciele producenta z Lwowa.
Warto wiedzieć, że firma Enzym, która eksportuje swoje produkty do 14 krajów Europy, ma już 10-letnie doświadczenie na polskim rynku i gwarantuje regularne dostawy tylko świeżych drożdży. Oprócz tego, przedsiębiorstwo z Ukrainy realizuje program wymiany doświadczeń między piekarzami. Skorzystało z niego już wielu polskich, a także holenderskich i belgijskich przedsiębiorców, którzy mieli możliwość odwiedzenia lwowskiego zakładu produkcji drożdży. Z kolei ukraińscy piekarze rokrocznie odwiedzają piekarnie w Polsce i Holandii.

Firma Enzym

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!