Margaryna bez tłuszczów tropikalnych

Qualita NP 80 % to nowa margaryna cukiernicza, która stanowi odpowiedź na rosnące wymagania klientów, co do pochodzenia produktów ze sprawdzonych, lokalnych upraw – wyjaśnia producent, Zakłady Tłuszczowe Kruszwica.

Qualita NP 80 %, która dedykowana jest głównie do wypieków, przygotowana została z najwyższej jakości oleju rzepakowego. W jej składzie znalazły się lokalne surowce, nie ma za to to tłuszczów tropikalnych. Nowa margaryna bardzo dobrze łączy się z innymi składnikami oraz nadaje ciastu idealną konsystencję – zapewnia producent dodając, że można jej używać zarówno do wyrobu ciast (m.in. kruchych i drożdżowych), ciasteczek oraz wyrobów półcukierniczych
Przypomnijmy, że w ofercie Kruszwicy znaleźć można także inne produkty marki Qualita. Należy do nich powszechnie stosowana przez cukierników pełnotłusta Qualita margaryna 80 %, która sprawdza się zarówno w wyrobach ciastkarskich, jak też przy produkcji nadzień, kremów i mas cukierniczych. Bardzo dobrze napowietrza ciasta zapewniając im objętość, a także odpowiednią strukturę. Podobnie jak Qualita margaryna 70 % o doskonałych właściwościach plastycznych. Dedykowana jest m.in. do produkcji chałki, herbatników i słodkich bułek. Z kolei do przygotowywania ciast biszkoptowych i parzonych, jak również pieczywa pszennego półcukierniczego polecana jest Qualita płynna margaryna 70 %, której konsystencja zapewnia doskonałe łączenie się tłuszczu z pozostałymi składnikami przygotowywanych wyrobów.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!