Forgot Password

Page With Zero Spacing

Lodziarze walczyli w ŁodziAktualności

Lodziarze walczyli w Łodzi

Kilkunastu rzemieślników stanęło w kwietniu do rywalizacji o zwycięstwo w polskich eliminacjach Gelato Festival Challenge 2019. Zawody zorganizowane w siedzibie…

Płatki zamiast gotowanych ziemniakówDodatki i surowce

Płatki zamiast gotowanych ziemniaków

W czasach, gdy ziemniaki były podstawą diety Polaków, wykorzystywano je powszechnie również jako dodatek do ciasta chlebowego. Głównie dlatego, że…

Niekoniecznie z FlorencjiDodatki i surowce

Niekoniecznie z Florencji

Przepisów na florentynki jest bez liku i każdy z nich wydaje się atrakcyjny. Są ciastka z orzechami pekan lub z…

Różne sposoby zaokrąglaniaTechnologie

Różne sposoby zaokrąglania

Zaokrąglarki stożkowe stanowią jedne z najpopularniejszych maszyn do chleba, bez których większość piekarzy nie wyobraża sobie codziennej produkcji. Ale nie…

Jęczmienne wypiekiDodatki i surowce

Jęczmienne wypieki

Chleby i bułki oraz słodkie wypieki z udziałem mąki jęczmiennej nie należą do podstawowego asortymentu, jaki swoim klientom oferują polscy…

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatkówPomysł na biznes

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatków

W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą…

Precyzyjny, szybki i higienicznyTechnologie

Precyzyjny, szybki i higieniczny

Pneumatyczny system dozowania, wstrzykiwania i dekorowania pozwala zapomnieć o brudnych i klejących naczyniach, zachlapanych stołach i blatach czy poklejonej podłodze.…

Inaczej niż przed wiekamiDodatki i surowce

Inaczej niż przed wiekami

Tradycyjna receptura na crème brûlée wymaga nie tylko starannego przygotowania masy kremowej, ale także jej wypiekania. W piecu deser musi…

Dla każdego coś smacznegoDodatki i surowce

Dla każdego coś smacznego

O kilka nowości, nie tylko dla piekarzy i cukierników, wzbogaciła się w ostatnim czasie oferta firmy Uldo. Znajdziemy w niej…

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !Aktualności

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !

W najnowszym, lutowym wydaniu miesięcznika Bake& Sweet przeczytacie m.in.: Lody w kilkadziesiąt sekund Produkcja lodów tajskich jest banalnie prosta. Odpowiednio…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!