Forgot Password

Page With Zero Spacing

Nasi medaliściAktualności

Nasi medaliści

Renata Martyna, Angelika Chwyć i Ewa Drzewicka zdobyły złote medale na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu. Mariusz Górecki może pochwalić…

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesuWywiady

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesu

O specjalistycznym, a jednocześnie wyjątkowym oświetleniu dla branży cukierniczej branży, które nie powinno być pozbawione znamion dobrego wzornictwa rozmawiamy z…

Czym myć, aby umyć dokładnieTechnologie

Czym myć, aby umyć dokładnie

Profesjonalne zmywarki do koszy piekarskich coraz częściej stanowią standardowe wyposażenie nie tylko przemysłowych i półprzemysłowych przedsiębiorstw, ale także niewielkich rzemieślniczych…

Jak zarobić na tradycji?Marketing

Jak zarobić na tradycji?

Wprowadzenie do oferty cukierni produktów regionalnych może w znaczący sposób wpłynąć na podniesie zysków. Warunek jest jeden: należy je odpowiednio…

Wysoka cena za oszczerstwaAktualności

Wysoka cena za oszczerstwa

Wielomilionowe odszkodowanie otrzyma piekarnia Gibson’s Bakery z amerykańskiego miasteczka Oberlin. Została ona niesłusznie oskarżona o rasizm, a 11 milionów dolarów…

Zafoliować i skurczyćTechnologie

Zafoliować i skurczyć

Pakowanie pieczywa i ciast w folie termokurczliwe raczej nieprędko zagości w polskich piekarniach i cukierniach. Ta technologia zabezpieczania delikatnych wyrobów…

Jakość, jakość i jeszcze raz jakośćWywiady

Jakość, jakość i jeszcze raz jakość

Zazwyczaj to właściciele piekarni rozszerzają swoją działalność o produkcję mniejszej lub większej gamy wyrobów cukierniczych. Na odwrót bywa raczej rzadko,…

Coraz mniej zadłużeniaAktualności

Coraz mniej zadłużenia

Mimo podwyżek cen pieczywa jest ryzyko, że niezbyt wysokie marże producentów ulegną dalszemu obniżeniu, stawiając część firm na granicy opłacalności…

Cukiernicy i piekarze na EuroGastroWydarzenia

Cukiernicy i piekarze na EuroGastro

Targi EuroGastro i WorldHotel słyną z kompleksowej oferty dla restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i hoteli, a także z licznych konkursów…

Płatki zamiast gotowanych ziemniakówDodatki i surowce

Płatki zamiast gotowanych ziemniaków

W czasach, gdy ziemniaki były podstawą diety Polaków, wykorzystywano je powszechnie również jako dodatek do ciasta chlebowego. Głównie dlatego, że…