Forgot Password

Page With Zero Spacing

Świeżo wypieczoneAktualności

Świeżo wypieczone

Pod takim hasłem ruszyła kilka miesięcy temu kampania edukacyjna, której celem jest zwrócenie konsumentom uwagi na istotną rolę pieczywa w…

Pomagają stołecznym medykomAktualności

Pomagają stołecznym medykom

Galeria Wypieków Lubaszka przekazała w kwietniu ponad 34 tysiące złotych dla Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego i Transportu Sanitarnego Meditrans w…

Pomidory czy cebula?Dodatki i surowce

Pomidory czy cebula?

W branży piekarskiej jest trend, który ma na celu wykorzystanie składników odpadowych po produkcji wyrobów spożywczych w tworzeniu tak zwanej…

Olej palmowy tylko z certyfikatemAktualności

Olej palmowy tylko z certyfikatem

Firma Kandy pochwaliła się uzyskaniem certyfikatu RSPO i całkowitą rezygnacją z używania oleju palmowego, pochodzącego z niekontrolowanych upraw. Certyfikat Roundtable…

Inspiracji szukamy wszędzieWywiady

Inspiracji szukamy wszędzie

Rozmowa z Mariuszem Zychem, Krystianem Bolinem i Wojciechem Gaszem – technologami firmy Vortumnus. Wywiad ze stycznia 2018 roku Bake &…

Najpierw do Włoch, potem do NiemiecAktualności

Najpierw do Włoch, potem do Niemiec

W styczniu czekają nas dwie imprezy branżowe międzynarodowego formatu. Najpierw do włoskiego Rimini przyjadą głównie lodziarze i cukiernicy z całego…

Już czas… na zarządzanie czasem pracyMarketing

Już czas… na zarządzanie czasem pracy

Podstawowym, wręcz największym kosztem w rzemieślniczych piekarniach, cukierniach czy piekarnio-cukierniach z siecią sklepów własnych są koszty pracy, a te wciąż…

Cukiernik miał prawo odmówićAktualności

Cukiernik miał prawo odmówić

Dobiegł końca proces sądowy w sprawie cukiernika z Irlandii Północnej, który przed trzema laty odmówił przygotowania tortu weselnego na ślub…

Dobre lody to najlepsza reklamaWywiady

Dobre lody to najlepsza reklama

Lodziarze zbyt dużo myślą o kosztach surowców, których używają do produkcji swoich wyrobów, a za mało o sprzedawaniu lodów –…

Jedna maszyna, a tak wiele słodyczyTechnologie

Jedna maszyna, a tak wiele słodyczy

Polscy konsumenci lubią zarówno drobne wypieki o prostych formach, często przypominające produkty domowej roboty, jak też wielobarwne i wielosmakowe ciastka…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!