Page With Zero Spacing
Dobre relacje z ludźmi, kochająca rodzina czy satysfakcjonująca praca – to kluczowe, ale niejedyne czynniki, które mogą wpływa na poczucie…
Rozmowa z Mariuszem Zychem, Krystianem Bolinem i Wojciechem Gaszem – technologami firmy Vortumnus. Wywiad ze stycznia 2018 roku Bake &…
Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej,…
Ręcznych i półautomatycznych urządzeń do formowania kęsów ciasta na bułki jest całkiem sporo na rynku zaopatrzenia sektora piekarsko-cukierniczego. Większość z…
W czasach, gdy w kuchni europejskiej coraz bardziej promowane są różne produkty, w tym pieczywo proteinowe wydawać by się mogło,…
Od nowego roku niemieccy sklepikarze muszą wydać paragon z nowej, elektronicznej kasy fiskalnej, bez względu na wysokość kwoty za jaką…
W czasach, gdy ziemniaki były podstawą diety Polaków, wykorzystywano je powszechnie również jako dodatek do ciasta chlebowego. Głównie dlatego, że…
Jest kilka istotnych czynników mających wpływ na jakość croissantów. Jedni producenci tych francuskich ciastek będą zwracać szczególną uwagę na należycie…
Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego…