Forgot Password

Page With Zero Spacing

Co nowego na słodko?Dodatki i surowce

Co nowego na słodko?

Sporo nowych produktów pojawiło się w branży cukierniczej w mijającym roku. Chociaż nie wszystkie z nich zrobiły furorę, jak tego…

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastachDodatki i surowce

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastach

Oferta gotowych orzechowych mieszanek i mas adresowana dla profesjonalnej produkcji cukierniczej jest całkiem spora. Nie brakuje również pomysłowych receptur na…

Dokładnie co do kropliUrządzenia

Dokładnie co do kropli

Uzyskanie dobrego produktu piekarsko-cukierniczego w dużym stopniu zależy od proporcji użytych składników, a także kryteriów które muszą spełniać. W większości…

Najlepsze lody w stolicyAktualności

Najlepsze lody w stolicy

Zwycięzcą tegorocznej polskiej edycji Gelato Festival zorganizowanej w Warszawie zostały wegańskie lody Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką stworzone…

Frytury dla profesjonalistówDodatki i surowce

Frytury dla profesjonalistów

Polscy cukiernicy z roku na rok są coraz bardziej świadomi zagrożeń, jakie niesie stosowanie niewłaściwych tłuszczów smażalniczych. Wielu producentów pączków…

Czysta odsłona słodkościNowości produktowe

Czysta odsłona słodkości

Globalny dostęp do informacji, szeroki wybór na półce sklepowej, a także chęć cieszenia się dobrą formą skłaniają konsumentów do coraz…

Cukiernicy i piekarze na EuroGastroWydarzenia

Cukiernicy i piekarze na EuroGastro

Targi EuroGastro i WorldHotel słyną z kompleksowej oferty dla restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i hoteli, a także z licznych konkursów…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej,…

Czy warto zbierać pieczątki?Marketing

Czy warto zbierać pieczątki?

Jak przyciągnąć klienta do piekarni czy cukierni? Jak związać go z naszą firmą, tak by kupował u nas, a nie…

Szybciej znaczy oszczędniejTechnologie

Szybciej znaczy oszczędniej

Istotną zaletą urządzeń załadunkowo-wyładowczych jest oszczędność energii zużywanej do ogrzania pieca. Korzystanie z systemów, które opisujemy w tym artykule, wymaga…