Forgot Password

Page With Zero Spacing

Tłusty Czwartek nie pomoże na chudy rok branży piekarniczo-cukierniczejAktualności

Tłusty Czwartek nie pomoże na chudy rok branży piekarniczo-cukierniczej

W Tłusty Czwartek przed cukierniami ustawiają się kolejki chętnych i nie odstraszają ich ani pogoda, ani trochę wyższe ceny tego…

Czysta odsłona słodkościNowości produktowe

Czysta odsłona słodkości

Globalny dostęp do informacji, szeroki wybór na półce sklepowej, a także chęć cieszenia się dobrą formą skłaniają konsumentów do coraz…

Chłodzą i przechowująTechnologie

Chłodzą i przechowują

Szokowe zamrażanie produktów jest w branży piekarsko-cukierniczej coraz popularniejszym sposobem na przedłużenie trwałości pieczywa i ciast. Decydując się na takie…

Tradycja godna naśladowania

Pierniki i pierniczki niemal w całej Polsce są nierozerwalnie kojarzone z Bożym Narodzeniem, kiedy to w towarzystwie innych ciast oraz…

Smakosze lubią oryginalnośćDodatki i surowce

Smakosze lubią oryginalność

To wilgotne, delikatnie aksamitne, maślane ciasto najczęściej serwowane jest pod postacią tortu np. z masą serową, ale na bazie Red…

Czy brak czasu zabije rzemiosło?Wywiady

Czy brak czasu zabije rzemiosło?

Rozmowa z Krzysztofem Kłosowkim, właścicielem tradycyjnej Piekarni Kłosowski z Iławy. Jedynej prywatnej firmy z tej branży, która przetrwała na rynku,…

Bezy lubią być kapryśneDodatki i surowce

Bezy lubią być kapryśne

Wydawać się może, że tak prosty w przygotowaniu wyrób cukierniczy, jakim są bezy nie wymaga żadnych ulepszeń i modyfikacji. Czy…

Już czas… na zarządzanie czasem pracyMarketing

Już czas… na zarządzanie czasem pracy

Podstawowym, wręcz największym kosztem w rzemieślniczych piekarniach, cukierniach czy piekarnio-cukierniach z siecią sklepów własnych są koszty pracy, a te wciąż…

Lodziarze walczyli w ŁodziAktualności

Lodziarze walczyli w Łodzi

Kilkunastu rzemieślników stanęło w kwietniu do rywalizacji o zwycięstwo w polskich eliminacjach Gelato Festival Challenge 2019. Zawody zorganizowane w siedzibie…

Puścić wodze fantazjiWywiady

Puścić wodze fantazji

Próbując robić lody o własnych smakach można liczyć na pozytywne opinie Klientów, gdyż lubią oni być zaskakiwani czymś nowym i…