Forgot Password

Page With Zero Spacing

Pieniądze szczęścia nie dają… ale czekolada tak!Aktualności

Pieniądze szczęścia nie dają… ale czekolada tak!

Dobre relacje z ludźmi, kochająca rodzina czy satysfakcjonująca praca – to kluczowe, ale niejedyne czynniki, które mogą wpływa na poczucie…

Inspiracji szukamy wszędzieWywiady

Inspiracji szukamy wszędzie

Rozmowa z Mariuszem Zychem, Krystianem Bolinem i Wojciechem Gaszem – technologami firmy Vortumnus. Wywiad ze stycznia 2018 roku Bake &…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej,…

Pączki lub bułki z jednej maszynyTechnologie

Pączki lub bułki z jednej maszyny

Ręcznych i półautomatycznych urządzeń do formowania kęsów ciasta na bułki jest całkiem sporo na rynku zaopatrzenia sektora piekarsko-cukierniczego. Większość z…

Twarogowa alternatywa dla zwykłych pączkówDodatki i surowce

Twarogowa alternatywa dla zwykłych pączków

W czasach, gdy w kuchni europejskiej coraz bardziej promowane są różne produkty, w tym pieczywo proteinowe wydawać by się mogło,…

Małe piece, ale duże możliwościTechnologie

Małe piece, ale duże możliwości

Na łamach marcowego Bake & Sweet powracamy do niewielkich pieców konwekcyjno-parowych. Ich uniwersalne zastosowanie pozwala korzystać z tych urządzeń zarówno…

Jadalny paragon fiskalnyPomysł na biznes

Jadalny paragon fiskalny

Od nowego roku niemieccy sklepikarze muszą wydać paragon z nowej, elektronicznej kasy fiskalnej, bez względu na wysokość kwoty za jaką…

Płatki zamiast gotowanych ziemniakówDodatki i surowce

Płatki zamiast gotowanych ziemniaków

W czasach, gdy ziemniaki były podstawą diety Polaków, wykorzystywano je powszechnie również jako dodatek do ciasta chlebowego. Głównie dlatego, że…

Miksy do ciast listkującychDodatki i surowce

Miksy do ciast listkujących

Jest kilka istotnych czynników mających wpływ na jakość croissantów. Jedni producenci tych francuskich ciastek będą zwracać szczególną uwagę na należycie…

Zabij wirusy, zabij bakterie!Urządzenia

Zabij wirusy, zabij bakterie!

Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego…