Page With Zero Spacing
Pod koniec maja 2018 roku w Krakowie zorganizowano pierwsze Święto Obwarzanka. Producenci tego tradycyjnego wypieku oferowali go przez dwa dni…
Nie tylko przyspieszenie wydajności produkcji i gwarancja jej powtarzalności sprawiają, że coraz więcej piekarni korzysta z linii do chleba. Z…
Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski trzy lata musieli czekać na obronę tytułu „Najlepszego z Najlepszych” w Kulinarnym Pucharze Polski. Co…
Nowej generacji skoncentrowaną bazę do ubijania, nadziewania oraz do lodów proponuje cukiernikom firma CSM. Na targach Expo Sweet pierwszy raz…
Spora grupa rzemieślników z dumą podkreśla, że w ich zakładzie wszystko jest na świeżo przygotowywane i sprzedawane. To prawda, każdy…
Czy termometr powinien być traktowany przez piekarza i cukiernika jako niezbędne narzędzie pracy? Gdy nie ma problemów, to przyrząd ten…
Całkiem niedawni Amerykanie mieli możność poznania smaku soku z ukiszonej kapusty. Podczas Natural Products Expo East w Filadelfii tym naturalnym…
Ponad 25 % wyrobów lodziarskich skontrolowanych przez szczeciński Sanepid zawierało bakterie mogące powodować choroby układu pokarmowego. Inspektorzy z Wojewódzkiej Stacji…
Polscy cukiernicy z roku na rok są coraz bardziej świadomi zagrożeń, jakie niesie stosowanie niewłaściwych tłuszczów smażalniczych. Wielu producentów pączków…