Forgot Password

Page With Zero Spacing

Stary obwarzanek, nowe świętoAktualności

Stary obwarzanek, nowe święto

Pod koniec maja 2018 roku w Krakowie zorganizowano pierwsze Święto Obwarzanka. Producenci tego tradycyjnego wypieku oferowali go przez dwa dni…

Chleb prosto z liniiTechnologie

Chleb prosto z linii

Nie tylko przyspieszenie wydajności produkcji i gwarancja jej powtarzalności sprawiają, że coraz więcej piekarni korzysta z linii do chleba. Z…

Ostatni taniec zwycięskiego duetuAktualności

Ostatni taniec zwycięskiego duetu

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski trzy lata musieli czekać na obronę tytułu „Najlepszego z Najlepszych” w Kulinarnym Pucharze Polski. Co…

Rewelacyjna formułaDodatki i surowce

Rewelacyjna formuła

Nowej generacji skoncentrowaną bazę do ubijania, nadziewania oraz do lodów proponuje cukiernikom firma CSM. Na targach Expo Sweet pierwszy raz…

Przy tej produkcji nie ma stratTechnologie

Przy tej produkcji nie ma strat

Spora grupa rzemieślników z dumą podkreśla, że w ich zakładzie wszystko jest na świeżo przygotowywane i sprzedawane. To prawda, każdy…

Jadalny paragon fiskalnyPomysł na biznes

Jadalny paragon fiskalny

Od nowego roku niemieccy sklepikarze muszą wydać paragon z nowej, elektronicznej kasy fiskalnej, bez względu na wysokość kwoty za jaką…

Termometr prawdę ci powieUrządzenia

Termometr prawdę ci powie

Czy termometr powinien być traktowany przez piekarza i cukiernika jako niezbędne narzędzie pracy? Gdy nie ma problemów, to przyrząd ten…

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotykiAktualności

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotyki

Całkiem niedawni Amerykanie mieli możność poznania smaku soku z ukiszonej kapusty. Podczas Natural Products Expo East w Filadelfii tym naturalnym…

Tych lodów lepiej nie jeśćAktualności

Tych lodów lepiej nie jeść

Ponad 25 % wyrobów lodziarskich skontrolowanych przez szczeciński Sanepid zawierało bakterie mogące powodować choroby układu pokarmowego. Inspektorzy z Wojewódzkiej Stacji…

Frytury dla profesjonalistówDodatki i surowce

Frytury dla profesjonalistów

Polscy cukiernicy z roku na rok są coraz bardziej świadomi zagrożeń, jakie niesie stosowanie niewłaściwych tłuszczów smażalniczych. Wielu producentów pączków…