Forgot Password

Page With Zero Spacing

Szałwia hiszpańska wciąż na topieDodatki i surowce

Szałwia hiszpańska wciąż na topie

Nasiona chia to doskonały przykład, jak wiele zapomnianych lub niedocenianych składników żywnościowych przeżywa obecnie swój renesans. Od setek lat znane…

Jakość, jakość i jeszcze raz jakośćWywiady

Jakość, jakość i jeszcze raz jakość

Zazwyczaj to właściciele piekarni rozszerzają swoją działalność o produkcję mniejszej lub większej gamy wyrobów cukierniczych. Na odwrót bywa raczej rzadko,…

Odwiedź Warsaw Food ExpoAktualności

Odwiedź Warsaw Food Expo

Warsaw Food Expo to jedna z dwóch najważniejszych imprez biznesowych w Polsce dedykowanych sektorowi rolno-spożywczemu. Te międzynarodowe branżowe targi żywności…

Zamów prenumeratę Bake & Sweet w wersji drukowanej lub mobilnejAktualności

Zamów prenumeratę Bake & Sweet w wersji drukowanej lub mobilnej

Napisz do nas, w jakiej formie chciałbyć otrzymywać pismo, a powiemy Ci ile zapłaciłbyś za roczną prenumeratę magazynu Bake &…

Podwójna szyba – rozwiązanie cukierniczych problemówTechnologie

Podwójna szyba – rozwiązanie cukierniczych problemów

W gastronomii, szczególnie w branży cukierniczej, lato jest okresem nie tylko zwiększonej sprzedaży, ale też czasem największych wyzwań i kłopotów.…

Ach, co to były za targi…Aktualności

Ach, co to były za targi…

Jak co roku targi Expo Sweet obfitowały w nowości branżowe. Nie zabrakło ich zarówno w segmencie mieszanek piekarsko-cukierniczych i komponentów…

Pomada – tak, pędzel – nieTechnologie

Pomada – tak, pędzel – nie

W zależności od skali produkcji i asortymentu wyrobów, które wymagają dekorowania, narzędziami przydatnymi w pracy cukiernika mogą być wydajne urządzenia…

Najnowsze trendy prosto z Włoch…Aktualności

Najnowsze trendy prosto z Włoch…

… tajniki sztuki lodziarstwa, niezawodne maszyny, aromatyczna kawa, chrupiące gofry, wafle i opakowania, a także uzupełniające ofertę intuicyjne systemy kasowe…

Już czas… na zarządzanie czasem pracyMarketing

Już czas… na zarządzanie czasem pracy

Podstawowym, wręcz największym kosztem w rzemieślniczych piekarniach, cukierniach czy piekarnio-cukierniach z siecią sklepów własnych są koszty pracy, a te wciąż…

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatkówPomysł na biznes

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatków

W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą…