Forgot Password

Page With Zero Spacing

Bita śmietana, ale bez mlekaDodatki i surowce

Bita śmietana, ale bez mleka

Czy przygotowując ciastka, torty lub desery z kremami na bazie bitej śmietany można całkowicie wykluczyć produkty mleczne? Odpowiedź brzmi: tak.…

Dla każdego coś smacznegoDodatki i surowce

Dla każdego coś smacznego

O kilka nowości, nie tylko dla piekarzy i cukierników, wzbogaciła się w ostatnim czasie oferta firmy Uldo. Znajdziemy w niej…

Warto chronić nazwęPrawo i finanse

Warto chronić nazwę

Uzyskanie ochrony znaków towarowych jest łatwiejsze i szybsze niż w przypadku ochrony wynalazków lub wzorów użytkowych. Co prawda, opłata urzędowa…

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu PolskiAktualności

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca.…

Orzechowy posmak orkiszuDodatki i surowce

Orzechowy posmak orkiszu

Z roku na rok na polskim rynku zaopatrzenia branży piekarsko-cukierniczej przybywa mieszanek, które mają ułatwić produkcję różnych orkiszowych wypieków. Orkisz…

Jęczmienne wypiekiDodatki i surowce

Jęczmienne wypieki

Chleby i bułki oraz słodkie wypieki z udziałem mąki jęczmiennej nie należą do podstawowego asortymentu, jaki swoim klientom oferują polscy…

Nowa moda na stare zbożaDodatki i surowce

Nowa moda na stare zboża

Amarantus nazywany też szarłatem uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Jeszcze wcześniej datuje się pochodzenie mąki kamut. Chociaż obie…

Tradycja w nowoczesnej formieWywiady

Tradycja w nowoczesnej formie

O ciastach serwowanych na Boże Narodzenie, najciekawszych trendach w cukiernictwie, gustach konsumentów oraz produktach polecanych na święta rozmawiamy z Markiem…

Prima – nowe możliwości rozwoju dla branży piekarskiejPomysł na biznes

Prima – nowe możliwości rozwoju dla branży piekarskiej

Dynamika rozwoju w branży piekarniczej jest nie do zatrzymania i zmienia znacząco definicję i funkcję piekarni, a co za tym…

Czyszczenie etykiet jest w modzieDodatki i surowce

Czyszczenie etykiet jest w modzie

Coraz częściej piekarze sięgają po mieszanki, które pozwalają im produkować chleby i bułki zgodne z trendem Clean Label. Jest on…