Forgot Password

Page With Zero Spacing

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokamiAktualności

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz…

Migdały czy brzoskwinie?Dodatki i surowce

Migdały czy brzoskwinie?

Popularność marcepana we współczesnym cukiernictwie jest znacznie mniejsza niż przed laty, co wynika m.in. z łatwej dostępności czekolady, a tym…

Branża spożywcza w 2023 roku okiem producenta żywności – trendy i prognozyAktualności

Branża spożywcza w 2023 roku okiem producenta żywności – trendy i prognozy

Miniony rok upłynął pod znakiem inflacji i szeregu nieoczekiwanych zmian związanych z wojną na Ukrainie, co mocno wpłynęło na różne…

Czy olej posmażalniczy jest odpadem komunalnym? Rzecznik MŚP pyta w imieniu przedsiębiorcyAktualności

Czy olej posmażalniczy jest odpadem komunalnym? Rzecznik MŚP pyta w imieniu przedsiębiorcy

Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców otrzymał odpowiedź Ministerstwa Klimatu i Środowiska na wątpliwości dotyczące klasyfikacji oleju posmażalniczego, pochodzącego z restauracji, piekarni lub cukierni, jako…

Są rzeczy, które trzeba zobaczyć na własne oczy.Wydarzenia

Są rzeczy, które trzeba zobaczyć na własne oczy.

Prawdziwe arcydzieła najlepiej podziwiać osobiście, gdyż nawet najlepsze zdjęcia nie oddadzą ich uroku i doskonałości. Szczęśliwie się składa, że największy…

Margarynom też można wyczyścić etykietyWywiady

Margarynom też można wyczyścić etykiety

O nowościach w segmencie margaryn dla piekarzy i cukierników rozmawiamy z Rafałem Woźnicą, wiceprezesem zarządu gliwickiej spółki Unifet. Margarynom też…

Słodki zastrzykTechnologie

Słodki zastrzyk

W okresie wzmożonej produkcji pączków, gdy trzeba bez przerwy nadziewać nawet kilkadziesiąt tysięcy ciastek, gwarancja bezawaryjnej pracy urządzenia jest wręcz…

Frytury dla profesjonalistówDodatki i surowce

Frytury dla profesjonalistów

Polscy cukiernicy z roku na rok są coraz bardziej świadomi zagrożeń, jakie niesie stosowanie niewłaściwych tłuszczów smażalniczych. Wielu producentów pączków…

Warto się ubezpieczyćPrawo i finanse

Warto się ubezpieczyć

Wielu piekarzy i cukierników oszczędza na kupowaniu polis i ogranicza się jedynie do ubezpieczania budynku zakładu i znajdujących się w…

Nie tylko do rogaliTechnologie

Nie tylko do rogali

Większość linii do bułek opcjonalnie może być doposażonych w boczną taśmę wyjściową do rogalikarki, co pozwala dodatkowo poszerzyć ofertę produkcyjną.…