Prazboża na topie

Wśród piekarskich premier na targach Expo Sweet nie zabrakło kolejnych mieszanek z grupy Pradawnych Zbóż firmy CSM Polska. W jej ofercie pojawiły się dwa interesujące miksy: Allesgute Anno Krüstchen i Waldkorn Ancient Cereal Croissant & Brioche.

Pierwsza z tych kompozycji wypiekowych dedykowana jest do produkcji pieczywa o wyjątkowej chrupkości. Dodatek ziaren słonecznika, delikatnych płatków ziemniaczanych, szlachetnego ekstraktu słodowego oraz aromatycznego zakwasu żytniego powoduje, że wyroby przygotowane z nowej mieszanki Allesgute Anno Krüstchen (na zdjęciu) są aromatyczne i wyróżniają się wilgotnym i delikatnym miękiszem – zapewnia firma CSM Polska, która niedawno wprowadziła miks na nasz rynek. Dla lepszej harmonii smaków mieszanka marki Ulmer Spatz została wzbogacona o miód.

Z kolei Waldkorn Ancient Cereal Croissant & Brioche to kompozycja na bazie pradawnych zbóż adresowana nie tylko dla piekarzy, ale także dla cukierników. Pozwala bowiem przygotować zarówno puszyste bułeczki, jak też różne ciasta, a nawet croissanty o unikalnej kompozycji smaku i przyjemnym orzechowo-korzennym aromacie.

Zaznaczyć trzeba, że oba te produkty należą do grupy wyrobów z tzw. czystą etykietą (clean label). Podstawą tych miksów, umożliwiających produkcję różnorodnych wypieków o rzemieślniczej jakości, są odpowiednio opracowane kompozycje pradawnych odmian pszenicy samopszy i płaskurki. Jak zapewnia firma CSM Polska, mieszanki są łatwe i racjonalne w użyciu, cechują się wysoką wydajnością i zapewniają bezpieczeństwo w zakresie nowoczesnych procesów produkcyjnych.

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!