Ciasta i ciastka pełne sezamu

Ciasta i ciastka pełne sezamu

Nową, atrakcyjną mieszankę do przygotowania ciastek wprowadziła na rynek firma Zeelandia. Miksu Sezamki można używać także do wypieku kruchych spodów lub przygotowania smacznej kruszonki.

Najnowsza kompozycja cukiernicza zawiera składniki z kategorii superfood, takie jak sezam, siemię lniane i błonnik jabłkowy – wymienia producent i podkreśla, że w mieszance nie ma żadnych stabilizatorów, zagęstników i substancji spulchniających. Dzięki naturalnym składnikom i ograniczeniu dodatków wypiekowych do absolutnego minimum technologicznego, miks doskonale wkomponowuje się w trend E Limited.

Z nowej mieszanki, w oparciu o receptury opracowane przez technologów Zeelandii można przygotować m.in. odpowiednie dla wegan i wegetarian kruche ciastka sezamowe z aromatycznymi powidłami, spód pod tartę sernikowa, wielkanocny mazurek czy też ciasto marchewkowe z dodatkiem jabłka i sezamkowej kruszonki.