Nową, atrakcyjną mieszankę do przygotowania ciastek wprowadziła na rynek firma Zeelandia. Miksu Sezamki można używać także do wypieku kruchych spodów lub przygotowania smacznej kruszonki.
Najnowsza kompozycja cukiernicza zawiera składniki z kategorii superfood, takie jak sezam, siemię lniane i błonnik jabłkowy – wymienia producent i podkreśla, że w mieszance nie ma żadnych stabilizatorów, zagęstników i substancji spulchniających. Dzięki naturalnym składnikom i ograniczeniu dodatków wypiekowych do absolutnego minimum technologicznego, miks doskonale wkomponowuje się w trend E Limited.
Z nowej mieszanki, w oparciu o receptury opracowane przez technologów Zeelandii można przygotować m.in. odpowiednie dla wegan i wegetarian kruche ciastka sezamowe z aromatycznymi powidłami, spód pod tartę sernikowa, wielkanocny mazurek czy też ciasto marchewkowe z dodatkiem jabłka i sezamkowej kruszonki.