Forgot Password

Block 13

Block 13

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu PolskiAktualności

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca. Obu młodych mistrzów kuchni będzie można podziwiać także we wrześniu, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tematami tegorocznych „Smaków Galicji”, po raz pierwszy rozegranych w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej, były…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”Aktualności

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas uroczystego smakowania czekolady gorzkiej, 31 stycznia – gorącej, 12 kwietnia wypada bardziej znany Światowy dzień czekolady, 7 czerwca – Dzień…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokamiAktualności

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30 czerwca wystawcy mogą zgłaszać swój udział w targach na preferencyjnych warunkach. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate StoryAktualności

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w sprzedaży pojawiła się limitowana seria produktów Czekoladowych Świąt – Easter. Znalazły się w niej tabliczka mlecznej czekolady, tafla deserowej czekolady z pomarańczą, lizak oraz migdały oblane czekoladą w trzech smakach.…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym świecie? Jest w tym nieco matematyki, trochę magii, a na pewno mnóstwo pasji. Czego zatem potrzeba, by przygotować idealne espresso?…

Block 13 - Tab With Custom Color

Loader..
„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu PolskiAktualności

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca. Obu młodych mistrzów kuchni będzie można podziwiać także we wrześniu, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tematami tegorocznych „Smaków Galicji”, po raz pierwszy rozegranych w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej, były…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”Aktualności

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas uroczystego smakowania czekolady gorzkiej, 31 stycznia – gorącej, 12 kwietnia wypada bardziej znany Światowy dzień czekolady, 7 czerwca – Dzień…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokamiAktualności

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30 czerwca wystawcy mogą zgłaszać swój udział w targach na preferencyjnych warunkach. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate StoryAktualności

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w sprzedaży pojawiła się limitowana seria produktów Czekoladowych Świąt – Easter. Znalazły się w niej tabliczka mlecznej czekolady, tafla deserowej czekolady z pomarańczą, lizak oraz migdały oblane czekoladą w trzech smakach.…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym świecie? Jest w tym nieco matematyki, trochę magii, a na pewno mnóstwo pasji. Czego zatem potrzeba, by przygotować idealne espresso?…

Block 13 - Title On Top

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca.…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej,…

Block 13 - Title On Thumb

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Aktualności

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca. Obu młodych mistrzów kuchni będzie można podziwiać także we wrześniu, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tematami tegorocznych „Smaków Galicji”, po raz pierwszy rozegranych w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej, były…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Aktualności

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas uroczystego smakowania czekolady gorzkiej, 31 stycznia – gorącej, 12 kwietnia wypada bardziej znany Światowy dzień czekolady, 7 czerwca – Dzień…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Aktualności

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30 czerwca wystawcy mogą zgłaszać swój udział w targach na preferencyjnych warunkach. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Aktualności

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w sprzedaży pojawiła się limitowana seria produktów Czekoladowych Świąt – Easter. Znalazły się w niej tabliczka mlecznej czekolady, tafla deserowej czekolady z pomarańczą, lizak oraz migdały oblane czekoladą w trzech smakach.…

Block 13 - With Secondary Meta

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Aktualności

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca. Obu młodych mistrzów kuchni będzie można podziwiać także we wrześniu, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tematami tegorocznych „Smaków Galicji”, po raz pierwszy rozegranych w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej, były…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Aktualności

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas uroczystego smakowania czekolady gorzkiej, 31 stycznia – gorącej, 12 kwietnia wypada bardziej znany Światowy dzień czekolady, 7 czerwca – Dzień…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Aktualności

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30 czerwca wystawcy mogą zgłaszać swój udział w targach na preferencyjnych warunkach. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Aktualności

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w sprzedaży pojawiła się limitowana seria produktów Czekoladowych Świąt – Easter. Znalazły się w niej tabliczka mlecznej czekolady, tafla deserowej czekolady z pomarańczą, lizak oraz migdały oblane czekoladą w trzech smakach.…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Aktualności

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym świecie? Jest w tym nieco matematyki, trochę magii, a na pewno mnóstwo pasji. Czego zatem potrzeba, by przygotować idealne espresso?…

Block 13 - Without Thumb

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Aktualności

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca. Obu młodych mistrzów kuchni będzie można podziwiać także we wrześniu, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tematami tegorocznych „Smaków Galicji”, po raz pierwszy rozegranych w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej, były…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Aktualności

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas uroczystego smakowania czekolady gorzkiej, 31 stycznia – gorącej, 12 kwietnia wypada bardziej znany Światowy dzień czekolady, 7 czerwca – Dzień…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Aktualności

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30 czerwca wystawcy mogą zgłaszać swój udział w targach na preferencyjnych warunkach. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Aktualności

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w sprzedaży pojawiła się limitowana seria produktów Czekoladowych Świąt – Easter. Znalazły się w niej tabliczka mlecznej czekolady, tafla deserowej czekolady z pomarańczą, lizak oraz migdały oblane czekoladą w trzech smakach.…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Aktualności

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym świecie? Jest w tym nieco matematyki, trochę magii, a na pewno mnóstwo pasji. Czego zatem potrzeba, by przygotować idealne espresso?…

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?

Aktualności

Polacy kochają czekoladę – z badań wynika, że rocznie zjadają jej nieco ponad pięć kg na osobę. W 2021 roku konsumenci najchętniej wybierali tradycyjną, mleczną czekoladę, ale nie oznacza to, że nie poszukiwali nowych smaków i ciekawych rozwiązań. Na popularności zyskują tabliczki wegańskie, a także z produkcji ekologicznej. Dla wielu…

Block 13 - With Load More

Loader..

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu PolskiAktualności

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca. Obu młodych mistrzów kuchni będzie można podziwiać także we wrześniu, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tematami tegorocznych „Smaków Galicji”, po raz pierwszy rozegranych w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej, były…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”Aktualności

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas uroczystego smakowania czekolady gorzkiej, 31 stycznia – gorącej, 12 kwietnia wypada bardziej znany Światowy dzień czekolady, 7 czerwca – Dzień…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokamiAktualności

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30 czerwca wystawcy mogą zgłaszać swój udział w targach na preferencyjnych warunkach. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate StoryAktualności

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w sprzedaży pojawiła się limitowana seria produktów Czekoladowych Świąt – Easter. Znalazły się w niej tabliczka mlecznej czekolady, tafla deserowej czekolady z pomarańczą, lizak oraz migdały oblane czekoladą w trzech smakach.…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym świecie? Jest w tym nieco matematyki, trochę magii, a na pewno mnóstwo pasji. Czego zatem potrzeba, by przygotować idealne espresso?…

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?Aktualności

Polacy kochają czekoladę – z badań wynika, że rocznie zjadają jej nieco ponad pięć kg na osobę. W 2021 roku konsumenci najchętniej wybierali tradycyjną, mleczną czekoladę, ale nie oznacza to, że nie poszukiwali nowych smaków i ciekawych rozwiązań. Na popularności zyskują tabliczki wegańskie, a także z produkcji ekologicznej. Dla wielu…

  • Load More.. Loader..

Block 13 - With Infinite Scroll

Loader..

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu PolskiAktualności

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca. Obu młodych mistrzów kuchni będzie można podziwiać także we wrześniu, podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tematami tegorocznych „Smaków Galicji”, po raz pierwszy rozegranych w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej, były…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”Aktualności

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas uroczystego smakowania czekolady gorzkiej, 31 stycznia – gorącej, 12 kwietnia wypada bardziej znany Światowy dzień czekolady, 7 czerwca – Dzień…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokamiAktualności

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30 czerwca wystawcy mogą zgłaszać swój udział w targach na preferencyjnych warunkach. Podobnie jak w ostatnich latach, na ekspozycję targów POLAGRA…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate StoryAktualności

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w sprzedaży pojawiła się limitowana seria produktów Czekoladowych Świąt – Easter. Znalazły się w niej tabliczka mlecznej czekolady, tafla deserowej czekolady z pomarańczą, lizak oraz migdały oblane czekoladą w trzech smakach.…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym świecie? Jest w tym nieco matematyki, trochę magii, a na pewno mnóstwo pasji. Czego zatem potrzeba, by przygotować idealne espresso?…

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?Aktualności

Polacy kochają czekoladę – z badań wynika, że rocznie zjadają jej nieco ponad pięć kg na osobę. W 2021 roku konsumenci najchętniej wybierali tradycyjną, mleczną czekoladę, ale nie oznacza to, że nie poszukiwali nowych smaków i ciekawych rozwiązań. Na popularności zyskują tabliczki wegańskie, a także z produkcji ekologicznej. Dla wielu…

  • Load More.. Loader..

Block 13 On Sidebars

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu PolskiAktualności

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca.…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”Aktualności

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokamiAktualności

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz…

ad