Forgot Password

Blog Double Grid

Zafoliować i skurczyćTechnologie

Zafoliować i skurczyć

Pakowanie pieczywa i ciast w folie termokurczliwe raczej nieprędko zagości w polskich piekarniach i cukierniach. Ta technologia zabezpieczania delikatnych wyrobów…

Nie dla wszystkich niższy VATAktualności

Nie dla wszystkich niższy VAT

5-procentową stawką podatku od towarów i usług ma zostać objęte pieczywo oraz wyroby ciastkarskie – zakłada projekt nowej ustawy o…

Z gwarancją kruchościDodatki i surowce

Z gwarancją kruchości

Mąka, cukier, margaryna, żółtka jajek i proszek do pieczenia. Czy jest coś prostszego nic samodzielne przygotowanie ciasta kruchego pod jabłeczniki,…

Czym myć, aby umyć dokładnieTechnologie

Czym myć, aby umyć dokładnie

Profesjonalne zmywarki do koszy piekarskich coraz częściej stanowią standardowe wyposażenie nie tylko przemysłowych i półprzemysłowych przedsiębiorstw, ale także niewielkich rzemieślniczych…

Czym barwić pieczywo?Dodatki i surowce

Czym barwić pieczywo?

Ciemne pieczywo jest przez wielu konsumentów postrzegane jako zdrowsze od białego. Uczciwość wymaga jednak tego, aby pszenne chleby barwione przez…

Uldo nie przestaje zaskakiwaćDodatki i surowce

Uldo nie przestaje zaskakiwać

W nowej ofercie firmy Uldo znalazły się m.in. cztery interesujące mieszanki do wyroby pieczywa z czystą etykietą. Wszystkie z nich…

Szybki sposób na spody do babeczekTechnologie

Szybki sposób na spody do babeczek

Patrząc na gofrownice i elektryczne urządzenia do wypieku drobnych tartaletek nie trudno o podobne skojarzenia. I nic w tym dziwnego,…

Warto przeczytać w styczniowym numerze…Aktualności

Warto przeczytać w styczniowym numerze…

Ukazał się styczniowy numer miesięcznia „Bake & Sweet”, w którym przeczytacie m.in.: Ostatni dzień lutegoW kalendarzu cukierników jest kilka szczególnych…

Czy termoolej to przyszłość?Technologie

Czy termoolej to przyszłość?

Sposobów na dłuższą świeżość wypieków jest kilka, ale w tym artykule nie będziemy pisać ani o specjalistycznych mieszankach piekarskich, ani…

Nie tylko na torty i roladyDodatki i surowce

Nie tylko na torty i rolady

Dobry cukiernik sam robi biszkopt – twierdzą ci rzemieślnicy, którzy jak ognia boją się mieszanek powszechnie używanych do produkcji ciast.…