Forgot Password

Blog Double Grid

Sprzeciw Izby Gospodarczej Gastronomii PolskiejAktualności

Sprzeciw Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej

Po wczorajszym wystąpieniu Ministra Niedzielskiego, Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej  wystosowała sprzeciw wobec utrzymującego się lockdownu oraz zakazowi działalności gospodarczej, w szczególności…

Jadalny paragon fiskalnyPomysł na biznes

Jadalny paragon fiskalny

Od nowego roku niemieccy sklepikarze muszą wydać paragon z nowej, elektronicznej kasy fiskalnej, bez względu na wysokość kwoty za jaką…

Jaglane, czyli zdroweDodatki i surowce

Jaglane, czyli zdrowe

Proso znane jest ludzkości od wielu lat, ale gdyby nie moda na tzw. zdrową żywność przypuszczalnie nadal byłoby zapomniane przez…

Jaka jest skala marnotrawstwa żywności w Polsce? Gdzie są największe straty?Aktualności

Jaka jest skala marnotrawstwa żywności w Polsce? Gdzie są największe straty?

Zespoły badawcze Instytutu Ochrony Środowiska-Państwowego Instytutu Badawczego i Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, zaangażowane w realizację przełomowego w Polsce projektu PROM,…

Bliski Wschód kusi producentów słodyczyMarketing

Bliski Wschód kusi producentów słodyczy

Wobec stagnacji na rodzimym rynku, polscy producenci słodyczy coraz chętniej poszukują nowych kierunków zbytu. Nie ograniczają się przy tym do…

Perłowe, błyszcząceDodatki i surowce

Perłowe, błyszczące

Od kilku lat wśród surowców, z których na co dzień korzystają cukiernicy, a zwłaszcza dekoratorzy, ważne miejsce zajmują barwniki nadające…

Piekarnia przeprosiła, ale niesmak pozostał.Aktualności

Piekarnia przeprosiła, ale niesmak pozostał.

Złożymy zawiadomienie do organów ścigania, bo czujemy się, jako personel medyczny, dyskryminowani – powiedział w rozmowie z dziennikarzem portalu Onet…

Tradycja w cenieAktualności

Tradycja w cenie

Mąka z Podlasia to nowy produkt, który został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podlaskie Zakłady…

Etycznie, zdrowo, smacznieMarketing

Etycznie, zdrowo, smacznie

Coraz więcej osób rezygnuje ze spożywania mięsa. Powody są różne: ekologiczne, religijne, filozoficzne… Najczęściej jednak przejście na wegetarianizm wynika z…

Puścić wodze fantazjiWywiady

Puścić wodze fantazji

Próbując robić lody o własnych smakach można liczyć na pozytywne opinie Klientów, gdyż lubią oni być zaskakiwani czymś nowym i…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!