Forgot Password

Blog Double Grid

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !Aktualności

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !

W najnowszym, lutowym wydaniu miesięcznika Bake& Sweet przeczytacie m.in.: Lody w kilkadziesiąt sekund Produkcja lodów tajskich jest banalnie prosta. Odpowiednio…

Zaparzanie mąki, gotowanie kremów i nie tylkoTechnologie

Zaparzanie mąki, gotowanie kremów i nie tylko

Nowoczesne technologie produkcji zazwyczaj bardzo różnią się od tych tradycyjnych. Korzystając z mieszanek dostępnych na rynku zaopatrzenia cukiernictwa można szybko…

Temperowanie po włoskuTechnologie

Temperowanie po włosku

Podczas temperowania czekolady istotne znaczenie mają trzy czynniki: czas, temperatura i ruch. Zapewnić je mają specjalistyczne temperówki – urządzenia, które…

Czy dwutlenek tytanu szkodzi?Aktualności

Czy dwutlenek tytanu szkodzi?

Francja zakazała stosowania dodatku spożywczego oznaczonego symbolem E171. Nie będzie go można używać w 2020 roku. W tym czasie naukowcy…

Lody bez serwetekMarketing

Lody bez serwetek

Owijki do wafli nie są niczym szczególnym w lodziarstwie europejskim. W krajach zachodnich używa się ich niemal powszechnie, ale w…

Inaczej niż przed wiekamiDodatki i surowce

Inaczej niż przed wiekami

Tradycyjna receptura na crème brûlée wymaga nie tylko starannego przygotowania masy kremowej, ale także jej wypiekania. W piecu deser musi…

Szałwia hiszpańska wciąż na topieDodatki i surowce

Szałwia hiszpańska wciąż na topie

Nasiona chia to doskonały przykład, jak wiele zapomnianych lub niedocenianych składników żywnościowych przeżywa obecnie swój renesans. Od setek lat znane…

Nie tylko na torty i roladyDodatki i surowce

Nie tylko na torty i rolady

Dobry cukiernik sam robi biszkopt – twierdzą ci rzemieślnicy, którzy jak ognia boją się mieszanek powszechnie używanych do produkcji ciast.…

Sprawdzony sposób na świeżośćNowości produktowe

Sprawdzony sposób na świeżość

Kolejny miks do wyrobu smacznych chlebów ziemniaczanych pojawił się niedawno na polskim rynku. A to za sprawą firmy UNIFERM, która…

Firmowy muffin zamiast długopisuMarketing

Firmowy muffin zamiast długopisu

Targi, spotkania z ważnymi partnerami biznesowymi, wydarzenia wewnątrz firmy. Podczas takich okazji przedsiębiorstwa bardzo chętnie korzystają z gadżetów reklamowych. Jednak…