Blog Double Grid
W Tłusty Czwartek przed cukierniami ustawiają się kolejki chętnych i nie odstraszają ich ani pogoda, ani trochę wyższe ceny tego…
Na polskim rynku jest ponad 20 dodatków piekarskich, których zadaniem jest m.in. usprawnienie produkcji i polepszenie miękiszu pieczywa tostowego. Ponieważ…
Czy przygotowując ciastka, torty lub desery z kremami na bazie bitej śmietany można całkowicie wykluczyć produkty mleczne? Odpowiedź brzmi: tak.…
Papier jest bardzo przydatny zarówno podczas przygotowywania ciasta do wypieków, jak też podczas samego pieczenia. Oczywiście pod warunkiem, że jest…
Nowością na cukierniczym rynku jest 100% mieszanka Babka o Smaku Twarogu, która niedawno pojawiła się w ofercie firmy Lesaffre. Miks…
W okresie letnim stałe kontrolowanie temperatury wyrabianych ciast jest bardzo istotne, m.in. z uwagi na wysokie temperatury otoczenia, panujące w…
Włoscy producenci chleba mają od niedawna obowiązek informowania konsumentów o tym, czy pieczywo jest produkowane jako świeże czy też odpiekane…
Pieczywo z dodatkiem gryki charakteryzuje się znacznie zwiększoną objętością w stosunku do tradycyjnych receptur. Ale to nie jedyna zaleta tego…
Polscy konsumenci lubią zarówno drobne wypieki o prostych formach, często przypominające produkty domowej roboty, jak też wielobarwne i wielosmakowe ciastka…