Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski

„Smaki Galicji” rozstrzygnięte. Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu PolskiAktualności

Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze”, rozegranego we wtorek, 21 czerwca.…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”Aktualności

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni…

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokami

POLAGRA 2022 zbliża się wielkimi krokamiAktualności

Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz…

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate Story

Wielkanocne nowości od Manufaktury Czekolady Chocolate StoryAktualności

Manufaktura Czekolady Chocolate Story, pionier w zakresie produkcji czekolady bean-to-bar w Polsce, prezentuje czekoladowe nowości. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy w…

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej,…

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?

Polska branża czekoladowa w dobrej formie. Co przyniesie słodkiemu rynkowi rok 2022?Aktualności

Polacy kochają czekoladę – z badań wynika, że rocznie zjadają jej nieco ponad pięć kg na osobę. W 2021 roku…

POLAGRA – podsumowanie edycji 2021

POLAGRA – podsumowanie edycji 2021Aktualności

W dniach 4-6 października, na ternie Międzynarodowych Targów Poznańskich, odbyły się targi branży spożywczej POLAGRA. Wydarzeniu towarzyszyły Międzynarodowe Targi Techniki…

Wegańska czekolada Las Vegan’s już w sprzedaży

Wegańska czekolada Las Vegan’s już w sprzedażyAktualności

Wegańska, rzemieślnicza czekolada, bez półproduktów i ulepszaczy, tworzona jedynie z najlepszych, ekologicznych surowców, wykorzystywanych zarówno przy produkcji czekolady, jak i…

Gorąca czekolada na śniadanie? Czemu nie! Kolumbijczycy piją ją codziennie

Gorąca czekolada na śniadanie? Czemu nie! Kolumbijczycy piją ją codziennieAktualności

Dobry serial, ciepły koc i kubek gorącej czekolady – brzmi jak wieczór idealny, szczególnie gdy za oknem panuje zimowa aura.…

Pieniądze szczęścia nie dają… ale czekolada tak!

Pieniądze szczęścia nie dają… ale czekolada tak!Aktualności

Dobre relacje z ludźmi, kochająca rodzina czy satysfakcjonująca praca – to kluczowe, ale niejedyne czynniki, które mogą wpływa na poczucie…

Czy olej posmażalniczy jest odpadem komunalnym? Rzecznik MŚP pyta w imieniu przedsiębiorcy

Czy olej posmażalniczy jest odpadem komunalnym? Rzecznik MŚP pyta w imieniu przedsiębiorcyAktualności

Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców otrzymał odpowiedź Ministerstwa Klimatu i Środowiska na wątpliwości dotyczące klasyfikacji oleju posmażalniczego, pochodzącego z restauracji, piekarni lub cukierni, jako…

Sprzeciw Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej

Sprzeciw Izby Gospodarczej Gastronomii PolskiejAktualności

Po wczorajszym wystąpieniu Ministra Niedzielskiego, Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej  wystosowała sprzeciw wobec utrzymującego się lockdownu oraz zakazowi działalności gospodarczej, w szczególności…