Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

Rosną ceny lodów i zaległości ich producentów

Rosną ceny lodów i zaległości ich producentówAktualności

Lody są drogie jak nigdy dotąd, ale producenci lodów zyskują na tym w małym stopniu. Ich problemy z regulowaniem bieżących…

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master Baker

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master BakerAktualności

Chleb, to pokarm,  który towarzyszy nam podczas większości posiłków. Pieczywo kupujemy w sklepikach, w dużych i małych sieciowych placówkach, w…

Jak rolnictwo węglowe wpływa na sektor spożywczy?

Jak rolnictwo węglowe wpływa na sektor spożywczy?Aktualności

Od kilku lat w Unii Europejskiej obowiązuje strategia „Od pola do stołu”, której celem jest realizacja europejskiego zrównoważonego systemu żywnościowego.…

Od dzisiaj będzie mniej plastikowych jednorazówek 

Od dzisiaj będzie mniej plastikowych jednorazówek Aktualności

24 maja wchodzą w życie przepisy dotyczące ograniczenia ilości jednorazówek z tworzyw sztucznych w sklepach i restauracjach. Z rynku mają…

Polish Grain Day

Polish Grain DayAktualności

Po sukcesie I edycji, w której wzięło udział blisko 500 osób, przedsiębiorcy, eksperci, przedstawiciele administracji publicznej spotkają się 25. i…

Odwiedź Warsaw Food Expo

Odwiedź Warsaw Food ExpoAktualności

Warsaw Food Expo to jedna z dwóch najważniejszych imprez biznesowych w Polsce dedykowanych sektorowi rolno-spożywczemu. Te międzynarodowe branżowe targi żywności…

Czekolada, słodycze i kawa. Forastero&Co zaprasza na ulicę Dobrą w Warszawie

Czekolada, słodycze i kawa. Forastero&Co zaprasza na ulicę Dobrą w WarszawieAktualności

Słodycze bez cukru, glutenu i wegańskie, kilkadziesiąt rodzajów pralin i trzy rodzaje belgijskiej czekolady oraz lody i wyroby cukiernicze, a…

Wyjątkowy projekt i realizacja biura Pyszne.pl we Wrocławiu

Wyjątkowy projekt i realizacja biura Pyszne.pl we WrocławiuAktualności

Wszechobecna zieleń i otwarta przestrzeń, w której strefy pracy, relaksu czy części wspólne płynnie się ze sobą łączą. Ale to nie…

Branża spożywcza w 2023 roku okiem producenta żywności – trendy i prognozy

Branża spożywcza w 2023 roku okiem producenta żywności – trendy i prognozyAktualności

Miniony rok upłynął pod znakiem inflacji i szeregu nieoczekiwanych zmian związanych z wojną na Ukrainie, co mocno wpłynęło na różne…

Ceny pączków rosną jak na drożdżach. W Tłusty Czwartek sięgniemy do kieszeni znacznie głębiej niż rok temu

Ceny pączków rosną jak na drożdżach. W Tłusty Czwartek sięgniemy do kieszeni znacznie głębiej niż rok temuAktualności

Wszyscy wielbiciele słodkości – a tych w Polsce nie brakuje – z utęsknieniem czekają na Tłusty Czwartek. Tego dnia łakocie…

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotyki

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotykiAktualności

Całkiem niedawni Amerykanie mieli możność poznania smaku soku z ukiszonej kapusty. Podczas Natural Products Expo East w Filadelfii tym naturalnym…

SMAKKi GASTROTARGI – wydarzenie, na które czeka branża HoReCa

SMAKKi GASTROTARGI – wydarzenie, na które czeka branża HoReCaAktualności

Już wkrótce na targowej mapie HoReCa pojawią się SMAKKi GASTROTARGI, które zakresem tematycznym znacznie wykroczą poza dotychczasowe branżowe spotkania. Nowe…