Blog Triple Grid
Lody są drogie jak nigdy dotąd, ale producenci lodów zyskują na tym w małym stopniu. Ich problemy z regulowaniem bieżących…
Chleb, to pokarm, który towarzyszy nam podczas większości posiłków. Pieczywo kupujemy w sklepikach, w dużych i małych sieciowych placówkach, w…
Od kilku lat w Unii Europejskiej obowiązuje strategia „Od pola do stołu”, której celem jest realizacja europejskiego zrównoważonego systemu żywnościowego.…
24 maja wchodzą w życie przepisy dotyczące ograniczenia ilości jednorazówek z tworzyw sztucznych w sklepach i restauracjach. Z rynku mają…
Po sukcesie I edycji, w której wzięło udział blisko 500 osób, przedsiębiorcy, eksperci, przedstawiciele administracji publicznej spotkają się 25. i…
Warsaw Food Expo to jedna z dwóch najważniejszych imprez biznesowych w Polsce dedykowanych sektorowi rolno-spożywczemu. Te międzynarodowe branżowe targi żywności…
Wszechobecna zieleń i otwarta przestrzeń, w której strefy pracy, relaksu czy części wspólne płynnie się ze sobą łączą. Ale to nie…
Miniony rok upłynął pod znakiem inflacji i szeregu nieoczekiwanych zmian związanych z wojną na Ukrainie, co mocno wpłynęło na różne…
Wszyscy wielbiciele słodkości – a tych w Polsce nie brakuje – z utęsknieniem czekają na Tłusty Czwartek. Tego dnia łakocie…
Całkiem niedawni Amerykanie mieli możność poznania smaku soku z ukiszonej kapusty. Podczas Natural Products Expo East w Filadelfii tym naturalnym…
Już wkrótce na targowej mapie HoReCa pojawią się SMAKKi GASTROTARGI, które zakresem tematycznym znacznie wykroczą poza dotychczasowe branżowe spotkania. Nowe…