Blog List Type1
Współczesny rynek konsumencki oczekuje produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i oczywiście smacznych. W cenie są też wyroby niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju…
Malinowy, wiśniowy i brzoskwiniowy to trzy smaki nowego variegato Serena, którego głównym zastosowaniem jest przekładanie i dekorowanie lodów w kuwetach.…
Lody są drogie jak nigdy dotąd, ale producenci lodów zyskują na tym w małym stopniu. Ich problemy z regulowaniem bieżących…
Nie ulega wątpliwości, że rok 2020 przysporzył znacznie więcej wyzwań, niż ktokolwiek mógł założyć u jego początku. Nadchodząca edycja targów…
Mąka z Podlasia to nowy produkt, który został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podlaskie Zakłady…
Nowoczesne technologie produkcji zazwyczaj bardzo różnią się od tych tradycyjnych. Korzystając z mieszanek dostępnych na rynku zaopatrzenia cukiernictwa można szybko…
Zaokrąglarki stożkowe stanowią jedne z najpopularniejszych maszyn do chleba, bez których większość piekarzy nie wyobraża sobie codziennej produkcji. Ale nie…
Włos się jeży na głowie, gdy piekarz lub cukiernik opuszcza toaletę „zapominając” umyć ręce. Takie rzeczy niestety się zdarzają, czego…
Zaledwie tygodnie dzielą nas od Expo Sweet – najsłodszych targów w Polsce. Wydarzenie rozpocznie się 17 lutego, w niedzielę, w…