Forgot Password

Blog List Type1

Blog List Type1

Najpierw do Włoch, potem do NiemiecAktualności

Najpierw do Włoch, potem do Niemiec

W styczniu czekają nas dwie imprezy branżowe międzynarodowego formatu. Najpierw do włoskiego Rimini przyjadą głównie lodziarze i cukiernicy z całego…

Chłodzą i przechowująTechnologie

Chłodzą i przechowują

Szokowe zamrażanie produktów jest w branży piekarsko-cukierniczej coraz popularniejszym sposobem na przedłużenie trwałości pieczywa i ciast. Decydując się na takie…

Dekorowanie na różne sposobyTechnologie

Dekorowanie na różne sposoby

Przy niewielkiej, rzemieślniczej produkcji kruchych ciastek, niektórzy ich producenci ręcznie ozdabiają swoje wyroby. Ma to jednak swoje minusy. Dekorowanie manualne…

Targowa jesień w PoznaniuAktualności

Targowa jesień w Poznaniu

Na przełomie września i października w Poznaniu odbyło się kolejne, jedno z najważniejszych wydarzeń branży spożywczej, HoReCa oraz opakowaniowej i…

Za darmo nie pograszMarketing

Za darmo nie pograsz

W Polsce działa kilka organizacji, które pobierają opłaty za odtwarzanie muzyki z radia, płyt lub komputera. Obowiązek ten dotyczy także…

Już niedługo tłusty czwartek…Aktualności

Już niedługo tłusty czwartek…

Z tej racji zachęcamy do zapoznania się z ofertą produkowanych przez firmę IBIS smażalników do pączków. SMAŻALNIKI DO PĄCZKÓW Elektryczne…

Szybki sposób na spody do babeczekTechnologie

Szybki sposób na spody do babeczek

Patrząc na gofrownice i elektryczne urządzenia do wypieku drobnych tartaletek nie trudno o podobne skojarzenia. I nic w tym dziwnego,…

Krzem w chlebieDodatki i surowce

Krzem w chlebie

Jeszcze kilka lat temu pieczywo gryczane było postrzegane niemal wyłącznie jako produkt dla osób chorych na celiakię. Panująca obecnie moda…

Orzeźwiający smak cytrusówDodatki i surowce

Orzeźwiający smak cytrusów

Wśród słodkich wypieków z dodatkiem cytryn i limonek przeważają babki, które wswoich ofertach mają niemal wszyscy krajowi producenci i dystrybutorzy…

Jak zarobić na tradycji?Marketing

Jak zarobić na tradycji?

Wprowadzenie do oferty cukierni produktów regionalnych może w znaczący sposób wpłynąć na podniesie zysków. Warunek jest jeden: należy je odpowiednio…