Forgot Password

Blog List Type1

Blog List Type1

Brytyjski vege hitAktualności

Brytyjski vege hit

Sieć piekarni Greggs od stycznia oferuje bułki z wegańską kiełbaską. Od chwili wprowadzenia ich do asortymentu stały się one sprzedażowym…

Dużo zdrowia w małych pestkachDodatki i surowce

Dużo zdrowia w małych pestkach

Chleby i bułki z dodatkami warzyw są znane w naszym kraju od dawna, jednak przez wiele lat były niedoceniane i…

Producenci pieczywa i produktów mącznych w głębokim kryzysie. Mogą go nie przetrwać.Aktualności

Producenci pieczywa i produktów mącznych w głębokim kryzysie. Mogą go nie przetrwać.

Polacy od zawsze szczycili się pysznym i zdrowym pieczywem bez ulepszaczy. Jakość jednak ma swoją cenę, a ta w obliczu…

Jęczmienne wypiekiDodatki i surowce

Jęczmienne wypieki

Chleby i bułki oraz słodkie wypieki z udziałem mąki jęczmiennej nie należą do podstawowego asortymentu, jaki swoim klientom oferują polscy…

Globalne trendy według MintelaAktualności

Globalne trendy według Mintela

Czysta etykieta, produkty organiczne, nowe składniki i nawiązanie do tradycji. Oto cztery światowe trendy na rynku pieczywa, które wymienia Mintel…

Mistrz niepokonanyAktualności

Mistrz niepokonany

Kolejny rok z rzędu tytuł Mistrza Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką trafił do Krzysztofa Kaczmarczyka, który na co dzień…

Katowice zapraszają, ale nie w marcuAktualności

Katowice zapraszają, ale nie w marcu

Sweettargi nie odbędą się w planowanym terminie czyli od 21 do 23 marca. Tegoroczne Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w…

Nie ma miejsca na kompromisyWywiady

Nie ma miejsca na kompromisy

Krzysztof Ilnicki ma na koncie prace w renomowanych restauracjach z gwiazdkami Michelin. W swojej karierze zawodowej kierował zarówno pracowniami w…

Amerykańskie lody z polskich automatówTechnologie

Amerykańskie lody z polskich automatów

Wyposażenie punktów sprzedaży lodów w nowoczesne automaty może być problematyczne. Nie z braku urządzeń, ale z nadmiaru. Jest ich tak…

Żelatyna nie dla każdegoDodatki i surowce

Żelatyna nie dla każdego

Na rynku zaopatrzenia sektora cukierniczego pojawia się w ostatnim czasie coraz więcej roślinnych substancji żelujących, których z powodzeniem można używać…