Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastachDodatki i surowce

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastach

Oferta gotowych orzechowych mieszanek i mas adresowana dla profesjonalnej produkcji cukierniczej jest całkiem spora. Nie brakuje również pomysłowych receptur na nowatorskie ciasta, lody lub desery chociaż warto wiedzieć, że delikatne…

Szwajcarski smak tradycjiDodatki i surowce

Szwajcarski smak tradycji

Kilka interesujących nowości firma Bakels zaprezentowała na swoim stoisku na targach Expo Sweet. Jedną z nich był miks Chleba Pane Maggia. W ofercie piekarskiej Bakels Polska pojawiła się nowa mieszanka…

Mokry kęs między pasamiTechnologie

Mokry kęs między pasami

Zaokrąglarki stożkowe stanowią podstawowe wyposażenie wszystkich zakładów piekarskich – od małych do półprzemysłowych. To z pewnością najpopularniejsze konstrukcje dedykowane do formowania kęsów ciasta. Znacznie mniej popularne są zaokrąglarki taśmowe (pasowe).…

Przekąski o wytrawnych smakachDodatki i surowce

Przekąski o wytrawnych smakach

Muffiny o wytrawnychsmakach wciąż są rzadkością w ofertach polskich piekarni. Aprzecież babeczki z dodatkiem np. szpinaku, pieczarek czy sera mogąbyć atrakcyjną słoną przekąską lub wręcz pieczywemśniadaniowym, które z powodzeniem zastąpi…

Rozwój i równowaga ze szczyptą emocjiAktualności

Rozwój i równowaga ze szczyptą emocji

Według szybkiego szacunku GUS, w sierpniu 2023 r. ceny żywności w Polsce były o 12,7% wyższe niż w sierpniu roku 2022. Jak, mimo rosnących cen, przekonać klientów do zakupów, a tym samym rozwijać swoją…

Jadalny paragon fiskalnyPomysł na biznes

Jadalny paragon fiskalny

Od nowego roku niemieccy sklepikarze muszą wydać paragon z nowej, elektronicznej kasy fiskalnej, bez względu na wysokość kwoty za jaką dokonano zakupów. Piekarz z Bawarii postanowił przyklejać paragony do produkowanych…

Owsiane od KOMPLETUNowości produktowe

Owsiane od KOMPLETU

Nowa mieszanka do produkcji ciast owsianych pojawiła się w ostatnich miesiącach w ofercie firmy KOMPLET Polska. Miks zawiera 40% płatków owsianych, dzięki czemu gotowe wypieki mają nie tylko wyrazisty smak,…

Od ziarenka do bochenkaAktualności

Od ziarenka do bochenka

BAKEPOL 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie pod znakiem odkrywania nowych smaków. Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej – tak można…

Na słodko, na gorącoPomysł na biznes

Na słodko, na gorąco

Biznes kawiarniano-cukierniczy to jeden z najszybciej rozwijających się segmentów w naszym kraju – twierdzą analitycy badający polski rynek pod kątem rozwoju konceptów sieciowych. Dotyczy to także pijalni czekolady, których odwiedzanie…

Tradycja w nowoczesnej formieWywiady

Tradycja w nowoczesnej formie

O ciastach serwowanych na Boże Narodzenie, najciekawszych trendach w cukiernictwie, gustach konsumentów oraz produktach polecanych na święta rozmawiamy z Markiem Sobkowiakiem, doświadczonym cukiernikiem z wieloletnim stażem, Mistrzem Świata Cukiernictwa, trzykrotnym…