Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

20 lat razemAktualności

20 lat razem

Grupa APC obchodzi 20-lecie działalności. Z tej okazji jubilat zaprosił swoich partnerów biznesowych na uroczystą galę urodzinową. Na bankiecie zorganizowanym w połowie czerwca w Hotelu Arłamów gościli przedstawiciele zarówno kilkudziesięciu…

Nowość w ofercie Manufaktury Czekolady. Lizaki czekoladowe Hot or PopAktualności

Nowość w ofercie Manufaktury Czekolady. Lizaki czekoladowe Hot or Pop

Czekolada na gorąco lub pyszny lizak – sam zdecyduj co wolisz! Rozpuść w gorącym mleku albo ciesz się naturalnym smakiem czekoladowego lizaka. Manufaktura Czekolady Chocolate Story prezentuje nowość: lizaki Hot…

Temperowanie po włoskuTechnologie

Temperowanie po włosku

Podczas temperowania czekolady istotne znaczenie mają trzy czynniki: czas, temperatura i ruch. Zapewnić je mają specjalistyczne temperówki – urządzenia, które oferowane są polskiemu cukiernikowi w różnych wariantach i spełniają różne…

Najnowsze trendy prosto z Włoch…Aktualności

Najnowsze trendy prosto z Włoch…

… tajniki sztuki lodziarstwa, niezawodne maszyny, aromatyczna kawa, chrupiące gofry, wafle i opakowania, a także uzupełniające ofertę intuicyjne systemy kasowe i niezbędne w sezonie parasole to tematy przewodnie seminariów lodziarskich…

Na słodko, na gorącoPomysł na biznes

Na słodko, na gorąco

Biznes kawiarniano-cukierniczy to jeden z najszybciej rozwijających się segmentów w naszym kraju – twierdzą analitycy badający polski rynek pod kątem rozwoju konceptów sieciowych. Dotyczy to także pijalni czekolady, których odwiedzanie…

Jak zarabiać na granicie?Pomysł na biznes

Jak zarabiać na granicie?

Tradycyjny sycylijski deser na dobre zadomowił się w menu wielu sezonowych punktów gastronomicznych i stanowi coraz silniejszą konkurencję dla lodów. Zimny, kolorowy napój ma swoją klientelę przede wszystkim wśród najmłodszych…

Nie tylko na torty i roladyDodatki i surowce

Nie tylko na torty i rolady

Dobry cukiernik sam robi biszkopt – twierdzą ci rzemieślnicy, którzy jak ognia boją się mieszanek powszechnie używanych do produkcji ciast. Ale wielu producentów nie ukrywa, że na co dzień korzysta…

Klasycznie czy nowocześnie ?Marketing

Klasycznie czy nowocześnie ?

Właściciele sklepów z pieczywem i wyrobami cukierniczymi coraz częściej inwestują w starannie przemyślaną aranżację lokali. Okazuje się to opłacalne, gdyż obroty w takich punktach są zdecydowanie wyższe niż w cukierniach…

Nasi medaliściAktualności

Nasi medaliści

Renata Martyna, Angelika Chwyć i Ewa Drzewicka zdobyły złote medale na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luksemburgu. Mariusz Górecki może pochwalić się brązem, a cała polska reprezentacja kucharzy srebrem. Rozegrane pod…

Papier powlekany silikonemTechnologie

Papier powlekany silikonem

Papier jest bardzo przydatny zarówno podczas przygotowywania ciasta do wypieków, jak też podczas samego pieczenia. Oczywiście pod warunkiem, że jest do tego przeznaczony. Silikon, podobnie jak wiele wynalazków, odkryto zupełnie…