Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Słodki designAktualności

Słodki design

Tam, gdzie sztuka cukiernictwa spotyka się z designem, powstają niezwykłe dzieła. Tym razem Grupa Tubądzin połączyła siły z mistrzami cukiernictwa DESEO – i tak powstały dwa wyjątkowe desery. Inspirowany kolekcją…

Oryginalne bochenkiDodatki i surowce

Oryginalne bochenki

Współczesny rynek konsumencki oczekuje produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i oczywiście smacznych. W cenie są też wyroby niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju – bez względu na to czy przyjmą się na stałe,…

Szałwia hiszpańska wciąż na topieDodatki i surowce

Szałwia hiszpańska wciąż na topie

Nasiona chia to doskonały przykład, jak wiele zapomnianych lub niedocenianych składników żywnościowych przeżywa obecnie swój renesans. Od setek lat znane i uprawiane w Ameryce Południowej teraz podbijają świat. Chia, czyli…

Lody bez serwetekMarketing

Lody bez serwetek

Owijki do wafli nie są niczym szczególnym w lodziarstwie europejskim. W krajach zachodnich używa się ich niemal powszechnie, ale w Polsce wciąż nie mogą się przyjąć. Czy tylko dlatego, że…

Za darmo nie pograszMarketing

Za darmo nie pograsz

W Polsce działa kilka organizacji, które pobierają opłaty za odtwarzanie muzyki z radia, płyt lub komputera. Obowiązek ten dotyczy także piekarzy i cukierników, którzy mają swoje punkty sprzedaży. Skoro już…

Polacy w słodyczach cenią naturalne składnikiMarketing

Polacy w słodyczach cenią naturalne składniki

Naturalność składników, własna receptura oraz obniżona zawartość cukru to dla Polaków korzystających ze słodkiej oferty lokali kluczowe czynniki wyboru czegoś słodkiego w lokalu. Co dziesiąty badany zwraca uwagę na zawartość…

POLAGRA – gotowa na nowe!  W trosce o Twoje bezpieczeństwo!Aktualności

POLAGRA – gotowa na nowe! W trosce o Twoje bezpieczeństwo!

Nie ulega wątpliwości, że rok 2020 przysporzył znacznie więcej wyzwań, niż ktokolwiek mógł założyć u jego początku. Nadchodząca edycja targów POLAGRA jest wyjątkowa z wielu względów. GRUPA MTP bazując na…

Już nie trzeba jechać na SIGEPAktualności

Już nie trzeba jechać na SIGEP

Zaledwie tygodnie dzielą nas od Expo Sweet – najsłodszych targów w Polsce. Wydarzenie rozpocznie się 17 lutego, w niedzielę, w Centrum Targowo-Konferencyjnym ExpoXXI przy ul. Prądzyńskiego w Warszawie. Największe święto…

Coraz mniej zadłużeniaAktualności

Coraz mniej zadłużenia

Mimo podwyżek cen pieczywa jest ryzyko, że niezbyt wysokie marże producentów ulegną dalszemu obniżeniu, stawiając część firm na granicy opłacalności – czytamy w raporcie Biura Informacji Gospodarczej InfoMonitor. Z pewnością…

Czyszczenie etykiet jest w modzieDodatki i surowce

Czyszczenie etykiet jest w modzie

Coraz częściej piekarze sięgają po mieszanki, które pozwalają im produkować chleby i bułki zgodne z trendem Clean Label. Jest on obecny także w sektorze cukierniczym, gdzie jednak nie zawsze da…