Blog List Type2
Najważniejsze w Polsce wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września w Poznaniu. Potrwa trzy dni i, oprócz bogatej eskpozycji, będzie obfitować w liczne wydarzenia towarzyszące. Do 30…
W Polsce działa kilka organizacji, które pobierają opłaty za odtwarzanie muzyki z radia, płyt lub komputera. Obowiązek ten dotyczy także piekarzy i cukierników, którzy mają swoje punkty sprzedaży. Skoro już…
Cukiernia Wojciecha Kozłowskiego obchodzi w tym roku 20-lecie działalności. Jubileusz ten został przypieczętowany oddaniem do użytku rozbudowanego zakładu, który obecnie pozwala produkować większe ilości tortów, ciast i ciastek, z wykorzystaniem…
Niektórzy wystawcy tegorocznych targów w Warszawie do ostatniej chwili utrzymują w tajemnicy informację o nowościach, jakie zaprezentują na swoich stoiskach. Ale są też i tacy, którzy już przed targami pochwalili…
Targi POLAGRA to wydarzenie o najdłuższej tradycji, dedykowane branży spożywczej i sektorowi HoReCa. Wyróżnia je różnorodność, skala oraz biznesowa jakość jej uczestników, dzięki czemu stanowią platformę do rozwoju relacji biznesowych,…
O nowościach w segmencie margaryn dla piekarzy i cukierników rozmawiamy z Rafałem Woźnicą, wiceprezesem zarządu gliwickiej spółki Unifet. Margarynom też można wyczyścić etykiety Rozmowa z października 2016 roku Bake &…
Wysoka zawartość błonnika i kwasów tłuszczowych omega-3 to główne korzyści odżywcze nowych wyrobów, które wprowadza na rynek firma Semix. Konsumenci zobaczą je w sprzedaży detalicznej na przełomie marca i kwietnia…
Czekolada na gorąco lub pyszny lizak – sam zdecyduj co wolisz! Rozpuść w gorącym mleku albo ciesz się naturalnym smakiem czekoladowego lizaka. Manufaktura Czekolady Chocolate Story prezentuje nowość: lizaki Hot…
Jessica Préalpato z Francji została wyróżniona prestiżowym tytułem The World Best Pastry Chef. Po raz pierwszy w historii za najlepszego cukiernika na świecie uznano kobietę. 32-letnia Jessica Préalpato obecnie jest…