Ciasteczka o korzennym smaku

Ciasteczka o korzennym smaku

O tym, że tradycyjne pierniczki z powodzeniem sprzedają się w cukierniach przez cały rok, a nie tylko w okresie Bożego Narodzenia świadczy m.in. fakt, iż nowa mieszanka cukiernicza do wyrobu tych produktów pojawiła się na rynku nie zimą, a u progu wiosny.

Pierniczki to 100 % miks firmy Lesaffre dedykowany do wyrobu ciasteczek o bogatym smaku i pełnym, korzennym aromacie. Cechy te zawdzięczają idealnie dobranym proporcjom przypraw, które znalazły się w mieszance, takim jak cynamon, goździki, imbir, gałka muszkatołowa, kolendra, ziele angielskie oraz kardamon. Ciasto o ciemnej barwie i strukturze prawdziwego piernika dobrze się formuje, nie rośnie zbytnio podczas pieczenia, a wycięte formy nie odkształcają się – wymienia producent. Ważną zaletą nowej mieszanki jest prostota produkcji i jej powtarzalność. Gotowe pierniczki o wilgotnym miękiszu nadają się do jedzenia zaraz po upieczeniu, ale można je również przechować w zamkniętych pojemnikach nawet do kilku tygodni.