Forgot Password

Default Template

Default Template

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenciDodatki i surowce

Naturalne składniki – tego oczekują konsumenci

Firma Lesaffre sukcesywnie powiększa swoją ofertę mieszanek do produkcji pieczywa z czystą etykietą. W ostatnim okresie wzbogaciła się ona o miksy 8 Ziaren i Owsiany. Pierwsza z tych kompozycji piekarskich…

Niezastąpione na co dzieńUrządzenia

Niezastąpione na co dzień

Nowoczesne urządzenia do miesienia coraz częściej wyposażane są w skomputeryzowane pulpity sterownicze, które niekiedy niemal w całości nadzorują pracą maszyny. Wśród piekarzy i cukierników wciąż jednak nie brakuje zwolenników urządzeń…

Puścić wodze fantazjiWywiady

Puścić wodze fantazji

Próbując robić lody o własnych smakach można liczyć na pozytywne opinie Klientów, gdyż lubią oni być zaskakiwani czymś nowym i oryginalnym – przekonuje znany technolog lodowy firmy Polmarkus Tomasz Szypuła,…

Skuteczny sposób na zakwasTechnologie

Skuteczny sposób na zakwas

Należycie przefermentowana mąka dodawana do ciasta ma istotny wpływ nie tylko na poprawę parametrów technologicznych pieczywa, ale też jego smak i aromat. Problem jednak często tkwi w precyzyjnym przygotowaniu zakwasu…

Czy termoolej to przyszłość?Technologie

Czy termoolej to przyszłość?

Sposobów na dłuższą świeżość wypieków jest kilka, ale w tym artykule nie będziemy pisać ani o specjalistycznych mieszankach piekarskich, ani też o różnych tradycyjnych lub nowoczesnych dodatkach pozwalających uzyskać chleby…

Piekarz jest już niepotrzebnyAktualności

Piekarz jest już niepotrzebny

BreadBot – tak nazywa się oryginalna maszyna do produkcji chleba, którą na początku stycznia na targach CES 2019 w Las Vegas zaprezentowała firma Wilkinson Baking Company. Amerykański producent po raz…

Kukurydziane złotoDodatki i surowce

Kukurydziane złoto

Komponenty do wyrobu pieczywa kukurydzianego z pewnością nigdy nie będą zajmować czołowych pozycji w ofertach firm produkujących mieszanki piekarnicze, ale niemal każda z nich ma w swoim asortymencie coś na…

Świeża bułka wypieczona w sklepieTechnologie

Świeża bułka wypieczona w sklepie

Technologia tzw. pieczenia przez chłód niekoniecznie wymaga korzystania z pieców sklepowych. To co zostało zamrożone może przecież zostać w dowolnej chwili wypieczone w zakładzie produkcyjnym i jako gotowy produkt dowiezione…

Pieczarki z kapustąDodatki i surowce

Pieczarki z kapustą

Jak w przypadku wielu półproduktów dla branży piekarskiej, także farsze mają nieograniczone wręcz możliwości zastosowań, głównie przy produkcji pieczywa drobnego i słonych przekąsek: kopert z ciasta francuskiego, nadziewanych pasztecików, tart…

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastachDodatki i surowce

Laskowe i włoskie w proszkach oraz w pastach

Oferta gotowych orzechowych mieszanek i mas adresowana dla profesjonalnej produkcji cukierniczej jest całkiem spora. Nie brakuje również pomysłowych receptur na nowatorskie ciasta, lody lub desery chociaż warto wiedzieć, że delikatne…

Szukasz świeżych informacji? Zamów prenumeratę!