Forgot Password

Default Template

Default Template

Margaryny na croissantyDodatki i surowce

Margaryny na croissanty

Jeszcze przed paroma laty cukiernicy przygotowując ciasta listkujące nie zastanawiali się zbytnio nad tym, czy używana przez nich margaryna zawiera dużo, czy też mało izomerów trans. Obecnie to jeden z…

Premiery Expo SweetNowości produktowe

Premiery Expo Sweet

Wśród licznych nowości, które jak co roku zaprezentowane będą na targach Expo Sweet w Warszawie, nie zabraknie słodkich i słonych mieszanek od takich firm jak Uldo, Eco Trade, KOMPLET Polska…

Otula delikatnym smakiem…Dodatki i surowce

Otula delikatnym smakiem…

Ciasto z dodatkiem mąki kasztanowej to najnowszy produkt w cukierniczej ofercie firmy Credin. Z mieszanki Credi Kaszmir można przygotować szereg popularnych wyrobów o niespotykanym smaku i aromacie. Mąka z kasztanów…

Cupcakes – słodycz popkulturyMarketing

Cupcakes – słodycz popkultury

Równie ważny jak smak jest ich wygląd. Kuszą więc kolorami i finezyjnymi dodatkami. Są ozdobą cukierniczych witryn, w których pełnią rolę „słodkich kusicielek”. Cupcakes – to na ich punkcie, kilkanaście…

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”Aktualności

Czekoladowe wariacje w innowacyjnej „Cukierni Staropolskiej”

Czekolada – to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie – według Michaela Levine. I zapewne dlatego czekoladoholicy ustanowili kilkanaście czekoladowych dni do świętowania tego hormonu szczęścia. Już 10 stycznia jest czas…

Ciepłe, czyli… świeżePomysł na biznes

Ciepłe, czyli… świeże

Dla wielu konsumentów zależność między świeżością pieczywa a jego temperaturą jest oczywista. Dlatego też tak dużą popularnością cieszą się bułki, bagietki i rogale odpiekane na oczach klientów zarówno w dużych…

Czystość, skuteczność, powtarzalnośćDodatki i surowce

Czystość, skuteczność, powtarzalność

Polepszacze stosowane są w piekarnictwie od wielu lat. I choć wydawać się może, że nic w temacie już nie powinno się zmienić, to z roku na rok pojawiają coraz to…

Wypieki z amarantusemDodatki i surowce

Wypieki z amarantusem

Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o tym choćby różne mieszanki piekarsko-cukiernicze, które od kilku lat sukcesywnie…

Zafoliować i skurczyćTechnologie

Zafoliować i skurczyć

Pakowanie pieczywa i ciast w folie termokurczliwe raczej nieprędko zagości w polskich piekarniach i cukierniach. Ta technologia zabezpieczania delikatnych wyrobów przed uszkodzeniem, która ma też wpływ na przedłużenia ich świeżości,…

Jak chronić przed wysychaniem?Technologie

Jak chronić przed wysychaniem?

Żelowanie ręczną metodą wymaga dużej staranności w przygotowaniu samej masy żelowej, jak i precyzji w jej nakładaniu. Ten tradycyjny sposób jest też bardzo nieekonomiczny, gdyż pochłania zarówno dużo czasu, ale…