Default Template
Przepisów na florentynki jest bez liku i każdy z nich wydaje się atrakcyjny. Są ciastka z orzechami pekan lub z pistacjami, owsiane, z kandyzowanymi owocami i bakaliami, z dynią oraz…
Skończyły się smakowite „polowania na czekoladowe jajka” – nieodzowny element francuskiej Wielkanocy. Mistrzowie czekoladnictwa starali się dorównać kreatorom mody i pokazali wymyślne cacka. Następne wielkanocne celebrowanie i raczenie się czekoladowymi…
Warto po niego sięgnąć przy produkcji tortów czy serników. Świetnie nadaje się do smarowania blatów, do wypełniania drobnych babeczek, rurek oraz dekorowania różnych wypieków. Można nim przekładać wafle i kruche…
105 cukierni z Wielkopolski posiada obecnie specjalny certyfikat uprawniający do produkcji tradycyjnych rogali świętomarcińskich. Dokument ten potwierdza m.in., że są one przygotowywane według oryginalnej receptury. Początek listopada to dla cukierników…
Rynek zaopatrzenia gastronomii nie narzeka na brak profesjonalnego sprzętu do wypieku gofrów. Wybór w tym zakresie jest szeroki, podobnie jak spektrum cen, jakie trzeba zapłać za gofrownicę – od kilkuset…
Wyposażenie punktów sprzedaży lodów w nowoczesne automaty może być problematyczne. Nie z braku urządzeń, ale z nadmiaru. Jest ich tak dużo, że kupującym maszynę lodziarską nie jest łatwo dokonać wyboru.…
Dla wielu konsumentów zależność między świeżością pieczywa a jego temperaturą jest oczywista. Dlatego też tak dużą popularnością cieszą się bułki, bagietki i rogale odpiekane na oczach klientów zarówno w dużych…
Tysiące zwiedzających, setki rozmów biznesowych, dziesiątki gości w prelekcjach i panelach dyskusyjnych, do tego konkursy, pokazy i warsztaty oraz – tradycyjne Złote Medale Grupy MTP – wyróżniające najlepsze produkty. Po…
O ciastach serwowanych na Boże Narodzenie, najciekawszych trendach w cukiernictwie, gustach konsumentów oraz produktach polecanych na święta rozmawiamy z Markiem Sobkowiakiem, doświadczonym cukiernikiem z wieloletnim stażem, Mistrzem Świata Cukiernictwa, trzykrotnym…