Forgot Password

Page With Zero Spacing

Jakość, jakość i jeszcze raz jakośćWywiady

Jakość, jakość i jeszcze raz jakość

Zazwyczaj to właściciele piekarni rozszerzają swoją działalność o produkcję mniejszej lub większej gamy wyrobów cukierniczych. Na odwrót bywa raczej rzadko,…

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !Aktualności

Już jest najnowszy numer naszego magazynu !

W najnowszym, lutowym wydaniu miesięcznika Bake& Sweet przeczytacie m.in.: Lody w kilkadziesiąt sekund Produkcja lodów tajskich jest banalnie prosta. Odpowiednio…

Twarogowa alternatywa dla zwykłych pączkówDodatki i surowce

Twarogowa alternatywa dla zwykłych pączków

W czasach, gdy w kuchni europejskiej coraz bardziej promowane są różne produkty, w tym pieczywo proteinowe wydawać by się mogło,…

Ciasteczka o korzennym smakuDodatki i surowce

Ciasteczka o korzennym smaku

O tym, że tradycyjne pierniczki z powodzeniem sprzedają się w cukierniach przez cały rok, a nie tylko w okresie Bożego…

Jest z czego wybieraćDodatki i surowce

Jest z czego wybierać

Polacy w Tłusty Czwartek zjadają blisko 100 milionów pączków. W ostatnich latach przybywa świadomych konsumentów, dla których nie ma znaczenia…

Pomada – tak, pędzel – nieTechnologie

Pomada – tak, pędzel – nie

W zależności od skali produkcji i asortymentu wyrobów, które wymagają dekorowania, narzędziami przydatnymi w pracy cukiernika mogą być wydajne urządzenia…

Pomady i fondantyDodatki i surowce

Pomady i fondanty

Cukiernicze komponenty do ręcznego lub mechanicznego dekorowania i glazurowania ciast i ciastek, a także do wyrobu nadzień do pralin oraz…

Własna cukiernia w czasie Covid. Jak ją otworzyć i bezpiecznie prowadzić?Aktualności

Własna cukiernia w czasie Covid. Jak ją otworzyć i bezpiecznie prowadzić?

W czasie trwającej pandemii koronawirusa prowadzenie własnej cukierni może być nie lada wyzwaniem, szczególnie dla osób, które do tej pory…

Jaka jest skala marnotrawstwa żywności w Polsce? Gdzie są największe straty?Aktualności

Jaka jest skala marnotrawstwa żywności w Polsce? Gdzie są największe straty?

Zespoły badawcze Instytutu Ochrony Środowiska-Państwowego Instytutu Badawczego i Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, zaangażowane w realizację przełomowego w Polsce projektu PROM,…

Tam warto pojechaćAktualności

Tam warto pojechać

W listopadowo-grudniowym wydaniu naszego magazynu kilka stron poświęcamy wybranym targom branżowym, które są atrakcyjne dla właścicieli małych i dużych zakładów…