Kolejny miks do wyrobu smacznych chlebów ziemniaczanych pojawił się niedawno na polskim rynku. A to za sprawą firmy UNIFERM, która w ostatnich latach szczególnie koncentruje się na produkcji mieszanek, które spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających piekarzy.
UNIFERM VarioPom to koncentrat do pieczywa ziemniaczanego, który w zależności od potrzeb można bardzo różnie dozować: od 30 do 50% w stosunku do ilości mąki, lub od 20 do 30% na ciasto. Mieszanka ma bardzo szerokie zastosowanie w codziennej produkcji i może być używana przy wyrobie wielu różnych rodzajów chleba i pieczywa drobnego – zapewnia UNIFERM.
Wysoka zawartość płatków ziemniaczanych oraz udział zakwasu pszennego w mieszance zapewnia, że wypieki mają nie tylko wydłużony okres świeżości, ale też atrakcyjny smak. Soczysty, a tym samym delikatniejszy i smaczniejszy miękisz to oczywiście zasługa obecności ziemniaków w mieszance, które dłużej utrzymują wilgotność i znacznie spowalniają proces czerstwienia bochenków i bułek.