W nowej ofercie firmy Uldo znalazły się m.in. cztery interesujące mieszanki do wyroby pieczywa z czystą etykietą. Wszystkie z nich cechuje niska zawartość tłuszczów nasyconych i cukrów.
Uldo Orkisz Graham Premium Profit to pieczywo stworzone z połączenia różnych mąk: pszennej, pszennej orkiszowej pełnoziarnistej, pszennej graham, żytniej i sojowej. Dzięki odpowiedniemu połączeniu różnorodnych składników, uzyskano wyrób o znakomitych walorach smakowych i odżywczych – zapewnia producent podkreślające, że pieczywo z tego miksu jest nie tylko cennym źródłem błonnika pokarmowego i białka, ale także witamin i minerałów (B1, fosfor, magnez).
Fosfor, potas i miedź znajdziemy w wypiekach z kompozycji o nazwie Uldo Farmerski Premium Profit. To pieczywo żytnie o kwaskowym smaku i aromacie zostało wzbogacone dodatkiem mielonych pomidorów i prażonej cebuli.
Z kolei Uldo Bursztynowy Premium Profit jest koncentratem do wyrobu pieczywa mieszanego, które dzięki zastosowaniu odpowiednio dobranych składników, charakteryzuje się zwartym i wilgotnym miękiszem – informuje Uldo. Producent zaleca, aby wypieki dodatkowo wzbogacić posypką zawierającą m.in. czarnuszkę, czosnek i przyprawy.
Nowością jest też kompozycja Uldo Foremka z ziarnami Premium Profit, która ułatwia produkcję pieczywa mieszanego o odpowiednio dobranych składnikach i wzbogaconego posypką z różnorodnych ziaren.
W ostatnim okresie firma Uldo wzbogaciła swój asortyment także o inne interesujące miksy dla piekarzy oraz cukierników.
Uldo Activ Premium Profit jest kompozycją do wyrobu pieczywa o zwartym i wilgotnym miękiszu skrywanym przez chrupiącą skórkę. Chleb z tej mieszanki wzbogaconej kaszą kukurydzianą i płatkami ziemniaczanymi ma niską zawartość tłuszczów nasyconych, a jednocześnie wysoką zawartość błonnika pokarmowego, fosforu i miedzi. Jest źródłem białka, magnezu, żelaza, cynku, witamin B1 oraz E. Jak zapewnia producent, pieczywo to doskonale sprawdza się jako przekąska dla osób aktywnych.
Z kolei Uldo Bułki Mleczne Premium Profit to miks, który znajduje bardzo szerokie zastosowanie w codziennej produkcji pieczywa cukierniczego, a także babek i ciast drożdżowych. Mieszanka dedykowana do wyrobu m.in. pszennych drożdżówek, rogali czy chałek pozwala uzyskać wypieki o delikatnej i sprężystej strukturze oraz znakomitym smaku i aromacie – informuje firma Uldo.
W jej nowym asortymencie znajdziemy także aromatyczne Uldo Ciasto Marchewkowe Premium Profit. Ten koncentrat z dodatkiem suszonej marchwi (10%) doskonale nadaje się zarówno do ciast o różnych formach, jak również na blaty do ciast deserowych.