Bake&Sweet 4-2019

4 2019/04 (100)  WYDAWCA BCM Biznes Sp. z o.o. ul. 30 Stycznia 42, 83-110 Tczew tel. centrali 58 530 23 11 e-mail: info@bakeandsweet.pl www. bakeandsweet.pl  redaktor naczelny Tomasz Przysiężny tomasz.przysiezny@bakeandsweet.pl  redakcja redakcja@bakeandsweet.pl  dziennikarze Małgorzata Gackowska malgorzata.gackowska@bakeandsweet.pl  Projekt graficzny Agnieszka i Michał Warda  dział graficzny DTP Jacek Mroczkowski jacek.mroczkowski@bakeandsweet.pl  korekta Małgorzata Gackowska malgorzata.gackowska@bakeandsweet.pl  reklama Małgorzata Chajrewicz malgorzata.chajrewicz@bakeandsweet.pl Karolina Falgowska karolina.falgowska@bakeandsweet.pl  Dział Prenumeraty prenumerata@bakeandsweet.pl Wszelkie prawa zastrzeżone © Copyright by Wydawnictwo BCM Biznes Materiałów niezamówionych redakcja nie zwraca. Redakcja zastrzega sobie prawo do dokonywania skrótów i niezbędnych zmian. Redakcja nie odpowiada za treść zamieszczanych reklam i ogłoszeń oraz ma prawo do odmowy ich publikacji bez podania przyczyny. Reprodukcja lub przedruk tylko za zgodą wydawcy. Tomasz Przysiężny redaktor naczelny Od redakcji Życzymy pożytecznej lektury www.facebook.com/magazynbakeandsweet/ T o już 100. numer magazynu Bake & Sweet, który dlaWas przygotowaliśmy. Wie- my, że osiem lat (tyle ukazuje się nasze pismo), to nic w porównaniu z wieloletnią historią Waszych zakładów cukierniczych, piekarni czy pracowni lodziarskich. Wydając każdy kolejny numer Bake & Sweet cieszymy się jednak, że wciąż chcecie czytać nasz miesięcznik, czego wyraz dajecie w listach i telefonach do redakcji. Również fakt, że niemal wszyscy nasi prenumeratorzy co roku przedłużają umowy na dostarczanie im naszego miesięcznika, świadczy o tym, iż jesteśmy potrzebni na rynku piekarsko-cukier- niczym. Mimo iż jest na nim jeszcze kilka innych tytułów prasowych. Co ciekawe, gdy pytamyWas o powody, dla których prenumerujecie nasze pismo nigdy nie pojawia się od- powiedź: „bo jesteście najtańsi”. Swoją drogą: rzeczywiście za roczną prenumeratę trzeba zapłacić tylko 105 zł i – co ważne – można ją rozpocząć w dowolnymmomencie. Oprócz tradycyjnej wersji drukowanej, w jakiej do tej pory ukazywało się i nadal będzie się ukazywać nasze pismo, od tegomiesiąca doWaszej dyspozycji oddajemy także wersję mobilną, którą możecie pobrać ze strony www.bakeandsweet.pl i w dowolnej chwili po- czytać na ekranach komputerów, tabletów czy smartfonów. Jej niewątpliwe zalety to ła- twość wyszukiwania dowolnych informacji, a także uproszczony sposób kontaktowania się z firmami oferującymi maszyny i półprodukty, o których piszemy w magazynie. Pismo w wersji mobilnej pozwala Wam także oglądać filmy o tematyce branżowej. Nie bez zna- czenia jest też niewielka ilość miejsca, jakie zajmuje nasz e-miesięcznik. Dla przykładu: dotychczasowe drukowane wydania Bake & Sweet to całkiem pokaźny sztapel 100 ma- gazynów ważący blisko 30 kg.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz