Bake&Sweet 4-2019

2019/04 (100) 3 5 P ROMO C JA Drożdze Organiczne. EKOrewolucja na rynku drożdży. Rynek ekologiczny to jeden z najszybciej rozwijających się sektorów żywności na świecie. Napędzany rosnącym zapotrzebowaniem na zdrową i bardziej naturalną żywność oraz rosnącym szacunkiem dla środowiska. Lallemand Polska Sp. z o.o., Józefów, ul. Fabryczna 1, 05-860 Płochocin, tel. +48 22 733 84 00, e-mail: drozdze@lallemand.pl Ż ywność ekologiczna produkowana jest bez użycia składników synte- tycznych, w tym chemicznych pestycydów, herbicydów, nawozów, hor- monów, antybiotyków, bioinżynierii lub promieniowania jonizującego. Ekologicz- ne gospodarstwa są prowadzone przez rolników, którzy kładą nacisk na zrów- noważone metody uprawy, wykorzystują zasoby odnawialne oraz promują ochronę gleby i wody. W Polsce produkty bio, eko i organicz- ne cieszą się coraz większym zaintereso- waniem. Polacy coraz częściej wybierają produkty pochodzenia naturalnego, zdro- we oraz do produkcji których nie użyto środków chemicznych. Firma Lallemand wychodząc na prze- ciw potrzebom klientów, analizując trendy w żywności dodała do swojego produkcyjnego portfolio organiczne drożdże certyfikowane, które zo- stały wyhodowane przez fermentację na substratach pochodzących z rolnictwa ekologicznego. Drożdże potrzebują kil- ku składników odżywczych do wzrostu - poza cukrem i azotem niezbędne są rów- nież witaminy i minerały. W ekologicznej produkcji drożdży te składniki odżywcze są dostarczane przez organiczne składni- ki pochodzenia roślinnego, takie jak: me- lasa, zboża lub rośliny strączkowe. Obecnie Lallemand jest wiodącym producentem drożdży organicznych. Może wspierać producentów w obsłudze rynku ekologicznego. W certyfikowanych zakładach produkujących drożdże, Lal- lemand wprowadził w życie swoją solid- ną wiedzę, zdobytą przez dziesięciolecia doświadczeń w produkcji drożdży, aby zapewnić, że nasze ekologiczne drożdże zachowują najwyższe standardy jakości. Aby odpowiedzieć na wszystkie py- tania dotyczące drożdży ekologicznych, sposobu ich wykorzystania do wypieku EKOpieczywa odwiedź naszą stronę in- ternetową www.drozdze.pl lub skonsul- tuj się z naszym handlowcem. Dołącz do EKOproducentów w Pol- sce. Wykorzystaj nasze drożdże orga- niczne w swoich EKOwypiekach. EKOLOGICZNE DROŻDŻE PIEKARSKIE FIRMY LALLEMAND Producent oferuje organiczne drożdże piekarnicze pochodzące z ekologicznych upraw. Nasz asortyment obejmuje: świeże drożdże organiczne sprzedawane pod markami Wieninger Bio i Malteserkors® (bloki po 500 gramów, kostki po 42 i 50 gramów), a także suszone drożdże pod marką InstafermGreen - dostępne jako saszetki 20 kg, 10 kg i 9 gramów.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz