Bake&Sweet 4-2019

2019/04 (100) 3 7 Otula delikatnym smakiem... Ciasto z dodatkiem mąki kasztanowej to najnowszy produkt w cukierniczej ofercie firmy Credin. Z mieszanki Credi Kaszmir można przygotować szereg popularnych wyrobów o niespotykanym smaku i aromacie. Jakie trendy, takie mieszanki W nowej cukierniczej ofercie firmy KOMPLET Polska znajdziemy interesujące produkty pozwalające szybko, sprawnie i z gwarancją powtarzalności przygotować atrakcyjne wypieki wegańskie. M ąka z kasztanów jadalnych zyskuje coraz większą popular- nośćwśród konsumentów, głównie za sprawą swychunikal- nych wartości odżywczych. Wporównaniu z mąką pszenną zawiera znacznie więcej wysokiej jakości białka z niezbędnymi amino- kwasami, węglowodany, jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz błonnik. Sporowniej witamin (m.in. B6) orazminerałów, takich jak miedź, potas, fosfor czy magnez. Istotną zaletą mąki kasztanowej jest też fakt, iż nie zawiera glutenu. Koresponduje więc nie tylko ze zdro- wym trybem życia, ale także z modnymi dietami – podkreśla producent dodając, że to pierwsza na polskim rynku mieszanka z mąką kasztano- wą w składzie (3,5 %). Miksu Credi Kaszmir, który dedykowany jest do produkcji ciem- nego i wilgotnego ciasta biszkoptowo-tłuszczowego można użyć m.in. przy wyrobie babek, muffinek, tortów, różnych ciast deserowych. Wy- pieki te – jak zapewnia firma Credin – charakteryzują się unikalnym orzechowym posmakiem i aromatem rodzynek w rumie. Po nową mieszankę można również sięgnąć, aby stworzyć aplikację z efektem „crunchy” - dodaje się wówczas, takie komponenty, jak płatki kukury- dziane, prażony sezamczy nadzienie chałwowe z drobnymi orzeszkami – podpowiadają autorzy oryginalnej mieszanki. • — TP K OMPLET Vega Cake i KOMPLET Vega Krem to nowemieszan- ki do produkcji modnych ciast i kremów (na zdjęciu). Oba pro- dukty zostały całkowicie pozbawione surowców pochodzenia zwierzęcego, takich jak jaja, mleko, masło czy miód. Co ważne, proste w przygotowaniu mieszanki umożliwiają uzyskanie wyrobów cukier- niczych o smakach porównywalnych z takimi samymi, ale o wyprodu- kowanymi z konwencjonalnych składników. Z KOMPLET Vega Cake można przygotować m.in. ciasta z owocami, spody do szarlotki, muffi- ny, babkę marmurkową, ciasto bananowe z orzechami. W najnowszej ofercie, jaką KOMPLET Polska ma dla cukierników warto zwrócić uwagę również na mieszankę do wyrobu ciast o obniżo- nej zawartości cukru, soli i tłuszczu oraz wysokiej zawartości błonnika. KOMPLET Body&Soul Cake pozwala przygotować szereg smacznych wypieków na bazie składnikówwysokiej jakości, wśród których jest się m.in. mąka razowa. Wmieszance znalazł się także proszek do pieczenia niezawierający fosforanów. Receptury opracowane przez producenta charakteryzują się w praktyce racjonalnym i niezawodnym sposobem przygotowania – zapewnia KOMPLET Polska dodając, że zarówno sta- bilne spody, jak też ciasta o delikatnej strukturze i wilgotnymmiękiszu przygotowane na bazie KOMPLET Body&Soul Cake nadają się do za- mrażania. • — TP NOWO Ś C I P ROD UK T OWE

RkJQdWJsaXNoZXIy NzIxMjcz