Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy…
Polacy kochają czekoladę – z badań wynika, że rocznie zjadają jej nieco ponad pięć kg na…
W dniach 4-6 października, na ternie Międzynarodowych Targów Poznańskich, odbyły się targi branży spożywczej POLAGRA. Wydarzeniu…
Wegańska, rzemieślnicza czekolada, bez półproduktów i ulepszaczy, tworzona jedynie z najlepszych, ekologicznych surowców, wykorzystywanych zarówno przy…
Dobry serial, ciepły koc i kubek gorącej czekolady – brzmi jak wieczór idealny, szczególnie gdy za…
Dobre relacje z ludźmi, kochająca rodzina czy satysfakcjonująca praca – to kluczowe, ale niejedyne czynniki, które…
Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców otrzymał odpowiedź Ministerstwa Klimatu i Środowiska na wątpliwości dotyczące klasyfikacji oleju posmażalniczego, pochodzącego z restauracji,…
Po wczorajszym wystąpieniu Ministra Niedzielskiego, Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej wystosowała sprzeciw wobec utrzymującego się lockdownu oraz zakazowi…
Bez okazji i od święta – najsłodszy afrodyzjak, czekolada, jest najczęściej polecany jako pyszny dodatek do…
W związku ze zgłaszanymi przez przedsiębiorców wątpliwościami, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania…