RILLING Pro i RILLING Pro Plus to dwie nowe serie schładzarko-zamrażarek szokowych, które swoją polską premierę będą miały na targach Expo Sweet w Warszawie.
Obie serie urzadzeń firmy Rilling dostępne są zarówno jako modele wolnostojące jak też modele wjezdne w dwóch wielkościach. Są to pierwsze tego typu urządzenia, w 100% skonstruowane i wyprodukowane w Niemczech.
Seria Pro Plus to urządzenia wielofunkcyjne, które oprócz procesów schładzania i zamrażania szokowego posiadają również funkcje termiczne jak m.in. rozmrażanie, garowanie, a także pieczenie i gotowanie w niskich temperaturach.
Liczne innowacyjne funkcje, takie jak Smart-Level-Control czyli sterowanie poszczególnymi poziomami lub automatyczne otwieranie drzwi Smart-Door (w linii Pro Plus), zapewniają ogromne dodatkowe korzyści dla użytkowników.
Oprócz nowych schładzarko-zamrażarek szokowych Rilling na Expo Sweet 2020 (hala 3, stoisko 3-16) zaprezentuje szeroką gamę urządzeń dedykowanych branży cukierniczej i piekarniczej, w tym m.in szafy i stoły chłodnicze i mroźnicze charakteryzujące się niskim zużyciem energii elektrycznej i posiadające 5 klasę klimatyczną (tropik) oraz standardowo ekologiczny czynnik chłodniczy R 290.
Warto wiedzieć, że Rilling uznawany jest za wiodącego producenta profesjonalnych rozwiązań gastronomicznych, urządzeń zbiorowego żywienia oraz urządzeń do dystrybucji posiłków. W zakładzie produkcyjnym w Krośnie Odrzańskim, wyposażonym w najnowocześniejsze maszyny sterowane cyfrowo, oprócz szokówek wolnostojących i komóry szokowych, a także wspomnianych szaf chłodniczych i mroźniczych powstają także m.in. saladety, stoły chłodnicze i mroźnicze oraz schładzarki odpadów. W asortymencie Rilling znajdziecie także szeroką gamę różnych mebli gastronomicznych wykonanych z najwyższej jakości stali nierdzewnej.