Nowością na cukierniczym rynku jest 100% mieszanka Babka o Smaku Twarogu, która niedawno pojawiła się w ofercie firmy Lesaffre.
Miks dedykowany jest do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Jak zapewnia producent, ciasto uzyskane z mieszanki charakteryzuje się subtelnym śmietankowym zapachem i smakiem z lekko kwaśną, twarogową nutą. Niewątpliwymi zaletami tego produktu są: ekonomiczna receptura, prostota wykonania i powtarzalność produkcji oraz jasny i drobny miękisz długo zachowujący świeżość – wymienia Lesaffre podkreślając, że ciasta i ciastka wypieczone z nowego koncentratu mają wyjątkowo długi termin przydatności do spożycia.
Dodajmy, że w ofercie wspomnianej firmy w segmencie proszków do ciast biszkoptowo-tłuszczowych znajdziemy również m.in. miksy na babki o smakach cytrynowym, karmelowym i toffi, mieszanki ciast jogurtowych i czekoladowych oraz koncentrat na ciemne muffiny.