Blog Double Grid
Kolejny miks do wyrobu smacznych chlebów ziemniaczanych pojawił się niedawno na polskim rynku. A to za sprawą firmy UNIFERM, która…
Na rynku zaopatrzenia sektora cukierniczego pojawia się w ostatnim czasie coraz więcej roślinnych substancji żelujących, których z powodzeniem można używać…
Gdy spojrzymy dziś na kolejki ciągnące się do najpopularniejszych cukierni, trudno będzie uwierzyć, że firmy produkujące i sprzedające pieczywo oraz…
RILLING Pro i RILLING Pro Plus to dwie nowe serie schładzarko-zamrażarek szokowych, które swoją polską premierę będą miały na targach…
Tomasz Szypuła i jego Lodziarnia pod Orzechem po raz kolejny bezapelacyjnie wygrali w ogólnopolskim konkursie na najlepsze lody borówkowe. O…
Zdaniem wielu piekarzy i cukierników najbardziej niezawodne maszyny do miesienia ciasta mają tylko możliwość włączenia i wyłączenia oraz ustawienia pożądanych…
Wyrób pieczywa drobnego z ciast luźnych o wysokim TA, a tym samym także o wysokiej wydajności, jest możliwy m.in. dzięki…
Słód wykorzystywany jest jako naturalny barwnik przez dużą grupę polskich piekarzy. Odpowiednich komponentów pozwalających w naturalny sposób uatrakcyjnić pieczywo jest…
Czy wiesz, że w trakcie studzenia z wykorzystaniem próżni pieczywo zachowuje dużo wody. Utrata wilgotności jest na poziomie zaledwie kilku…