Blog Triple Grid
Dobre relacje z ludźmi, kochająca rodzina czy satysfakcjonująca praca – to kluczowe, ale niejedyne czynniki, które mogą wpływa na poczucie…
Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców otrzymał odpowiedź Ministerstwa Klimatu i Środowiska na wątpliwości dotyczące klasyfikacji oleju posmażalniczego, pochodzącego z restauracji, piekarni lub cukierni, jako…
Po wczorajszym wystąpieniu Ministra Niedzielskiego, Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej wystosowała sprzeciw wobec utrzymującego się lockdownu oraz zakazowi działalności gospodarczej, w szczególności…
Bez okazji i od święta – najsłodszy afrodyzjak, czekolada, jest najczęściej polecany jako pyszny dodatek do prezentu dla Bliskiej Osoby.…
W związku ze zgłaszanymi przez przedsiębiorców wątpliwościami, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowej. Rzecznik…
W Tłusty Czwartek przed cukierniami ustawiają się kolejki chętnych i nie odstraszają ich ani pogoda, ani trochę wyższe ceny tego…
Z tej racji zachęcamy do zapoznania się z ofertą produkowanych przez firmę IBIS smażalników do pączków. SMAŻALNIKI DO PĄCZKÓW Elektryczne…
Zespoły badawcze Instytutu Ochrony Środowiska-Państwowego Instytutu Badawczego i Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, zaangażowane w realizację przełomowego w Polsce projektu PROM,…
W czasie trwającej pandemii koronawirusa prowadzenie własnej cukierni może być nie lada wyzwaniem, szczególnie dla osób, które do tej pory…
Tegoroczna edycja, choć przygotowywana w trudnych warunkach, była pełna smakui interesujących spotkań. Nie zabrakło także ciekawych szkoleń i warsztatów. Targi…
Malinowy, wiśniowy i brzoskwiniowy to trzy smaki nowego variegato Serena, którego głównym zastosowaniem jest przekładanie i dekorowanie lodów w kuwetach.…