Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

Pieniądze szczęścia nie dają… ale czekolada tak!

Pieniądze szczęścia nie dają… ale czekolada tak!Aktualności

Dobre relacje z ludźmi, kochająca rodzina czy satysfakcjonująca praca – to kluczowe, ale niejedyne czynniki, które mogą wpływa na poczucie…

Czy olej posmażalniczy jest odpadem komunalnym? Rzecznik MŚP pyta w imieniu przedsiębiorcy

Czy olej posmażalniczy jest odpadem komunalnym? Rzecznik MŚP pyta w imieniu przedsiębiorcyAktualności

Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców otrzymał odpowiedź Ministerstwa Klimatu i Środowiska na wątpliwości dotyczące klasyfikacji oleju posmażalniczego, pochodzącego z restauracji, piekarni lub cukierni, jako…

Sprzeciw Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej

Sprzeciw Izby Gospodarczej Gastronomii PolskiejAktualności

Po wczorajszym wystąpieniu Ministra Niedzielskiego, Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej  wystosowała sprzeciw wobec utrzymującego się lockdownu oraz zakazowi działalności gospodarczej, w szczególności…

Słodkie prezenty na Dzień Kobiet

Słodkie prezenty na Dzień KobietAktualności

Bez okazji i od święta – najsłodszy afrodyzjak, czekolada, jest najczęściej polecany jako pyszny dodatek do prezentu dla Bliskiej Osoby.…

Rzecznik MŚP wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowej

Rzecznik MŚP wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowejAktualności

W związku ze zgłaszanymi przez przedsiębiorców wątpliwościami, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców wystąpił do Ministra Zdrowia o wydanie objaśnień prawych w zakresie stosowania tzw. opłaty cukrowej. Rzecznik…

Tłusty Czwartek nie pomoże na chudy rok branży piekarniczo-cukierniczej

Tłusty Czwartek nie pomoże na chudy rok branży piekarniczo-cukierniczejAktualności

W Tłusty Czwartek przed cukierniami ustawiają się kolejki chętnych i nie odstraszają ich ani pogoda, ani trochę wyższe ceny tego…

Nowość w ofercie Manufaktury Czekolady. Lizaki czekoladowe Hot or Pop

Nowość w ofercie Manufaktury Czekolady. Lizaki czekoladowe Hot or PopAktualności

Czekolada na gorąco lub pyszny lizak – sam zdecyduj co wolisz! Rozpuść w gorącym mleku albo ciesz się naturalnym smakiem…

Już niedługo tłusty czwartek…

Już niedługo tłusty czwartek…Aktualności

Z tej racji zachęcamy do zapoznania się z ofertą produkowanych przez firmę IBIS smażalników do pączków. SMAŻALNIKI DO PĄCZKÓW Elektryczne…

Jaka jest skala marnotrawstwa żywności w Polsce? Gdzie są największe straty?

Jaka jest skala marnotrawstwa żywności w Polsce? Gdzie są największe straty?Aktualności

Zespoły badawcze Instytutu Ochrony Środowiska-Państwowego Instytutu Badawczego i Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, zaangażowane w realizację przełomowego w Polsce projektu PROM,…

Własna cukiernia w czasie Covid. Jak ją otworzyć i bezpiecznie prowadzić?

Własna cukiernia w czasie Covid. Jak ją otworzyć i bezpiecznie prowadzić?Aktualności

W czasie trwającej pandemii koronawirusa prowadzenie własnej cukierni może być nie lada wyzwaniem, szczególnie dla osób, które do tej pory…

Za nami POLAGRA 2020

Za nami POLAGRA 2020Aktualności

Tegoroczna edycja, choć przygotowywana w trudnych warunkach, była pełna smakui interesujących spotkań. Nie zabrakło także ciekawych szkoleń i warsztatów. Targi…

Nie tylko do lodów

Nie tylko do lodówNowości produktowe

Malinowy, wiśniowy i brzoskwiniowy to trzy smaki nowego variegato Serena, którego głównym zastosowaniem jest przekładanie i dekorowanie lodów w kuwetach.…