Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

Etycznie, zdrowo, smacznie

Etycznie, zdrowo, smacznieMarketing

Coraz więcej osób rezygnuje ze spożywania mięsa. Powody są różne: ekologiczne, religijne, filozoficzne… Najczęściej jednak przejście na wegetarianizm wynika z…

Bez miksera ani rusz

Bez miksera ani ruszTechnologie

Gdyby poprosić dowolnie wybranego cukiernika o to, aby wymienił urządzenia i maszyny, bez których nie jest w stanie normalnie pracować,…

Dekorowanie na różne sposoby

Dekorowanie na różne sposobyTechnologie

Przy niewielkiej, rzemieślniczej produkcji kruchych ciastek, niektórzy ich producenci ręcznie ozdabiają swoje wyroby. Ma to jednak swoje minusy. Dekorowanie manualne…

Lody bez serwetek

Lody bez serwetekMarketing

Owijki do wafli nie są niczym szczególnym w lodziarstwie europejskim. W krajach zachodnich używa się ich niemal powszechnie, ale w…

Margaryny na croissanty

Margaryny na croissantyDodatki i surowce

Jeszcze przed paroma laty cukiernicy przygotowując ciasta listkujące nie zastanawiali się zbytnio nad tym, czy używana przez nich margaryna zawiera…

Zawsze gotowe do kolejnego wypieku

Zawsze gotowe do kolejnego wypiekuWywiady

O szwedzkich piecach rozmawiamy z Adamem Nurkowskim, szefem firmy Nurkowski, która jest polskim dystrybutorem marki Revent. Bake & Sweet: Piece…

Legalne rogale

Legalne rogaleAktualności

105 cukierni z Wielkopolski posiada obecnie specjalny certyfikat uprawniający do produkcji tradycyjnych rogali świętomarcińskich. Dokument ten potwierdza m.in., że są…

Coraz mniej zadłużenia

Coraz mniej zadłużeniaAktualności

Mimo podwyżek cen pieczywa jest ryzyko, że niezbyt wysokie marże producentów ulegną dalszemu obniżeniu, stawiając część firm na granicy opłacalności…

Cukiernik miał prawo odmówić

Cukiernik miał prawo odmówićAktualności

Dobiegł końca proces sądowy w sprawie cukiernika z Irlandii Północnej, który przed trzema laty odmówił przygotowania tortu weselnego na ślub…

Ostrożnie z cynamonem

Ostrożnie z cynamonemDodatki i surowce

Podczas świat na polskich stołach nie może zabraknąć tradycyjnych wypieków wzbogaconych o smaki i aromaty charakterystycznych przypraw. Sztuka korzystania z…

Stary obwarzanek, nowe święto

Stary obwarzanek, nowe świętoAktualności

Pod koniec maja 2018 roku w Krakowie zorganizowano pierwsze Święto Obwarzanka. Producenci tego tradycyjnego wypieku oferowali go przez dwa dni…