Forgot Password

Default Template

Default Template

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espressoAktualności

Kawa jak we włoskiej kawiarni! Nieoficjalny Rekordzista Guinnessa wyjaśnia, czym charakteryzuje się idealne espresso

Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym…

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotykiAktualności

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotyki

Całkiem niedawni Amerykanie mieli możność poznania smaku soku z ukiszonej kapusty. Podczas Natural Products Expo East w Filadelfii tym naturalnym probiotykiem częstowała ekipa z firmy „Piskorek Dystrybucja”, która wraz z…

Kukurydziane złotoDodatki i surowce

Kukurydziane złoto

Komponenty do wyrobu pieczywa kukurydzianego z pewnością nigdy nie będą zajmować czołowych pozycji w ofertach firm produkujących mieszanki piekarnicze, ale niemal każda z nich ma w swoim asortymencie coś na…

Słodki jubileuszWywiady

Słodki jubileusz

Cukiernia Wojciecha Kozłowskiego obchodzi w tym roku 20-lecie działalności. Jubileusz ten został przypieczętowany oddaniem do użytku rozbudowanego zakładu, który obecnie pozwala produkować większe ilości tortów, ciast i ciastek, z wykorzystaniem…

Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Żywa szkoła piekarstwa na POLAGRA 2022Aktualności

Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Żywa szkoła piekarstwa na POLAGRA 2022

Nie tylko budowanie święta branży spożywczej, ale także wsparcie tradycyjnego rzemiosła – to wyzwanie jakie postawili przed sobą organizatorzy tegorocznych targów POLAGRA. Wśród wydarzeń towarzyszących ekspozycji pojawi się Forum Piekarskie…

20 lat razemAktualności

20 lat razem

Grupa APC obchodzi 20-lecie działalności. Z tej okazji jubilat zaprosił swoich partnerów biznesowych na uroczystą galę urodzinową. Na bankiecie zorganizowanym w połowie czerwca w Hotelu Arłamów gościli przedstawiciele zarówno kilkudziesięciu…

Za nami POLAGRA 2020Aktualności

Za nami POLAGRA 2020

Tegoroczna edycja, choć przygotowywana w trudnych warunkach, była pełna smakui interesujących spotkań. Nie zabrakło także ciekawych szkoleń i warsztatów. Targi trwały 3 dni. Ekspozycja przygotowana została w podziale na trzy…

Warto się ubezpieczyćPrawo i finanse

Warto się ubezpieczyć

Wielu piekarzy i cukierników oszczędza na kupowaniu polis i ogranicza się jedynie do ubezpieczania budynku zakładu i znajdujących się w nim maszyn. A przecież każdego dnia w Polsce ma miejsce…

Wypieki z amarantusemDodatki i surowce

Wypieki z amarantusem

Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o tym choćby różne mieszanki piekarsko-cukiernicze, które od kilku lat sukcesywnie…

300 tysięcy bochenkówPomysł na biznes

300 tysięcy bochenków

Tyle chlebów każdego dnia ma docelowo produkować nowy zakład Piekarni Tyrolskiej, który uruchomiono w Barczewie pod Olsztynem. Jego budowa trwała trzy lata. Nowoczesny zakład ma powierzchnię ponad 20 tys. metrów…