Default Template
Czym jest espresso? Teoretycznie wie to każdy. Czy jednak faktycznie mamy świadomość, jakich umiejętności i wiedzy wymaga przygotowanie tej małej, esencjonalnej kawy zamawianej każdego dnia w tysiącach lokali na całym…
Całkiem niedawni Amerykanie mieli możność poznania smaku soku z ukiszonej kapusty. Podczas Natural Products Expo East w Filadelfii tym naturalnym probiotykiem częstowała ekipa z firmy „Piskorek Dystrybucja”, która wraz z…
Komponenty do wyrobu pieczywa kukurydzianego z pewnością nigdy nie będą zajmować czołowych pozycji w ofertach firm produkujących mieszanki piekarnicze, ale niemal każda z nich ma w swoim asortymencie coś na…
Cukiernia Wojciecha Kozłowskiego obchodzi w tym roku 20-lecie działalności. Jubileusz ten został przypieczętowany oddaniem do użytku rozbudowanego zakładu, który obecnie pozwala produkować większe ilości tortów, ciast i ciastek, z wykorzystaniem…
Nie tylko budowanie święta branży spożywczej, ale także wsparcie tradycyjnego rzemiosła – to wyzwanie jakie postawili przed sobą organizatorzy tegorocznych targów POLAGRA. Wśród wydarzeń towarzyszących ekspozycji pojawi się Forum Piekarskie…
Tegoroczna edycja, choć przygotowywana w trudnych warunkach, była pełna smakui interesujących spotkań. Nie zabrakło także ciekawych szkoleń i warsztatów. Targi trwały 3 dni. Ekspozycja przygotowana została w podziale na trzy…
Wielu piekarzy i cukierników oszczędza na kupowaniu polis i ogranicza się jedynie do ubezpieczania budynku zakładu i znajdujących się w nim maszyn. A przecież każdego dnia w Polsce ma miejsce…
Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o tym choćby różne mieszanki piekarsko-cukiernicze, które od kilku lat sukcesywnie…
Tyle chlebów każdego dnia ma docelowo produkować nowy zakład Piekarni Tyrolskiej, który uruchomiono w Barczewie pod Olsztynem. Jego budowa trwała trzy lata. Nowoczesny zakład ma powierzchnię ponad 20 tys. metrów…