Forgot Password

Page With Zero Spacing

Kto taniej kupuje… ten sam kroiTechnologie

Kto taniej kupuje… ten sam kroi

Samoobsługowe krajalnice do chleba stają się coraz popularniejsze nie tylko w dużych supermarketach spożywczych, ale również w mniejszych sklepach z…

Jęczmienne wypiekiDodatki i surowce

Jęczmienne wypieki

Chleby i bułki oraz słodkie wypieki z udziałem mąki jęczmiennej nie należą do podstawowego asortymentu, jaki swoim klientom oferują polscy…

Nowe chleby, nowe bułkiDodatki i surowce

Nowe chleby, nowe bułki

Tradycyjnie w grudniu przypominamy czytelnikom naszego magazynu, co nowego w mijającym roku pojawiło się na rynku piekarskim w segmencie mieszanek…

POLAGRA – gotowa na nowe!  W trosce o Twoje bezpieczeństwo!Aktualności

POLAGRA – gotowa na nowe! W trosce o Twoje bezpieczeństwo!

Nie ulega wątpliwości, że rok 2020 przysporzył znacznie więcej wyzwań, niż ktokolwiek mógł założyć u jego początku. Nadchodząca edycja targów…

Pieczarki z kapustąDodatki i surowce

Pieczarki z kapustą

Jak w przypadku wielu półproduktów dla branży piekarskiej, także farsze mają nieograniczone wręcz możliwości zastosowań, głównie przy produkcji pieczywa drobnego…

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master BakerAktualności

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master Baker

Chleb, to pokarm,  który towarzyszy nam podczas większości posiłków. Pieczywo kupujemy w sklepikach, w dużych i małych sieciowych placówkach, w…

Warto przeczytać w styczniowym numerze…Aktualności

Warto przeczytać w styczniowym numerze…

Ukazał się styczniowy numer miesięcznia „Bake & Sweet”, w którym przeczytacie m.in.: Ostatni dzień lutegoW kalendarzu cukierników jest kilka szczególnych…

Czym kroić chleb: tarczą czy sierpem?Technologie

Czym kroić chleb: tarczą czy sierpem?

W marketach na stoiskach z pieczywem coraz częściej klienci mają do do dyspozycji samoobsługowe krajalnice do pieczywa. Maszyny te pozwalają…

Niezbędne w każdej cukierniTechnologie

Niezbędne w każdej cukierni

Pojęcia „mikser” i „ubijaczka” dla większości cukierników i piekarzy oznaczają to samo, gdyż urządzenia te wykorzystują do takich samych celów.…

Bagietka niejedno ma imięDodatki i surowce

Bagietka niejedno ma imię

Czy używanie mieszanek i dodatków wypiekowych przy produkcji klasycznej francuskiej bagietki nie zepsuje rzemieślniczego charakteru tego wyrobu? To pytanie z…