Page With Zero Spacing
Jest kilka istotnych czynników mających wpływ na jakość croissantów. Jedni producenci tych francuskich ciastek będą zwracać szczególną uwagę na należycie…
Zaokrąglarki stożkowe stanowią podstawowe wyposażenie wszystkich zakładów piekarskich – od małych do półprzemysłowych. To z pewnością najpopularniejsze konstrukcje dedykowane do…
Sweettargi nie odbędą się w planowanym terminie czyli od 21 do 23 marca. Tegoroczne Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w…
Zespoły badawcze Instytutu Ochrony Środowiska-Państwowego Instytutu Badawczego i Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, zaangażowane w realizację przełomowego w Polsce projektu PROM,…
Polepszacze stosowane są w piekarnictwie od wielu lat. I choć wydawać się może, że nic w temacie już nie powinno…
Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o…
Amarantus nazywany też szarłatem uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Jeszcze wcześniej datuje się pochodzenie mąki kamut. Chociaż obie…
Miniony rok upłynął pod znakiem inflacji i szeregu nieoczekiwanych zmian związanych z wojną na Ukrainie, co mocno wpłynęło na różne…
Owies ma wiele cennych właściwości, niekiedy wręcz zbawiennych dla organizmu człowieka. Trzeba jednak pamiętać o tym, że pieczywa wzbogaconego niewielką…