Forgot Password

Page With Zero Spacing

Dekorowanie na różne sposobyTechnologie

Dekorowanie na różne sposoby

Przy niewielkiej, rzemieślniczej produkcji kruchych ciastek, niektórzy ich producenci ręcznie ozdabiają swoje wyroby. Ma to jednak swoje minusy. Dekorowanie manualne…

Ostrożnie z przyprawamiDodatki i surowce

Ostrożnie z przyprawami

W gotowych mieszankach pierników i ciast korzennych znajdują się już odpowiednio dobrane składniki smakowo-aromatyczne, ale nic nie stoi na przeszkodzie,…

Nafaszerowane elektronikąUrządzenia

Nafaszerowane elektroniką

Niemal w każdym sektorze produkcji spożywczej wyznacznikiem postępu technologicznego są nowości pokazywane na targach branżowych. W tym roku zaprezentowano je…

Pączek zwyczajny, polewa niezwykłaDodatki i surowce

Pączek zwyczajny, polewa niezwykła

Niewiele wyrobów cukierniczych nie nadaje się do dekorowania polewą czekoladową. Fakt, że sporo ciast i ciastek nie jest nimi oblewanych,…

Smażalniki nie tylko do pączkówTechnologie

Smażalniki nie tylko do pączków

Pączki przez wielu cukierników traktowane są po macoszemu. Produkuje się je masowo głównie w Tłusty Czwartek, a przez pozostałą część…

Mrożone z etykietąAktualności

Mrożone z etykietą

Włoscy producenci chleba mają od niedawna obowiązek informowania konsumentów o tym, czy pieczywo jest produkowane jako świeże czy też odpiekane…

Polskie studzienkiTechnologie

Polskie studzienki

Przyglądając się niektórym nowym formom sprzedaży lodów trudno oprzeć się wrażeniu, że… to już kiedyś było. Bo rzeczywiście firmy produkujące…

Stary obwarzanek, nowe świętoAktualności

Stary obwarzanek, nowe święto

Pod koniec maja 2018 roku w Krakowie zorganizowano pierwsze Święto Obwarzanka. Producenci tego tradycyjnego wypieku oferowali go przez dwa dni…

Prima – nowe możliwości rozwoju dla branży piekarskiejPomysł na biznes

Prima – nowe możliwości rozwoju dla branży piekarskiej

Dynamika rozwoju w branży piekarniczej jest nie do zatrzymania i zmienia znacząco definicję i funkcję piekarni, a co za tym…

Chłodzą i przechowująTechnologie

Chłodzą i przechowują

Szokowe zamrażanie produktów jest w branży piekarsko-cukierniczej coraz popularniejszym sposobem na przedłużenie trwałości pieczywa i ciast. Decydując się na takie…